Καιρός: Άγριο πέρασμα της κακοκαιρίας με πλημμύρες και καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει σήμερα

Καιρός: Άγριο πέρασμα της κακοκαιρίας με πλημμύρες και καταιγίδες - Πού θα χτυπήσει σήμερα

Αρκετές ζημιές σε Σέρρες, Λαμία, Ξάνθη και Εύβοια το πρώτο 24ωρο της κακοκαιρίας - Πότε θα αρχίσουν τα εξασθενούν τα φαινόμενα - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairos-vroxh-kalokairh--artjrou
Πλημμύρες, κεραυνούς και πολλές ζημιές άφησε πίσω του κατά το πρώτο 24ωρο το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν τόσο σήμερα, όσο και αύριο και θα αρχίσουν να εξασθενούν από την Τετάρτη.

Για σήμερα Δευτέρα, αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές σε όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Τα φαινόμενα το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και δυτικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Κλείσιμο
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες ,τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ . Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

kairiko_map_mon

Πλημμύρες και μεγάλες ζημιές την Κυριακή

Την Κυριακή, πάντως, κατά το πρώτο 24ωρο της κακοκαιρίας, πολλές περιοχές υπέστησαν πλημμύρες, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές.

Βομβαρδισμός από κεραυνούς και φωτιές στην Εύβοια

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν πολλές περιοχές της Ελλάδας το βράδυ της Κυριακή, με την Εύβοια να δέχεται «βομβαρδισμό» από κεραυνούς, συνέπεια των οποίων ήταν πολλές εστίες πυρκαγιών.

Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα φωτιές στα χωριά Νεροτριβιά, Καντύλι, Πλατάνα, Μακρυμάλλης, Τριάδα, Μακρυκάπα, Δάφνη, καθώς και σε σημείο στην περιοχή από Πανόραμα μέχρι Σταυρό. Φωτιές οι οποίες ήταν βέβαια ελεγχόμενες λόγω της βροχής.

Στα σημεία επιχείρησαν τουλάχιστον έξι οχήματα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών από τα Ψαχνά, καθώς και της ΠΥ Χαλκίδας.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Λαμία

Προβλήματα δημιούργησε στην πόλη της Λαμίας η ξαφνική νεροποντή, το βράδυ της Κυριακής.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamianow, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καπάκια από φρεάτια έφυγαν από την θέση τους από την πίεση του νερού, ενώ οι φερτές ύλες που έφυγαν μέσα από το στρατόπεδο δημιούργησαν προβλήματα κυρίως μπροστά στο ΚΕΥΠ Λαμίας όπου τα φρεάτια βούλωσαν.

Για λίγα λεπτά στο ρεύμα προς Σταυρό, Λιανοκλάδι η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία.

Χαλάζι στην Ξάνθη

Ισχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση έπληξαν την Ξάνθη.

Χαλάζι στην Ξάνθη


Σύμφωνα με την ιστοδελίδα xanthinea, η μεταστροφή του καιρού έφερε καταστροφές για τους αγρότες του κάμπου, που μετρούν τις πληγές τους.

xanthi-xalazi


Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών, ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ξάνθη αλλά και τη Θράκη ευρύτερα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Πλημμύρες σε Σέρρες και Χαλκιδική

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στις Σέρρες έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Υπερχείλισε το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημιές και πλημμύρες.

Σέρρες: Υπερχείλισε το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων (21/6/2020)

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση δύο ρεμάτων στο ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, είχε ως αποτέλεσμα να κατέβει όλο αυτό το νερό.

Πλημμύρισε τμήμα της Ιωνος Δραγούμη. Γέμισε λασπόνερα αυλή σπιτιού!


Με τις σκούπες στα χέρια, κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της πόλης των Σερρών, προσπαθούν να διώξουν τα νερά.

Σερρες: Πλυμμήρισε η κοιλάδα


Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία κόλλησαν κάτω από μία από τις γέφυρες.

Σε μία άλλη περίπτωση, στην οδό Κοντοδήμου, η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ακόμη και γκαραζόπορτα σε ένα από τα σπίτια.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί τουλάχιστον 100 κλήσεις και έχει σπεύσει σε τουλάχιστον 20 σπίτια. Μάλιστα προέβη επιτυχώς στην απομάκρυνση ηλικιωμένης από το σπίτι της σε ασφαλές σημείο.

Δυνατή βροχή έπληξε νωρίτερα περιοχές της Χαλκιδικής, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εντελώς.

Ισχυρά φαινόμενα και την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, πιθανώς τις Σποράδες και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_tue


Εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης

Την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

kairiko_map_wen


Ειδήσεις σήμερα

Βασανισμός 83χρονης στην Πρέβεζα: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 40χρονο Πακιστανό

Θεσπρωτία: Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού - Κλειστά σχολεία

Συνωστισμός στο πλοίο από Αίγινα για Πειραιά - Πολλοί ταξίδεψαν χωρίς να φορούν μάσκες - Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης