Εξαρθρώθηκαν σπείρες που διακινούσαν κοκαΐνη και κάνναβη στη Μεσσηνία

Εξαρθρώθηκαν σπείρες που διακινούσαν κοκαΐνη και κάνναβη στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν επτά από τα εννέα μέλη των συμμοριών - Στην επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

messinia_speires_narcotics
Ένας αλλοδαπός ήταν ο «εγκέφαλος» και ταυτόχρονα ο συνδετικός κρίκος δύο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης στη Μεσσηνία και εξαρθρώθηκαν με ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που συνέλαβε εννέα μέλη τους με ποσότητες ναρκωτικών και όπλα.

Ο 32χρονος αλλοδαπός είχε ηγετικό ρόλο στην πρώτη εγκληματική οργάνωση που έδρασε από τον Ιούνιο ως και το Νοέμβριο του 2020. Με εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Πρωτοδικών Καλαμάτας, συνελήφθη μαζί με τρεις Έλληνες ηλικίας 27, 32 και 37 χρόνων και τρεις αλλοδαπούς, δύο 24χρονους και έναν 38χρονο, ενώ δεν εντοπίστηκαν άλλος ένας 26χρονος αλλοδαπός και ένας 26χρονος Έλληνας.

Από τον Ιούνιο και ως χθες, ο 32χρονος αλλοδαπός είχε συστήσει την δεύτερη εγκληματική οργάνωση και διακινούσε κάνναβη και κοκαΐνη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας μαζί με δυο Έλληνες ηλικίας 20 και 21 χρόνων που δεν εντοπίστηκαν για να συλληφθούν. Αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ως "καβάντζες" και επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις σε τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών "αχυράνθρωπων".

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν το πρωί της Δευτέρας παράλληλες έρευνες σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, όπου κατασχέθηκαν ένα κιλό και 45,40 γραμμάρια «φούντα» κάνναβης, κοκαΐνη βάρους 21,4 γραμμαρίων, σκόνη βάρους 562 γραμμαρίων για τη νόθευση της κοκαΐνης, 10 ml χασισέλαιο, τρεις ζυγαριές ακριβείας, ένα πιστόλι κρότου με δυο φυσίγγια στον γεμιστήρα, τρία μαχαίρια, ένας σουγιάς, μια κάμερα, οκτώ κινητά, ένα όχημα και 3.170 ευρώ.

Τα μέλη των δυο οργανώσεων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον, κατά την διάρκεια των ερευνών, συνελήφθησαν ακόμα δύο Έλληνες ηλικίας 23 και 33 και δύο αλλοδαποί 20 και 33 χρόνων, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 53,8 γραμμαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης