Κύπρος: Ισραηλινούς για λογαριασμό του Ιράν θα δολοφονούσε ο 38χρονος Αζέρος

Κύπρος: Ισραηλινούς για λογαριασμό του Ιράν θα δολοφονούσε ο 38χρονος Αζέρος

Ο Αζέρος με ρωσικό διαβατήριο συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα - Είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εκ μέρους των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν

xeiropedes
Κάτω από άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας, για την υπόθεση του 38χρονου Αζέρου με ρωσικό διαβατήριο που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, λίγο πριν διαπράξει δολοφονία στη Λευκωσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εκ μέρους των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν, με στόχο Ισραηλινούς που διέμεναν στην περιοχή Έγκωμης στην Λευκωσία. Οι στόχοι του Αζέρου είχαν ενημερωθεί εγκαίρως και είχαν αποχωρήσει από την Κύπρο, ενώ ο 38χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ημέρα που έφτασε στην Κύπρο, ως τουρίστας, στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Διαπιστώθηκε ότι νοίκιασε αυτοκίνητο και πηγαινοερχόταν στα κατεχόμενα πεζός.

Στις ελεύθερες περιοχές είχε νοικιάσει και μια μοτοσικλέτα για να διακινείται παρακολουθώντας τους χώρους που διέμεναν οι στόχοι. Την περασμένη Δευτέρα, όταν επέστρεψε στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα, συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε έμφορτο πιστόλι με σιγαστήρα, πυρομαχικά και διάφορα έγγραφα.

Αρνείται να συνεργαστεί με τους ανακριτές και δεν δίνει καμία εξήγηση για την παρουσία του στην Κύπρο. Για λόγους δημόσιας ασφάλειας, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προφυλάκισης, η διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ο 38χρονος Αζέρος αρχικώς δεν θέλησε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, αλλά στην συνέχεια απαίτησε να προσλάβει συνήγορο.

Παραμένει υπό κράτηση και η αστυνομία αναζητεί συνεργούς του.

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο εξάχρονος Φώτης που τραυματίστηκε στα καρτ - Ζήτησε να φάει παστίτσιο

arogi.gov.gr: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης - Πώς θα αποζημιωθούν


Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σλοβακία μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά τους αμυντικούς και διπλωματικούς τους δεσμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης