Νέα Σμύρνη: Απίστευτος συνωστισμός στη συγκέντρωση

Νέα Σμύρνη: Απίστευτος συνωστισμός στη συγκέντρωση

Συγκεντρώσεις παρά την πανδημία και τα 3.215 σημερινά κρούσματα - Παίρνουν μέρος κάτοικοι της περιοχής, μέλη συλλογικοτήτων και φορέων μετά από κάλεσμα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αντιεξουσιαστών - 6.000 οι συγκεντρωμένοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

neasminrivmain
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη Από νωρίς καταγράφηκαν εικόνες απίστευτου συνωστισμού, σε μια μέρα μάλιστα που τα κρούσματα του κορωνοϊού εκτοξεύτηκαν στις 3.215!
Η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ξεκίνησε περίπου στις εξίμισι το απόγευμα, ενώ μεταξύ των συγκεντρωμένων βρίσκονται οικογένειες- κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, μέλη συλλογικοτήτων και φορέων που κάνουν πορεία προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση παίρνουν μέρος τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι.
Ανάμεσα σε όσους παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση βρίσκονταν και  οργανωμένοι οπαδοί ομάδων, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν καδρόνια και φορούσαν κουκούλες. Οι αστυνομικοί σε ελέγχους εντόπισαν σάκους με μπουκάλια γεμάτα εύφλεκτο υλικό, αλλά και έτοιμες μολότοφ.  Τα συνθήματα που επικρατούν είναι κατά της αστυνομίας. Μπροστά στο αστυνομικό τμήμα ξέσπασαν επεισόδια. 






Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πλατεία της Νέας Σμύρνης:

Πορεία Νέα Σμύρνη
Κλείσιμο


Βίντεο από πλατεία Νέας Σμύρνης


Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη 2

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη 3

Σημειώνεται ότι οργανώθηκαν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, με συμμετοχή χιλιάδων κόσμου: Η μία από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη από διάφορες συλλογικότητες και φορείς: Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απηύθυνε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Ρουβίκωνας όπως και άλλες συλλογικότητες μέσω του Indymedia. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομική βία και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της περασμένης Κυριάκης γίνονται με φόντο σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβερνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει προσωπικά και να ζητά από τον κ.Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία από τις συγκεντρώσεις, την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση. 
eflekto
Σάκο γεμάτο με μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό εντόπισαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια ελέγχων

nea-smyrni4__5_
nea-smyrni4__1_
nea-smyrni4__2_
nea-smyrni4__4_
nea-smyrni4__3_


nea-smyrni__1_
nea-smyrni__2_
nea-smyrni__3_
nea-smyrni__4_
nea-smyrni__5_
nea-smyrni__6_
nea-smyrni__7_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης