Σεισμός στη Βέροια: «Δεν εμπνέει ανησυχία», εκτιμά καθηγητής του ΑΠΘ

Σεισμός στη Βέροια: «Δεν εμπνέει ανησυχία», εκτιμά καθηγητής του ΑΠΘ

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν από αυτή τη δραστηριότητα δεν δικαιολογεί τη γένεση ενός ισχυρότερου σεισμού», αναφέρει ο Βασίλης Καρακώστας

seismos_creta_main
Δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, με το επίκεντρο να εντοπίζεται μόλις 7χλμ από το Αιγίνιο και 14χλμ από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αλλά ούτε και η μετασεισμική ακολουθία, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν από αυτή τη δραστηριότητα -ο χώρος που γίνεται αλλά και ότι είναι συγκεντρωμένη η σεισμική δραστηριότητα σε μία πολύ μικρή περιοχή- δεν δικαιολογεί τη γένεση ενός ισχυρότερου σεισμού. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουμε και παρακολουθούμε τη δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακώστας.

Σημείωσε, δε, ότι ο σεισμός έγινε σε έναν χώρο στον οποίο καταγράφηκε σχετική δραστηριότητα το τελευταίο δεκαήμερο (κοντά στο Κλειδί Ημαθίας). Γύρω στο 3,4 ήταν το μέγεθός του σεισμού που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη δραστηριότητα, η οποία είχε σταματήσει για δύο με τρεις ημέρες μέχρι τη σημερινή καταγραφή της σεισμικής δόνησης στις 05:07, όπως είπε ο κ. Καρακώστας.

Τα όργανα του Σεισμολογικού Σταθμού του ΑΠΘ έχουν καταγράψει τη μετασεισμική ακολουθία κι έως τις 9 το πρωί περίπου είχαν σημειωθεί περίπου πέντε μετασεισμοί. «Το πιθανότερο είναι να έχουμε κάποιους ακόμη και η δραστηριότητα θα σταματήσει», εκτίμησε ο καθηγητής.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βρήκαν φυτεία με 104 τεράστια χασισόδεντρα στη Σπάρτη

Εντατικοί έλεγχοι για τα μέτρα του κορωνοϊού: Σε ποιες περιοχές επιβλήθηκαν τα περισσότερα πρόστιμα

Απέτρεψαν απόδραση σκληρού ποινικού στις φυλακές Κέρκυρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης