Καιρός: Το χαλάζι «σκέπασε» και τη Σητεία - Ζημιές σε καλλιέργειες - Δείτε φωτογραφίες

Καιρός: Το χαλάζι «σκέπασε» και τη Σητεία - Ζημιές σε καλλιέργειες - Δείτε φωτογραφίες

Δεν ανέφερε προβλήματα στην περιοχή λόγω της βροχόπτωσης και της χαλαζόπτωσης η Πολιτική Προστασία

siteia212
Βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έπληξαν και την περιοχή της Σητείας. Η βροχή δεν είχε μεγάλη διάρκεια ή ένταση, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας και περίπου στις 4 τα ξημερώματα τα δεδομένα άλλαξαν, οι βροχοπτώσεις εντάθηκαν και σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες σύμφωνα με τις αναφορές παραγωγών από τις Τοπικές κοινότητες των Έξω Μουλιανών, των Μέσα Μουλιανών και της Τουρλωτής στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου σήμερα νωρίς το πρωί. Επίσης αντίστοιχες αναφορές στο Δήμο έχουν γίνει από παραγωγούς της Σφάκας και της Μυρσίνης.

siteia1


Ήδη έχει ενημερωθεί ο ΕΛΓΑ για την κατάσταση προκειμένου να ακολουθήσει αυτοψία και όπως αναφέρεται οι παραγωγοί θα πρέπει αφού κάνουν οι ίδιοι αυτοψία στα χωράφια τους να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο Ανταποκριτή ΕΛΓΑ για το κάθε χωριό στο Δήμο Σητείας ώστε να ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία και η υποβολή των εξατομικευμένων δηλώσεων.

siteia2
Κλείσιμο


Σε ότι αφορά τις βροχοπτώσεις ξεκίνησαν εκ νέου σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί. Από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας δεν έχουν αναφερθεί όπως μας είπαν ως τώρα προβλήματα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία γίνεται εποπτεία σε αποστραγγιστικά – ποτάμια, ρυάκια ρέματα – και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν δημιουργηθούν προβλήματα. Ωστόσο η Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα.

Σε ότι αφορά τις βροχοπτώσεις από χθες και μέχρι αυτή την ώρα, λίγο πριν τις 11 το πρωί , σύμφωνα με τον Σταθμό που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σητείας, είναι 8,8 χιλιοστά.

Πηγή: Ανατολή

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης