Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Οι… συμβουλές σε 16χρονο καρκινοπαθή και οι «σπάνιες πρώτες ύλες» από την Ελβετία

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Οι… συμβουλές σε 16χρονο καρκινοπαθή και οι «σπάνιες πρώτες ύλες» από την Ελβετία

Αποτροπιασμό προκαλεί η δράση του 47χρονου όπως αποτυπώνεται στη πρόταση «καταπέλτη» της εισαγγελέως - Η  «γκάμα» των αδικημάτων που του αποδίδει συνδέονται με 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας - Ποιο είναι το επόμενο βήμα

giatros-maimoy
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η δράση του 47χρονου φερόμενου ως «ψευδογιατρού» όπως αποτυπώνεται στη πρόταση - «καταπέλτη» της εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινίωτη, έκτασης 300 σελίδων. Η εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη του «ψευτογιατρού» για σειρά κακουργηματικών πράξεων, που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις, όπως επίσης και 16 ακόμη προσώπων ως συνεργών του. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, γιατρούς, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, έναν έμπορο βοτάνων αλλά και έναν πρώην υπουργό, γιατρό στο επάγγελμα.

Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, είναι η «γκάμα» των αδικημάτων για την οποία η εισαγγελέας να δικαστεί ο 47χρονος.

Ωστόσο, τον τελικό λόγο τόσο για τον φερόμενο ως «ψευτογιατρό», όσο και για τα 16 φερόμενους ως συνεργούς του, για τους οποίους η εισαγγελέας επίσης ζητεί παραπομπή σε ποινικό ακροατήριο, τον έχει το συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα που θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες. Τα παραπάνω αδικήματα που αποδίδονται πάντως στον 47χρονο συνδέονται με 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας!

Η εισαγγελική πρόταση φέρνει ξανά στο προσκήνιο την περίπτωση του 16χρονου καρκινοπαθή, οι γονείς του οποίου είχαν την ατυχία να συναντήσουν τον «ψευτογιατρό» και να πεισθούν από τις... ιατρικές και διατροφικές συμβουλές που τους έδωσε αλλά και από την προτροπή του ώστε το παιδί να εγκαταλείψει τη θεραπεία που του είχαν χορηγήσει οι γιατροί του. Το αποτέλεσμα ήταν ο ανήλικος να αποστεωθεί και να καταλήξει το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρότασή της η εισαγγελέας αναφέρει πως ο 47χρονος «απαξίωνε σκόπιμα τις γνωματεύσεις και ερμηνείες των άλλων γιατρών, καθώς και τα ευρήματα επί των μαγνητικών και η λοιπόν ιατρικών εξετάσεων». Στους γονείς του παιδιού «τους ζήτησε «να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμά και μη, τα οποία παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες, θεραπευτικά αποστάγματα, υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά της κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα».

Σε άλλη, διαφορετική περίπτωση ο κατηγορούμενος πρότεινε θεραπεία από έλαια και βότανα του Αγίου Όρους, τα οποία ο ίδιος χορηγούσε. Επρόκειτο για «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του», αναφέρει η εισαγγελέας. Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί προκύπτει πως ο 47χρονος δήλωνε στα σε όσους τον συναντούσαν διάφορες «ειδικότητες» όπως ομοιοπαθητικός, βοτανολόγος και ογκολόγος.

Ακόμη, η εισαγγελέας προτείνει να παραταθεί για ένα ακόμη εξάμηνο η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου ως «ψευτογιατρού», διότι, όπως φέρεται να αναφέρει, αν αφεθεί ελεύθερος θα τελέσει και νέα εγκλήματα.

«Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν», φέρεται να είχε καταθέσει στη συμπληρωματική του απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος «αθωώνοντας» τα 16 πρόσωπα που φέρονται ως συνεργοί του και για τα οποία επίσης η εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν. «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι» φέρεται να είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα

Σλοβενία: Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης που ήρθε σε σύγκρουση με τον πρωθυπουργό

Κύπρος: Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας χορεύει στους ρυθμούς του Jerusalema Challenge - Δείτε βίντεο

Μελέτη στην Ουρουγουάη για τα εμβόλια: Το CoronaVac μειώνει τη θνητότητα κατά 97% και της Pfizer κατά 80%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης