Εξαδάκτυλος: Είμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο - Πότε θα σημάνει συναγερμός για καθολικό lockdown

Εξαδάκτυλος: Είμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο - Πότε θα σημάνει συναγερμός για καθολικό lockdown

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έφερε το παράδειγμα της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελβετία, απευθύνοντας δραματική προειδοποίηση - Μίλησε για ενίσχυση των μέτρων αναχαίτισης της διασποράς του ιού

eksadaktilos
«Εάν κοκκινίσει όλη η Ελλάδα θα μπούμε αυτομάτως σε μέτρα που θα αντιστοιχούν στο lockdown που έχουμε συνηθίσει» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, και δήλωσε ότι εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων.

«Αν αισθανθούμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ανεξαρτήτως των δικών μας προσπαθειών, μπορώ να σας πω τι έχει συμβεί στην Ελβετία» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αναφέροντας ότι στα μέσα Οκτωβρίου στη συγκεκριμένη χώρα είχαν 1.200 κρούσματα, ύστερα από πέντε μέρες 5.600 κρούσματα, ενώ πιο μετά καταγράφηκαν 13.000 κρούσματα.

Σε ερώτηση για το όριο που θα σημάνει τον μεγάλο συναγερμό, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι εάν κοκκινίσουν περιοχές τα μέτρα που θα εφαρμόζονται σε αυτές ισοδυναμούν με lockdown.

«Εάν κοκκινίσει όλη η Ελλάδα θα μπούμε αυτομάτως σε μέτρα που θα αντιστοιχούν στο lockdown που έχουμε συνηθίσει, διότι αυτή είναι η πρόβλεψη όσοι μπαίνουν στο κόκκινο επίπεδο έχουν τέτοια μέτρα», επεσήμανε ειδικότερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι συζητείται ενίσχυση με νέα μέτρα στα προηγούμενα επίπεδα, σε χώρους όπου έχει διαπιστωθεί υπερμετάδοση και τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ήπια.

Ανέφερε ότι υπάρχουν συζητήσεις για περιοριστικά μέτρα στο κίτρινο και πορτοκαλί επίπεδο ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν μιλάμε για απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Κλείσιμο
«Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ή καθολικά θα αντιδράσουμε και θα δούμε το πράγμα να παγώνει ή θα ξεφύγει προς τα επάνω και τότε θα έχουμε επιπτώσεις και υγειονομικές και οικονομικές παντελώς ανεπιθύμητες» τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα

Έρχεται υποχρεωτική μάσκα και στις «κίτρινες» περιοχές μετά τα 1.259 κρούσματα

Το Charlie Hebdo «ξεγυμνώνει» τον Ταγίπ Ερντογάν

Σαρώνει την Ευρώπη η πανδημία - Πρώτη πάει η Γαλλία σε γενικό lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης