Για το πέμπτο κύμα της πανδημίαςπου έρχεται μίλησε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης.
«Ας συμβιβαστούμε την ιδέα ότι δεν τελειώνει αύριο η πανδημία. Η πανδημία θα κρατήσει καιρό, άρα χρειάζεται αναδιάρθρωση του τρόπου σκέψης των πραγμάτων. Στη Γαλλία μιλάμε και προετοιμαζόμαστε για το 5ο κύμα. Δεν είναι κινδυνολογίες. Τέθηκε το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ηλικίας άνω των 65 ετών για την τρίτη δόση. Το πέμπτο κύμα θα είναι το κύμα των εμβολιασμένων που δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση. Ξέρουμε ότι τον Φλεβάρη θα τελειώσει η κάλυψη όσων έκαναν το εμβόλιο μέχρι τον Ιούνιο», είπε ο κ. Γεροτζιάφας.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, το εμβόλιοείναι ασφαλές για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.
«Παίζει μεγάλο ρόλο η ενημέρωση των πολιτών. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας είναι χαρακτηριστικό, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής που έκανε το γύρο της χώρας για να πείσει για τον εμβολιασμό. Το να χωρίσουμε αυτή τη στιγμή τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους είναι ένα μεθοδολογικό πρόβλημα», είπε.
Ιδιαίτερα, τόνισε πως οι εμβολιασμένοι που γνωρίζουν πως μπορούν να μεταδώσουν τον ιό θα έπρεπε να φορούν μάσκεςκαι να τηρούν τις αποστάσεις.
«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουν "μπετοναριστεί" οι ανεμβολίαστοι. Μόνο η πείρα θα τους κάνει να αλλάξουν. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι μέρος του κράτους πρόνοιας, αλλά δεν μπορείς να συγκρούεσαι συνέχεια. Οι άνθρωποι έχουν απορίες που πολλές είναι κατασκευασμένες», δήλωσε.
«Επειδή ο εμβολιασμός είναι κάτι που ζητάει η κοινωνία, το κράτος από τους πολίτες, θα πρέπει να υπάρχει μία ανταπόδοση. Στην περίπτωση του κορωνοϊού είναι η παροχή περίθαλψης. Χρειάζεται ταυτόχρονα το κράτος να πει “κοιτάτε, σας οργάνωσα μονάδες περίθαλψης, κινητοποίησα τους ιδιώτες γιατρούς της πόλης, ώστε όταν έχετε συμπτώματα να πηγαίνετε στον γιατρό”», κατέληξε.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.