Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους

Κορωνοϊός: Τέλος οι μάσκες από σήμερα στους εξωτερικούς χώρους

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται και επιλέγουν να μην τη βγάλουν ακόμη - Με μάσκα στους δρόμους και οι ανεμβολίαστοι

maskes_athina3
Εποχές προ κορωνοϊού θυμίζουν οι εξωτερικοί χώροι της πρωτεύουσας εκεί όπου οι πολίτες περπατούν χωρίς το άγχος της μάσκας αφού χθες ανακοινώθηκε από την επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας ότι το συγκεκριμένο μέτρο για την προστασία από τον κορωνοϊό καταργείται. Βέβαια, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που πρώτη μέρα σήμερα υποδέχτηκαν την απόφαση με τις μάσκες τους είτε λόγω συνήθειας είτε διότι κάποιοι είναι ανεμβολίαστοι κι υπάρχει ακόμα ο φόβος, όπως λένε στο protothema.gr.

Όσοι έπαιρναν τα μέσα μεταφοράς για τις δουλειές τους και τα ταξί, φορούσαν κανονικά τις μάσκες τους.

«Νιώθω ανακουφισμένη με την απόφαση αυτή γιατί τις περισσότερες φορές ενώ έτρεχα στο δρόμο για να προλάβω το λεωφορείο για τη δουλειά, τη μάσκα την είχα κατεβασμένη ή καμιά φορά την κρατούσα στο χέρι γιατί με δυσκόλευε στην αναπνοή» λένε οι πολίτες στο protothema.gr.

maskes_athina4
maskes_athina2


«Έχω κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και φοράω τη μάσκα παντού.Με την απόφαση αυτή, η αισιοδοξία μου μεγαλώνει και πιστεύω ότι θα βγούμε οριστικά από αυτόν τον εφιάλτη αλλά ο φόβος υπάρχει.Θα συνηθίσουμε και πάλι να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες στο δρόμο» λέει ένας άλλος πολίτης στο protothema.gr.

Συγκεκριμένα, έγινε ομόφωνα δεκτή από την επιτροπή η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζόμενων από την υποχρέωση των self test και η διατήρηση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός.Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν θα επιτρέπεται να βγάλουμε τη μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός γιατί η μάσκα θεωρείται ως η σημαντικότερη προστασία έναντι του κορωνοϊού τονίζουν οι ειδικοί.

maskes_athina


Επιπλέον, από τις 28 Ιουνίου:

- Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

- Αίρεται η υποχρέωση self test για τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους

Κλείσιμο
- Στην εστίαση, τα έξι άτομα ανά τραπέζι αυξάνονται σε 10

- Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα

- Στις οργανωμένες παραλίες επιτρέπονται έως 120 άτομα ανά 1.000 τμ

- Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου, που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία. Το ίδιο ισχύει και για τους υπαλλήλους των ομάδων υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία), αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.



Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους - Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης - Άρχισε το «ράντισμα» όταν κατάλαβε ότι θα τον καθαιρέσουν

Αφγανός βίασε την έγκυο - Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από τρεις Πακιστανούς και τη βίασαν κι αυτοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης