Άλλος ένας ηλικιωμένος έπεσε θύμα κλοπής από δύο επιτήδειους που παρίσταναν τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η. και ισχυρίστηκαν ότι έπρεπε να ελέγξουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του, στην ορεινή κοινότητα Ανατολή του Δήμου Αγιάς στη Λάρισα.
Αρχικά, οι δράστες είχαν πλησιάσει το μεσημέρι του Σαββάτου με το ίδιο πρόσχημα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διατηρούν καφενείο στην πλατεία του χωριού, αλλά εκείνοι κατάλαβαν πως ήταν απατεώνες και δεν τους άφησαν να μπουν. Έπειτα, βρήκαν τυχαία στον δρόμο τον ηλικιωμένο, ο οποίος δεν φαντάστηκε με ποιους είχε να κάνει και τους έβαλε στο σπίτι του.
Οι άγνωστοι τον έπεισαν ότι υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα και του ζήτησαν να βάλει σε μια σακούλα όσα χρήματα είχε για να μην… καούν! Ο ανυποψίαστος ηλικιωμένος έβαλε στη σακούλα 760 ευρώ, το τραπεζικό του βιβλιάριο, την ταυτότητα και το κινητό του, τα οποία άρπαξαν οι δράστες και εξαφανίστηκαν.
Σε μια χώρα όπου οι φυσικές καταστροφές μας δοκιμάζουν καθημερινά, η ασφάλιση της κατοικίας δεν αποτελεί πολυτέλεια. Είναι μια απαραίτητη κίνηση που δείχνει προνοητικότητα και εξασφαλίζει ουσιαστική προστασία, προσφέροντας σιγουριά και ψυχική ηρεμία σε μια δύσκολη στιγμή.