LIVE

Κορωνοϊός

Παρατείνεται το lockdown μέχρι 7 Δεκεμβρίου

kleistamagazia

Επτά «κόκκινες» περιοχές: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβος - «Απαγορεύεται η ανταλλαγή επισκέψεων» υπενθύμισε ο Στέλιος Πέτσας - Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην Πάτρα εν όψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα - Ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού παρατείνονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί. 

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του briefing.

Υπογράμμισε επίσης ότι απαγορεύεται η ανταλλαγή επισκέψεων. Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην Πάτρα εν όψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, καλώντας να μην γίνει ακόμα μία μεγάλη γιορτή «αφορμή για υπερμετάδοση».

Οπως είπε, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα και Λέσβος. «Η κυβέρνηση με την βοήθεια των ειδκών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Στόχος παραμένει ένας: οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021 -με το καλό- να ανοίξει μια νέα εποχή για την χώρα μας. Οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα λειτουργούν πάνω από 1260 κλίνες ΜΕΘ».

«Δεύτερον, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000. Και τρίτον, πριν από την πανδημία - για την ακρίβεια το 2018- δαπανήθηκαν για την Υγεία περίπου 3,8 δισεκατομμύρια και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκατομμύρια, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω».

«Παράλληλα η κυβέρνηση -όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός- θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών, ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί, μετά από την υγειονομική κρίση, αορίστου χρόνου».
 
«Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και απόδειξη της βούλησής μας για διαρκή αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας».
 
«Η κυβέρνηση -και πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες- είμαστε πολύ περήφανοι για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και τα μικροβιολογικά εργαστήρια, τις καθαρίστριες, τους τραπεζοκόμους, τους διοικητικούς, που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε και στο ζήτημα των εμβολιασμών. Όπως επισήμανε, έχουμε την ευτυχή συγκυρία να έχουμε από Ευρώπη και Αμερική ανακοινώσεις για τα εμβόλια. «Επομένως» είπε, «ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο ρεαλιστικός σήμερα απ' ό,τι ήταν κάποιους μήνες πριν. Αυτό το πλάνο καθίσταται κάθε μέρα και πιο ρεαλιστικό».

«Το σχέδιό μας περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα» εξήγησε, τονίζοντας ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιάζονται 2.100.000 Έλληνες τον μήνα».

Σημείωσε ακόμη πως, «μετά τον Μάρτιο, θα έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό ποσοστό ο εμβολιασμός των Ελληνίδων και των Ελλήνων», με στόχο να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου». 

Για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτικών κλινικών και στην Αθήνα

Σε ερώτημα αν σχεδιάζεται επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αν χρειαστεί, στον σχεδιασμό μας είναι και η επίταξη, εφόσον είναι απαραίτητο. Γενικά αντιμετωπίζουμε την χώρα σαν μία υγειονομική περιφέρεια, για να κερδίσουμε την μάχη σε όλα τα μέτωπα».
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Στέλιο Πέτσα (26/11/20)


Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση Πέτσα

Η εισαγωγική τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου (26-11-2020)

Α. Για τον κορωνοϊό
Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.
Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα.
Προς το παρόν, παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί.
Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.
Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας.
Τέτοιες περιοχές - που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους - είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος. Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται.
Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης.
Η Κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.
Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας.
Στο μεταξύ, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και αυτό αποδεικνύεται από τρία στοιχεία:
Πρώτον, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πριν την πανδημία ήταν 557, σήμερα λειτουργούν πάνω από 1.260 Μ.Ε.Θ.
Δεύτερον, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας πριν την πανδημία ήταν 88.690 σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000.
Και τρίτον, πριν από την πανδημία - για την ακρίβεια το 2018- δαπανήθηκαν για την Υγεία περίπου 3,8 δισεκατομμύρια και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκατομμύρια, δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω.
Παράλληλα η Κυβέρνηση - όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός - θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών, ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί, μετά από την υγειονομική κρίση, αορίστου χρόνου.
Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και απόδειξη της βούλησής μας για διαρκή αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας.
Η Κυβέρνηση -και πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες- είμαστε πολύ περήφανοι για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και τα μικροβιολογικά εργαστήρια, τις καθαρίστριες, τους τραπεζοκόμους, τους διοικητικούς, που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε.
Β. Εθνικά θέματα
Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία, επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού.
Η Ευρώπη, όμως, δεν είναι αφελής.
Η Τουρκία αφενός συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητα σε περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και αφετέρου μιλάει γενικά και αόριστα για πρόθεση διαλόγου με την Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι ταλανίζεται από το άγχος των κυρώσεων, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.
Τα ίδια άλλωστε έκανε και πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.
Όμως, με λόγια της τελευταίας στιγμής, δεν πείθει.
Δόθηκε στην Τουρκία η δυνατότητα και το περιθώριο χρόνου να επιλέξει ποιό δρόμο θα ακολουθήσει.
Δεν αξιοποίησε την προσφορά της Ευρώπης και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
Ενώ δεσμεύτηκε να απευθύνει πρόσκληση επανέναρξης των διερευνητικών επαφών απάντησε με πρόκληση του Ορούτς Ρέις και του Πολεμικού της Στόλου. Και φυσικά με την ίδια την προκλητική παρουσία του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα κατά παράβαση τόσο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Τώρα πια καμιά μάσκα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.
Οιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν «καλής θέλησης» της τελευταίας στιγμής, δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο σαν προσχηματική. Δεν θα έχει κανένα άλλο στόχο παρά μόνο να ρετουσαριστεί η εικόνα της παραβατικής συμπεριφοράς της.
Απαιτείται συνέχεια και συνέπεια σε μια ειλικρινή πολιτική αποκλιμάκωσης από την πλευρά της γείτονος.
Απαιτείται σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο ως διαρκής επιλογή και όχι ως σημαία ευκαιρίας.
Γ. Για τις ασφαλιστικές εισφορές
Από σήμερα -μετά τη συζήτηση και τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή- η δέσμευση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% αποτελεί νόμο του Κράτους.
Έτσι μαζί με τη μείωση κατά 0,9% που ήδη έχει γίνει οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται σωρευτικά κατά 3,9% φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο που ήταν ποτέ στην Πατρίδα μας.
Το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών στη μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα για το έτος 2021 διαμορφώνεται στο ιστορικά χαμηλό των 36,66 ποσοστιαίων μονάδων από 40,56%. Και με την μείωση αυτή θα ωφεληθούν παραπάνω από 250.000 επιχειρήσεις και σχεδόν 2.000.000 εργαζόμενοι.
Για παράδειγμα ένας μισθωτός των 1.000 ευρώ θα έχει ετήσιο κέρδος 228 ευρώ. Ένας μισθωτός των 1.500 ευρώ θα έχει όφελος 342 ευρώ. Ένας μισθωτός των 2.000 ευρώ θα έχει όφελος 456 ευρώ.
Οι εργοδότες για την καταβολή μικτού μηνιαίου μισθού 2.000 ευρώ, θα έχουν ετήσιο όφελος 636 ευρώ. Για την καταβολή μισθού 1.500 ευρώ, θα έχουν όφελος 477 ευρώ. Για την καταβολή μισθού 1.200 ευρώ, το ετήσιο όφελος θα είναι 381 ευρώ. Για την καταβολή μισθού 1.000 ευρώ, το ετήσιο όφελος θα είναι 318 ευρώ. Για την καταβολή μισθού 800 ευρώ, το ετήσιο όφελος θα είναι 254 ευρώ.
Και όμως αυτές τις ρυθμίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν νοιάζεται για τους εργαζόμενους και την απασχόληση και τις επιχειρήσεις, τις καταψήφισε.
Είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων!
Είπε όχι στην αύξηση της απασχόλησης!
Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας!
Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη.
Δ. Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση & Δια Βίου Μάθηση
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση.
Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που ξεριζώνει χρόνιες παθογένειες οι οποίες ιδιαίτερα την περίοδο της πολυετούς κρίσης στερούσαν βαθμούς ελευθερίας από τους μαθητές και τις νέες γενιές της Πατρίδας μας.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 30η θέση ανάμεσα σε 31 Ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Δεξιοτήτων για το έτος 2020.
Το Σχέδιο Νόμου είναι:

Ολιστικό, καθώς στοχεύει στη συνολική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ).
Κοινωνικά ευαίσθητο και δίκαιο, καθώς προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλους. Καθιστά την ΕΕΚ, από λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους, συνειδητή επιλογή για πολλούς.
Εθνικά αναπτυξιακό, καθώς προσφέρει ουσιαστικές εναλλακτικές επιλογές στους νέους μας, τους εφοδιάζει με σύγχρονες δεξιότητες και προσφέρει ευκαιρίες για ποιοτικές, καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας.
Η δημιουργία νέων ευκαιριών για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, σπουδαστές και εργαζόμενους, συνιστά προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης της προσωπικότητας τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
Ε. Πρόγραμμα Πρωθυπουργού
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη».Ειδήσεις σήμερα: 

Απεργία ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΕ - Τι θα γίνει με τις συγκεντρώσεις των υγειονομικών

Πιθανόν να βγει και σήμερα από το νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η βαρυποινίτισσα που παραθέτει... σεμινάρια Ποινικού Δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (136)

Μέχρι το Πάσχα

Για να είμαστε σίγουροι.

Α

Απλά κουτοπόνηρο ελληνικό κράτος.Να αρπάξει λίγο ΦΠΑ και να δώσει την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι καλά.Στο τέλος Ιανουαρίου θα ανοίξουμε και αυτό αν έχουν τα εμβόλια.Απλα μας κοροϊδεύουν.

Της ανοησίας το ανάγνωσμα

Πάλι να μας εξαπατήσει προσπαθεί αυτό το κουτοπόνηρο κράτος??? Εμάς τους αγαθούς, αγνούς κι αμόλυντους!! Φυσικά και δεν είναι όλα καλά αφού υπάρχει πανδημία...όσο για το ΦΠΑ απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση απόδειξης! Αητέ...

καλά σου κάνουν

βλάκα

αντιψεκασμένος φιλανθρωπος οπαδός των ΜΜΕ

πάνω από όλα η υγεία των ανθρώπων για αυτό ο ιός είναι η πρώτη είδηση. Τα μέτρα είναι για την υγεία μας. Όσοι είναι ενάντια στο σύστημα και αντιδρούν να αρρωστήσουν όλοι. ΧΑΧΑΧΑ

@ Χάχα

Εχεις δίκιο! Έχεις σοβαρότερα προσωπικά προβλήματα να διαχειριστείς από μία πανδημία...περαστικά!

Θεσσαλονίκη 24 Νοεμβρίου

Η κίνηση είναι μειωμένη όντως από αυτοκίνητα αλλά ... οι παρέες των 15-25+ κυκλοφορούν έξω σε 4άδες 5άδες και παραπάνω λές και κάπου έχουν να πάνε. Απορείς .... και μετά καταλαβαίνεις αν τους παρατηρήσεις ότι έχουν σακούλες με ποτά κλπ και κατευθύνονται σε κάποιο σπίτι. Κάνεις μία γύρα στα ανατολικά από περιέργεια και τα πάρκα έχουν τον κόσμο του φρέντο. Άλλοι σε παγκάκια άλλοι όρθιοι. Ο τζερτζελές γίνεται πάντως. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ότι λαθρό και ρομά κυκλοφορούν λες και είσαι στο πακιστάν ή στο μπακλαντές και κυρίως σοτ κέντρο της πόλης. Μέχρι και ρομά παλιατζή είδα με το φορτηγάκι να και την ντουντούκα να φωνάζει ότι καθαρίζει αποθήκες πάιρνει παλιά σίδερα κλπ Αυτός βγαίνει με χαρτί από το εργάνη ή με κωδικό 4.... Η ανευθυνότητα λοιπόν στα άκρα.

Μπουγατσοκιμάς

ακόμα δε κατάλαβες ότι τα κρούσματα είναι από αυτούς που μαζεύονται στα σπίτια φελλέ;

Δεν είχαμε αμφιβολία

Μίζεροι κακιασμένοι καραντινολάγνοι εύχονται σε όποιον διαφωνεί με τα μέτρα αρρώστιες και ΜΕΘ. Για να καταλάβουμε τι πρεσβεύει ο καθένας στην κοινωνία μας...

Κορωνομάχος

Βλέπω με θλίψη δίποδα που βάζουν πάνω από το κοινό καλό, πάνω από την ευζωία και την υγεία των συνανθρώπων τους και πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας, την προσωπική τους καλοπέραση ή τα κέρδη που θα αποκομίσουν από αισχροκερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας καθώς και των ποικίλων αισχροκερδών παρασιτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα πρέπει να μονιμοποιηθεί και μετά το πέρας της πανδημίας, που θα συμβεί μόνο όταν θα έχει εμβολιασθεί αποτελεσματικά όλος ο πληθυσμός. Πολλοί συγχέουν την προσωπική ασυδοσία με την ελευθερία. Η προσωπική ελευθερία δεν περιορίζεται μόνο από την ελευθερία του άλλου, αλλά και από το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, που μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση δύναται να κρίνει.

Δεν αποδιδουν τα μετρα γιατι....

Κανενας δεν τα τηρει σωστα. Μολις γυρισα απο σουπερ μαρκετ. Παλια ειχε σειρα απ εξω. Τωρα μπαινουν ολοι μαζι. Οι περισσοτεροι φορουσαν τη μασκα κατω απο τη μυτη τους. Ο κρεοπωλης τη φορουσε στο λαιμο του. Παω ταμειο και την ωρα που αδειαζα το καλαθι μου, ερχεται ενα ζευγαρι ηλικιωμενων και αρχιζουν κι αυτοι να αδειαζουν τα δικα τους πραγματα σπρωχνοντας τα δικα μου. Τους λεω: "Πρεπει να κραταμε αποστασεις. Παρακαλω καντε λιγο πισω". Εκαναν μισο βημα πισω κι εμειναν εκει. Δεν καταλαβαιναν. Τιποτα δεν θυμιζει lockdown. Στο προηγουμενο δεν κυκλοφορουσε ψυχη εξω. Τωρα ειναι ολοι στους δρομους και το βραδυ μαζευονται σε σπιτια. Ερχονται κομμωτριες και μανικιουριστριες στα σπιτια. Κανενας δεν εχει παρει τα μετρα στα σοβαρα. Αν ολοι εφαρμοζαμε τα μετρα πραγματικα μονο για 2 εβδομαδες, θα ειχαμε σημαντικη μειωση κρουσματων και η εικονα στα νοσοκομεια θα ηταν διαφορετικη.

Corona and lime

Την ειπες στα γεροντακια? Καλα δεν ντρέπεσαι?? εγω θα εβηχα πανω σου για να σε φρηκαρω

ΚΩΣΤΑΣ ΑΨΕΚΑΣΤΟΣ

Φάτε σανό. " Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό" αλλά μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι... Όλα για το υπερασφαλές εμβόλιο γίμονται.

Υiannis

έτσι ακριβώς.....Όλα για να εμβολιαστεί ο κόσμος υποχρεωτικά....Βλέπεις τα αναπτυγμένα κράτη έχουν χρεωκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία...Ζούμε πολύ,χαλάμε πολλά σε φάρμακα αυτό πρέπει να τελειώσει... Ετοιμάσου να σε λένε ψεκασμένο....

για 7 Απριλίου

τη κόβω τη παράταση

Σπύρος

Ο Σωτήρης μας προτρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι?Εγώ πάντως και η οικογένεια μου φοράει αλλά πολλούς άλλους οι δηλώσεις του Σωτήρη τους μπέρδεψαν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης