Παράνομο μπλόκο στους πτυχιούχους των κολεγίων

Oι επαγγελματικοί σύλλογοι, παρά την ευρωπαϊκή οδηγία και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, αρνούνται να αναγνωρίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

kerameos
Ενας κακός χαμός εξακολουθεί να γίνεται με τους αποφοίτους ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που πήραν πτυχίο μέσω κολεγίων, καθώς οι επαγγελματικοί σύλλογοι, παρά την ευρωπαϊκή οδηγία και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, αρνούνται να αναγνωρίσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα!

Το πρόβλημα, που κοστίζει στους πτυχιούχους γιατί δεν μπορούν να εργαστούν στην Ελλάδα, οφείλεται μεν στον νόμο Γαβρόγλου, ενώ και η ρύθμιση που έφερε η Νίκη Κεραμέως δεν εφαρμόζεται.


Για παράδειγμα, πτυχιούχοι φυσικοθεραπευτές δεν μπορούν να γίνουν μέλη του συλλόγου τους, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για να εργαστούν. Ο καθηγητής του Παντείου, δικηγόρος Βασίλης Χατζόπουλος, προτείνει τη σύσταση μις ενιαίας αρμόδιας αρχής για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για την αμοιβαία αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, που θα είναι πλήρως ανεξάρτητη από τους επαγγελματικούς φορείς.

Μάλιστα οι προερχόμενοι από ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου διαμαρτύρονται έντονα. Ο αντιπρόεδρός τους Αντώνης Δήμας σημειώνει ότι δεν μπορεί ο κάθε επαγγελματικός σύλλογος να αποφασίζει για το πτυχίο γιατί δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις και αναρωτιέται εάν ένα έγκριτο πανεπιστήμιο της Βρετανίας τελεί υπό την έγκριση του συλλόγου φυσικοθεραπευτών.

Ειδήσεις σήμερα

Δραματική προειδοποίηση από ΠΟΥ: Η πανδημία πιθανόν να γίνει χειρότερη

Δολοφονήθηκε ο αδελφός του Γάλλου αμυντικού της Τότεναμ, Σερζ Οριέ

Βερολίνο για Αγιά Σοφιά: Πολιτιστικό κι όχι πολιτικό ζήτημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης