«Είμαστε στη φάση της ύφεσης κρουσμάτων, αναμένουμε όμως κορύφωση θανάτων» τονίζει ο Σαρηγιάννης

«Είμαστε στη φάση της ύφεσης κρουσμάτων, αναμένουμε όμως κορύφωση θανάτων» τονίζει ο Σαρηγιάννης

«Έχουν πέσει οι νοσηλείες στις ΜΕΘ ωστόσο παραμένουν σε ένα υψηλό επίπεδο, αν και θα αρχίσουν να πέφτουν» εξηγεί ο καθηγητής 

kosmos-ermou-pswnia43
«Είμαστε επισημως στη φάση της ύφεσης από χθες», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας για την πορεία τη πανδημίας.

«Το τελευταίο 24ωρο έπεσε ο ρυθμός αναπαραγωγής στο 0.88 που σημαίνει ότι είναι μία σταθερή ύφεση η οποια θα συνεχιστεί. Οι νοσηλείες έχουν μειωθεί αλλα περιμένουμε μία κορύφωση των θανάτων γύρω στις 19 του μήνα. Έχουν πέσει οι νοσηλείες στις ΜΕΘ ωστόσο παραμένουν σε ένα υψηλό επίπεδο, αν και θα αρχίσουν να πέφτουν», συμπλήρωσε ο καθηγητής.


«Υπάρχει κάτι που μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση, εάν υπερχαλαρώνουμε. Ωστόσο αποτελεί επιτυχία η αποκλιμάκωση, και οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός έχει πάρει πολύ σοβαρά την πανδημία και την τήρηση των μέτρων. Τώρα τηρούμε τα μέτρα, κρατάμε στις αποστάσεις εκεί που έιναι εφικτό, ο κόσμος βάζει τη μάσκα πάνω από τη μύτη του, υπάρχει τηλεργασία σε ένα μεγάλο ποσοστό. Είναι αυτά που ξέρουμε ότι παραδοσιακά μπορούμε ότι οδηγούν στην αποκλιμάκωση», επεσήμανε, ακόμη, ο κ.Σαρηγιάννης.

«Μετά την πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου και κατόπιν μπορούμε να πούμε ότι θα περάσουμε στην ''επόμενη μέρα''. Εαν θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω πρέπει να αλλάξουμε ζωή, με την έννοια ότι είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για να θωρακίσουμε την υγεία μας. Πρέπει να εμβολιαστούμε και να προσέχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 20.409, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.612.869 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 621 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.336 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.732 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 664 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 554 (83.43%) είναι ανεμβολίαστοι 
ή μερικώς εμβολιασμένοι και 110 (16.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.863 ασθενείς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ντόναλντ Τραμπ: Έφτιαξε μπαρ στον πύργο του με κόκκινες βελούδινες πολυθρόνες, μαρμάρινα τραπέζια και... χρυσά φωτιστικά!

Χώρισαν μετά από 16 χρόνια ο Τζέισον Μομόα και η Λίσα Μπονέ

Survivor: Ο «στημένος αγώνας» έβαλε στη βάρκα της επιστροφής την Παρασκευή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης