«Συμπάσχω με όλους τους Έλληνες, με όλους τους Ρωμιούς και με όλους τους Ορθόδοξους» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε ότι ο ναός αυτός φτιάχτηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό «να είναι ο ναός του Πατριάρχου σε μία συγκεκριμένη εποχή και εκπροσωπεί ασφαλώς ένα θεσμό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Άσχετα που τώρα εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να τελούμε τη Θεία Λειτουργία μέσα σε αυτό το μνημείο. Ότι και να γίνει όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο ναός αυτός είναι ναός των ορθοδόξων» είπε ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είπε «ό,τι και να γίνει δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο πρώτος τρούλος που φτιάχτηκε στην ανθρώπινη ιστορία είναι ο τρούλος της Αγίας Σοφίας» για να συμπληρώσει ότι «όλοι οι άλλοι τρούλοι είναι αντίγραφα του πρώτου τρούλου του δικού μας».
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είπε επίσης ότι «κι αν γίνει στο μέλλον η ιστορική πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ακόμα και αν το κάνουνε τζαμί, ακόμα και αν το αφήσουνε μουσείο, ακόμα και να το κάνουν αποθήκη, ακόμα και να το κάνουνε γυμναστήριο ή οτιδήποτε δεν παύει να είναι ένα μνημείο διαχρονικό που δείχνει ποιοι είμαστε και τι είμαστε και όποια παρέμβαση και αν γίνει την ιστορική πραγματικότητα δεν μπορούμε να τη χαλάσουμε».
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το θέμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας είπε ότι «o Πατριάρχης -από ό,τι ξέρω- είπε ότι θα απογοητεύσει όλο το χριστιανικό κόσμο μία τέτοια αλλαγή και αυτό είναι γεγονός. Και εγώ θα απογοητευτώ και εσείς θα απογοητευτείτε, διότι αν θα γίνει τζαμί εγώ δεν θα μπορώ να επισκεφτώ αυτό το μνημείο το οποίο είναι μνημείο του Γένους μου.
Επομένως, θα υπάρξει απογοήτευση σε όλο τον χριστιανικό κόσμο που ξεπερνάει τα 350 εκατομμύρια οι Ορθόδοξοι, για να μη βάλουμε μέσα και τους Καθολικούς και τους Προτεστάντες που όλοι είναι Χριστιανοί και οπωσδήποτε θα έχει ένα αρνητικό αντίκτυπο η απόφαση αυτή του Προέδρου της Τουρκίας».
Σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊόστην Αυστραλία ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι έκλεισαν 7 Ναοί για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω δεύτερου κύματος κορωνοϊού.
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.