Κακοκαιρία «Αθηνά»: Άστατος ο καιρός σήμερα, Σάββατο - Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αύριο στην Αττική
Βροχές θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται την Κυριακή
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άστατος καιρός θα επικρατήσει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια.
Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 10/10, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες της Κυριακής συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.