Το νέο βιβλίο του Κώστα Μαρδά περιγράφει τις «μάχες» της Ελλάδας με τους δανειστές της
Το βιβλίο με τίτλο «1821-2021, χορεύοντας στον γκρεμό του δανεισμού», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ
Tην αέναη περιπέτεια της Ελλάδας να βρίσκεται δανεισμένη -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στις περιλάλητες «αγορές», περιγράφει, μέσω μυθιστορηματικών διαλόγων, ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς στο νέο του βιβλίο με τίτλο «1821-2021, χορεύοντας στον γκρεμό του δανεισμού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ.
Εξιστορώντας με χιούμορ τις επτά χρεοκοπίες από την Επανάσταση του 1821 έως τις ημέρες των μνημονίων, ο συγγραφέας επιχειρεί, στις 200 σελίδες του βιβλίου, να ψυχαγωγήσει διδάσκοντας Ιστορία.
Αποφεύγοντας την εύκολη καταγγελία εναντίον των ξένων, ο συγγραφέας φωτίζει μέσα από την ηρωική, αλλά και απερίσκεπτη Ελλάδα, το κωμικοτραγικό βαλς της με τους δανειστές: από την επαιτεία προς τους τραπεζίτες του Λονδίνου και τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, μέχρι τη σύγχρονη πτώχευση της εύπορης Ελληνίδας Ευρωπαίας, με την πληθώρα πιστωτικών καρτών που έσπευσε στη γερμανική Καγκελαρία για να την διασώσει.
Εξάλλου, όπως γράφει ο ποιητής Ηλίας Γκρης στον πρόλογό του: «Το έργο είναι ένα παραμύθι Ιστορίας, που φέρει αίμα και σπαραγμό, μετουσιώνοντας την Ιστορία σε καλλιτεχνικό γεγονός».
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες και τα δικαιώματα για 160 επαγγέλματα και ειδικότητες σε μια εύχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσβάσιμη από κάθε ενδιαφερόμενο/η μέσω του διαδικτύου
Δραστηριότητα συνυφασμένη με την καινοτομία, προώθηση της ρομποτικής, αλλά και των πιο φωτεινών πτυχών της τεχνολογίας, άνοιγμα στα παιδιά και στους επιστήμονες του αύριο, το Πλαίσιο επενδύει συνεχώς στον πυλώνα της Εκπαίδευσης.