Μέλος της νομισματικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Δικαίου ανακηρύχθηκε ο Έλληνας καθηγητής Αιμίλιος Αυγουλέας

Μέλος της νομισματικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Δικαίου ανακηρύχθηκε ο Έλληνας καθηγητής Αιμίλιος Αυγουλέας

O κ. Αυγουλέας εκλήθη επίσης να συμμετάσχει στην επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων του Δικαστηρίου Οικονομικών  Υποθέσεων της επαρχίας της Σαγκάης στην Κίνα

avgouleas-2
Μέλος της νομισματικής επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Δικαιου (Mocomila) ανακηρύχθηκε
ομόφωνα ο κ. Αιμίλιος Αυγουλέας, καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
O κ. Αυγουλέας εκλήθη επίσης να συμμετάσχει στην επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων που λειτουργεί συμβουλευτικά στο Δικαστήριο Οικονομικών  Υποθέσεων της επαρχίας της Σαγκάης στην Κίνα, σε θέματα Διεθνών Επενδυτικών Συμβάσεων.

Η Διεθνής Ένωση Δικαίου (Mocomila) δημιουργήθηκε το 1951 με σκοπό τη μελέτη και την προαγωγή του Διεθνούς Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Δικαίου σε συνεργασία με τους θεσμούς του G20. Μετέχουν όλοι οι εν ενεργεία και πρώην διευθυντές των νομικών υπηρεσιών του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Τράπεζας της Αγγλίας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Νέας Υόρκης, της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, των νομισματικών αρχών της Σιγκαπούρης, του Χογκ Κογκ, της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, καθώς και ένας μικρός αριθμός διακεκριμένων νομικών, δικαστών και ακαδημαϊκών.
Κλείσιμο
Η απόφαση για συμμετοχή του κ. Αυγουλέα ελήφθη με βάση την «εξαιρετική συμβολή του στην ανάπτυξη του Διεθνούς Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Δικαίου» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.



Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σαγκάης αποτελείται από οκτώ μέλη, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται διεθνώς διακεκριμένοι νομικοί, ανώτεροι δικαστές από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, οι οποίοι επελέγησαν από τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σαγκάης, με την έγκριση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κίνας, την κεντρική τράπεζα της Κίνας (Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας) και την περιφερειακή κυβέρνηση.
Η ανεξάρτητη αυτή επιτροπή θα συμβάλει συμβουλευτικά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου προστασίας των ξένων επενδύσεων και την εφαρμογή του νόμου σε εμπορικές, εταιρικές και χρηματοπιστωτικές διαφορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης