Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΘΕΜΑ 104,6): Μεγάλος κίνδυνος οι ασυμπτωματικοί

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΘΕΜΑ 104,6): Μεγάλος κίνδυνος οι ασυμπτωματικοί

«Οι άνθρωποι που φέρουν κορωνοϊό είναι σίγουρα περισσότεροι από ότι δείχνουν τα τεστ» δηλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

kozani-2-art
Για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως είπε, μπορεί τη Τρίτη να σημειώθηκε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ με 667 κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο εκτίμησε ότι ενδεχομένως να είναι περισσότερα τα κρούσματα από ότι δείχνουν τα τεστ. Παρότι γίνονται περισσότερα από ότι τον Μάρτιο, χρειάζονται κι άλλα.

Τόνισε επίσης, ότι οι άνθρωποι που φέρουν τον ιο και είναι ασυμπτωματικοί είναι επίσης ένας μεγάλος κίνδυνος διασποράς του ιού.

Για τη Θεσσαλονίκη, που τα πήγαινε καλά και ξαφνικά βρίσκεται πάλι μπροστά σε μια αυξητική τάση, ο κ. Εξαδάκτυλος, είπε πώς υπήρξε μια χαλαρότητα όσον αφορά τα μέτρα. «Λίγο η χαλαρότητα, οι διαδηλώσεις στράβωσε το πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ερώτηση, για την αύξηση των νεκρών αλλά και για όσους νοσηλεύονται στην εντατική που δεν είναι μόνο μεγάλης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογράμμισε ότι ο ιος είναι απρόβλεπτος και για αυτό υπάρχει αυτός ο συναγερμός των ειδικών.

Όπως είπε, υπάρχουν περιπτώσεις που βγαίνουν από την εντατική, υπάρχει η σκέψη ότι ξεπέρασαν τον κίνδυνο και ξαφνικά, υποτροπιάζουν με μοιραία κατάληξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League - Δείτε όλα τα γκολ της πρεμιέρας

Υπόθεση Βαλ: Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ της Δανίας και η δολοφονία-θρίλερ της δημοσιογράφου

Κάθε μέρα καλύτερα ο Έκτορας μετά τις μαχαιριές που δέχτηκε - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK