«Έμφραγμα» από σκάφη στο λιμάνι του Πόρου - Δείτε φωτογραφίες

«Έμφραγμα» από σκάφη στο λιμάνι του Πόρου - Δείτε φωτογραφίες

Εκατοντάδες σκάφη, φράκαραν το παραλιακό μέτωπο της Σφαιρίας, από το δυτικό λιμάνι, μέχρι την άκρη της Πούντας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέση, ούτε για φουσκωτές βάρκες

poros234
Οι δυνατοί άνεμοι στα ανοιχτά και η ασφάλεια του περάσματος Πόρου - Γαλατά, προκάλεσαν έναν μικρό χαμό στο λιμάνι του Πόρου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εκατοντάδες σκάφη, φράκαραν το παραλιακό μέτωπο της Σφαιρίας, από το δυτικό λιμάνι, μέχρι την άκρη της Πούντας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέση, ούτε για φουσκωτές βάρκες, ενώ κάποια σκάφη αναγκάστηκαν να προσδέσουν πάνω σε αλιευτικά σκάφη.

photo_48284
photo_48285


Για ώρες το απόγευμα της Κυριακής, δεκάδες σκάφη έψαχναν μάταια να βρουν θέση να προσδέσουν, καταλήγοντας τελικά να ρίχνουν άγκυρα αρόδο στο πέρασμα Πόρου - Γαλατά και στα ανοιχτά της Πέρλιας, του Νεωρείου και του Ρώσικου Ναύσταθμου.

photo_48281
photo_48280
photo_48278
photo_48279


Κλείσιμο
Η εικόνα των σκαφών ήταν εντυπωσιακή, ενώ την ίδια ώρα είχε σημάνει συναγερμός στο Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο Πόρου, με το προσωπικό των δύο αρχών να βρίσκεται για ώρες σε εγρήγορση καθοδηγώντας του κυβερνήτες των τουριστικών σκαφών και των πλοίων της ακτοπλοΐας, σε ένα κρεσέντο ναυσιπλοΐας χωρίς προηγούμενο στο πέρασμα Πόρου - Γαλατά.

Η πρωτοφανής κίνηση των τουριστικών σκαφών στο λιμάνι του Πόρου, έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ο Πόρος αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους και ασφαλέστερους προορισμούς θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οργανωμένες μαρίνες σε επίπεδο παροχών και εξυπηρέτησης των σκαφών που δένουν στο λιμάνι του.

Πηγή: saronicmagazine

Ειδήσεις σήμερα: 
Σάκκαρη: «Εδώ δεν είμαι σαν Σάκκαρη, αλλά σαν Ελλάδα και ελπίζω να σας κάνω περήφανους»

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται κατά 2% εν μέσω πανδημίας για να τονωθεί η ψυχολογία της αγοράς

Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης