Κρήτη: Από τον Δεκέμβριο του 2018 ανατίναζαν ΑΤΜ

Κρήτη: Από τον Δεκέμβριο του 2018 ανατίναζαν ΑΤΜ

H 11η απόπειρα αποδείχθηκε... μοιραία

astynomia_peripoliko
Η ενδέκατη κατά σειρά απόπειρα μέσα σε δυο χρόνια μιας τριμελούς σπείρας Ελλήνων να ανατινάξουν ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης σε περιοχή του δήμου Πλατανιά Χανίων, εν μέσω lockdown τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αποδείχθηκε μοιραία.

Οι δράστες όχι μόνο απέτυχαν να προκαλέσουν έκρηξη στο ΑΤΜ με τη μέθοδο παροχής αερίου Plofkraak, αλλά συνελήφθησαν με οργανωμένη επιχείρηση του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και της Ασφαλείας Χανίων, στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης. Στην κατοχή τους και στα σπίτια τους, βρέθηκαν μια μπουκάλα αερίου με λάστιχο διοχέτευσης, καλώδιο, κουκούλες full face, τρεις γεμιστήρες πιστολιού, ένα μαχαίρι, πυροτεχνήματα με φυτίλι και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε κλεμμένες πινακίδες.

Από την έρευνα που έγινε με τη συνεργασία και της Ασφαλείας Ρεθύμνου, εξακριβώθηκε ότι η σπείρα δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2018, διάστημα στο οποίο τα μέλη της είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα και είχαν ανατινάξει δυο ΑΤΜ ενώ είχαν αποπειραθεί να κάνουν το ίδιο σε άλλα επτά σε περιοχές των Χανίων, ενώ άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα είχαν κάνει και σε περιοχή του Ρεθύμνου. Η λεία τους από τις δυο επιτυχημένες εκρήξεις ήταν 132.420 ευρώ!

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και έκρηξη, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.




Ειδήσεις σήμερα:

Εξομολόγηση-σοκ: Ο ηθοποιός Γκάμπριελ Μπερν περιγράφει πώς κακοποιήθηκε από ιερέα στα 11 του!

Το εύστοχο σκίτσο των βρετανικών Times για το τι περιμένει τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Δερμιτζάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Γιατί δεν πρέπει να πάμε σε λογική «ακορντεόν» για το lockdown

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης