Πήρε προθεσμία ο μαϊμού γιατρός που έδινε βότανα και μαντζούνια σε καρκινοπαθείς

Πήρε προθεσμία ο μαϊμού γιατρός που έδινε βότανα και μαντζούνια σε καρκινοπαθείς

Εξαπάτησε συνολικά 12 ασθενείς που κατέληξαν - Ο 47χρονος παρίστανε τον εξ Ελβετίας γιατρό και χορηγούσε φαρμακευτικά σκευάσματα από βότανα και άλλες άγνωστες ουσίες σε καρκινοπαθείς, αποσπώντας από τους ασθενείς μεγάλα χρηματικά ποσά

kontostathis
Ο 1ος ανακριτής Αθηνών κάλεσε σήμερα σε συμπληρωματική απολογία τον 47χρόνο μαϊμού-γιατρό ο οποίος εξαπάτησε συνολικά 12 περιπτώσεις ασθενών που οδηγήθηκαν τελικά στον θάνατο και 14 περιπτώσεις καρκινοπαθών ασθενών.

Ο 47χρονος θα απολογηθεί καθώς παρίστανε τον εξ Ελβετίας γιατρό που χορηγούσε φαρμακευτικά σκευάσματα από βότανα και άλλες άγνωστες ουσίες σε καρκινοπαθείς, αποσπώντας έτσι με τον τρόπο αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως έγινε γνωστό, στη σχετική δικογραφία η οποία σχηματίστηκε μετά από έρευνα 6 μηνών, εκτός από τις αρχικές 3 περιπτώσεις ασθενών που κατέληξαν (δύο ανήλικοι και ένας ηλικιωμένος) έχουν προστεθεί και άλλες νέες καταγγελίες για τη δράση του «μαϊμού» γιατρού από συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν αλλά και από καρκινοπαθείς οι οποίοι πίστεψαν στις ανορθόδοξες θεραπείες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανακριτική έρευνα έχουν μπει συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και 14 ακόμα περιπτώσεις ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του «μαϊμού» γιατρού, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν όλες αυτές οι περιπτώσεις έχουν περιληφθεί στο διευρυμένο κατηγορητήριο.

Ο 47χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 16 Ιουνίου 2020 και παραμένει προφυλακισμένος οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή για να λάβει γνώση της δικογραφίας, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά όλα τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Πάντως, ζήτησε από τον ανακριτή και έλαβε προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Κλείσιμο
Ο «μαϊμού» γιατρός ο οποίος είχε εξαπατήσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, εμφανιζόταν ως διακεκριμένος επιστήμονας από την Ελβετία.

Πάντως, στην πρώτη του απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος», ο οποίος όμως δεν αμειβόταν, αλλά ωστόσο έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων. Ακόμη, είχε παραδεχθεί μερικώς την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ομογενείς επιχειρηματίες στους New York Times: «Οι ΗΠΑ να σταματήσουν την Τουρκία»

Έρχονται τα 18 αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία

Ρεβεγιόν με room service για όσους διαμένουν στα ξενοδοχεία - Ποιες ημέρες αναστέλλεται η λειτουργία εστιατορίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης