Ιζαμπέλ Γκετί - Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ: Οι βασίλισσες του jet set

Ιζαμπέλ Γκετί - Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ: Οι βασίλισσες του jet set

Νέες, ωραίες και γόνοι, με μυθικές περιουσίες, ονόματα που γεννούν αυτομάτως ευγενείς συνειρμούς και ακαδημαϊκή κατάρτιση στα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου - Οι φωτογενείς εξαδέλφες της Μαρίας-Ολυμπίας είναι και οι μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
queens_main01
Ηταν κάποτε οι αδελφές Μίλερ. Ξανθές, κοσμικές, κυρίως με αμύθητη πατρογονική περιουσία (εύσχημη περιγραφή για την προίκα την εποχή της πολιτικής ορθότητας). Δεν είναι δα και ασήμαντο ή ευκαταφρόνητο να έχεις πατέρα τον 86χρονο σήμερα Ρόμπερτ Μίλερ, συνιδρυτή των Duty Free Shops, δηλαδή μιας εταιρείας με τις υπερβατικές ιδιότητες του φανταστικού φυτού που ακούει στο όνομα «λεφτόδεντρο». Η -με σειρά γέννησης- Πία, η Μαρί-Σαντάλ και η Αλεξάντρα έζησαν παραμυθένια παιδικά χρόνια μεταξύ Χονγκ Κονγκ και ευρωπαϊκών μητροπόλεων, μαθήτευσαν στα καλύτερα σχολεία και ενηλικιώθηκαν στα κοσμικά καλέσματα, στη μεθυστική δίνη της περιόδου στο μεταίχμιο 80s και 90s και φυσικά στις κοσμικές στήλες των περιοδικών που επινόησαν για χάρη τους το μότο «cash meets class».

Διάσημες από κούνια και με πλούτο ικανό να θρέψουν μέχρι και τα τρισέγγονά τους, οι τρεις αδελφές ενσάρκωσαν μέχρι κεραίας το αρχέτυπο της πολύφερνης νύφης - σημειολογικά θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι ήταν το ακριβώς αντίθετο των ηρωίδων του Τσέχοφ. Και η αλήθεια είναι ότι άπασες κατάφεραν να βρουν το δικό τους πριγκιπόπουλο: άλλη για λίγο, άλλη για περισσότερο, κάποια ίσως για πάντα. Το 1992 η Πία παντρεύτηκε σε έναν μυθικό, ακόμα και για τα σημερινά μέτρα, γάμο στο Μπαλί τον Κρίστοφερ Γκετί, δισέγγονο του Ζαν-Πολ Γκετί.
queens02
Μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια: η γαλαζοαίματη Μαρία-Ολυμπία, η βαθύπλουτη μητέρα της Μαρί-Σαντάλ, η επιδραστική πριν από τις επιδραστικές Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ και η εγγονή της, ζάπλουτη και με πριγκιπικό πεντιγκρί, Ταλίτα

Τον Μάιο του 1995 η Μαρί-Σαντάλ ενώθηκε ενώπιον Θεού, ανθρώπων και της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Παύλο Γλύξμπουργκ, ενώ λίγους μήνες αργότερα η Αλεξάντρα αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με τον μοναχογιό της σχεδιάστριας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, πρίγκιπα Αλεξάντερ. Δεν θα τους τηρούσαν όμως. Εζησαν μαζί επτά χρόνια, απέκτησαν δύο παιδιά, την Ταλίτα και τον Τασίλο, και το 2002 αποφάσισαν να χωρίσουν. Αν πιστέψει κανείς τα ιντερνετικά ταμπλόιντ της εποχής που βρίσκονταν ακόμα στα σπάργανα τότε, ο πρίγκιπας Αλεξάντερ ήταν μάλλον άπιστος στη γυναίκα που παντρεύτηκε σε μια φαραωνικού τύπου τελετή στη Νέα Υόρκη. Κατά τραγική ειρωνεία, την ίδια περίοδο και η αδελφή της Πία αντιμετώπιζε ανάλογα προβλήματα. Η πρωτότοκη των Μίλερ, που απέκτησε τέσσερα παιδιά με τον Γκετί, πήρε τελικά οριστικό διαζύγιο από τον κληρονόμο της δυναστείας το 2005.

Μόνο η Μαρί-Σαντάλ τα πήγαινε και εξακολουθεί να τα πηγαίνει εξαιρετικά καταπώς φαίνεται με τον σύζυγό της, με τον οποίο συμπληρώνουν φέτος 24 χρόνια έγγαμου βίου. Βεβαίως, η Μαρί-Σαντάλ, 51 ετών σήμερα, και οι αδελφές της, 53 και 47 ετών, έχουν παραχωρήσει πια τη θέση τους σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον του Τύπου στις κόρες τους: τη Μαρία-Ολυμπία, την Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ και την Ιζαμπέλ Γκετί ή κατά κόσμον Ιζι. Κι αν για την πρώτη έχουν χυθεί -τουλάχιστον στον ελληνικό Τύπο- καντάρια μελάνης, σε ποσοστό δυσανάλογο για τα 23 χρόνια της ζωής της, αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες της, οι εφάμιλλα κοσμικές και δραστήριες κοινωνικά εξαδέλφες της, 20 και 26 ετών αντιστοίχως, παραμένουν μια αχαρτογράφητη terra incognita. Και φυσικά, ένα πρώτης τάξεως αντίπαλον δέος για τη γαλαζοαίματη συγγενή τους. Πάντως και οι τρεις δείχνουν να ιχνηλατούν με ακρίβεια GPS τα χνάρια των προγόνων τους, γεγονός που επισφράγισε προ τριετίας η φωτογράφησή τους για το περιοδικό «Vanity Fair». Φυσικά και ήταν άθλος να χωρέσουν τρία υπερτροφικά εγώ βαθύπλουτων γόνων σε μια τόση δα μπανιέρα.

Take it Izzy

Κλείσιμο
Τι χρειάζεται η εγγονή του Ρόμπερτ Μίλερ και δισέγγονη του Ζαν-Πολ Γκετί για να είναι ευτυχισμένη; Οχι επαύλεις, λούσα, εξεζητημένα ταξίδια στις εξωτικές εσχατιές του πλανήτη, ούτε καν έναν εφάμιλλα πλούσιο με την ίδια σύντροφο. Για την 26χρονη κόρη της Πία και του Κρίστοφερ Γκετί φτάνει η μουσική, η τέχνη και η μόδα να είναι τα υλικά της πολύ προσωπικής κιβωτού της για να διασχίσει το πέλαγος της ζωής σαν έμπειρη, θαλασσοδαρμένη καπετάνισσα. Η Ιζι, όπως είναι γνωστή στους κοσμικούς κύκλους και όπως τη φωνάζουν οι επιστήθιες φίλες και εξαδέλφες της Μαρία-Ολυμπία και Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ, κληρονόμησε την καλλιτεχνική φλέβα από τη μητέρα της, η οποία τα τελευταία πολλά χρόνια πειραματίζεται με την Εβδομη Τέχνη ως σκηνοθέτις. Ωστόσο η Γκετί βρήκε το απάνεμο απάγκιο της στη μουσική σύνθεση. Ηταν άλλωστε, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, καλύτερη από οποιοδήποτε υπνωτικό χάπι στην καταπολέμηση των αϋπνιών που την ταλαιπωρούν παιδιόθεν. Eτσι, δημιούργησε το συγκρότημα Jean Marlow, με τους οποίους κυκλοφόρησε μια δράκα τραγούδια -μπορεί κανείς να τα ακούσει στο YouTube- σε ύφος μελωδικού indie pop.
queens03
Μαρία-Ολυμπία και Ιζι Γκετί τερματίζουν σε κάθε ευκαιρία το ινφλουενσιλίκι

Οι γονείς της είχαν αναγνωρίσει την κλίση της πρωτότοκης κόρης τους ήδη από τα 4 χρόνια της, όταν η μικρή Ιζαμπέλ ανέβαινε σε ένα από τα πολλά τραπέζια της εξαώροφης κατοικίας της οικογένειας στο Upper East Side του Μανχάταν και τραγουδούσε με αξιώσεις Spice Girls. Δεν έμεινε εκεί. Διδάχτηκε κλασικό πιάνο, εντρύφησε στην τζαζ και πριν από τρία χρόνια ήταν έτοιμη για το δισκογραφικό βάπτισμα του πυρός. Η υποδοχή που είχε δεν ήταν η θερμότερη, όμως κανείς δεν αμφισβήτησε το χάρισμά της. Βέβαια, ακόμα και στην περίπτωση που η σοδειά της στη μουσική αποδειχτεί μικρή ή ανεπαρκής, η Γκετί έχει το άλλο πόδι της στη βάρκα των εικαστικών.

Hδη εκπροσωπείται από λονδρέζικη γκαλερί, ενώ η ίδια ανέλαβε και το εικαστικό του άλμπουμ που κυκλοφόρησε με τους Jean Marlow. Κατά τα άλλα, η Iζι λατρεύει να αλλάζει το χρώμα των μαλλιών της - έχει ήδη δοκιμάσει το μπλε, το ροζ, το λευκό, το ασημί, το κίτρινο, το καστανό, το κόκκινο και το λιλά. Αυτή είναι μια συνήθεια που απέκτησε έπειτα από προτροπή της μητέρας της, όταν στα 14 της ήταν επικεφαλής της χορωδίας του σχολείου και ήθελε με κάποιον τρόπο να ξεχωρίσει. Oπως και η μητέρα της -και οι θείες της-, πέρασε αρκετά χρόνια ως εσώκλειστη στο Le Rosey της Ελβετίας. Τότε έκανε και τη μεγαλύτερη σχολική «αλητεία» της, όταν μια συνηθισμένη κοπάνα μετατράπηκε σε μια εβδομάδα διακοπών στο Αμστερνταμ. Κάποια στιγμή σκέφτηκε να ακολουθήσει τη δικηγορία. Δεν μετανιώνει ούτε λεπτό που η σκέψη της εκείνη έφυγε όπως ήρθε. Φευγαλέα.

Γερμανική ακρίβεια, ιταλική φινέτσα

Η ζωή της εγγονής της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ πόρρω απέχει από αυτή μιας μέσης 20χρονης. Γι’ αυτό και φαντάζει με αριστούργημα.

Πάρτε για παράδειγμα τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram τις τελευταίες ημέρες από το ταξίδι της σε κοσμοπολίτικα αλλά και άγνωστα χωριά της Ιταλίας. Ποια influencer απ’ τα καλάθια να συγκριθεί με τον κοσμοπολιτισμό της νεαρής Φίρστενμπεργκ που μοιάζει εγγεγραμμένος στους έλικες του DNA της; Η TVF, όπως την αποκαλούν οι γονείς, η γιαγιά και οι εξαδέλφες της -«στην οικογένειά μας έχουμε τη συνήθεια να προσφωνούμε ο ένας τον άλλον με τα αρχικά του ονόματός του», έχει πει σε συνέντευξή της- μοιάζει να ζει σε fast forward.
queens04
Πόσες πολύφερνες νύφες χωρούν σε μια φωτογραφία; Η Μαρία-Ολυμπία και οι εξαδέλφες της διαφυλάττουν σαν κόρη οφθαλμού την παράδοση που κληρονόμησαν από τις κοσμικές μητέρες τους

Στα 20 χρόνια της έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της σειρά ρούχων -εντάξει, με τη βοήθεια της εμβληματικής σχεδιάστριας γιαγιάς της που έδωσε τις ευλογίες της για 23 κομμάτια με πιο casual και νεανικό χαρακτήρα-, έχει γίνει εξώφυλλο στο «Tatler» αλλά και στην «Teen Vogue», έχει εργαστεί για την προεδρική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016, ενώ αυτή τη στιγμή σπουδάζει Διεθνείς Σχέσεις μαζί με τον εξάδελφό της Κωνσταντίνο-Αλέξιο Γλύξμπουργκ στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν. Στον ελεύθερο χρόνο της κάνει κάνα μεροκάματο ως μοντέλο, φυσικά όχι για το χρήμα, ούτε για τη δόξα -έχει άλλωστε μπόλικα και από τα δύο-, αλλά για την εμπειρία.

Κομψή και απροσποίητη, η Ταλίτα φον Φίρστενμπεργκ ρουφά σαν σφουγγάρι νέες εμπειρίες και τις μοιράζεται απλόχερα με τους περίπου 200.000 followers της στα κοινωνικά δίκτυα. Η επαφή της με τη μόδα ξεκίνησε πριν ακόμα κλείσει τα 10 χρόνια της, όταν ζήτησε από τη γιαγιά της να συμμετάσχει σε μια επίδειξη που εκείνη διοργάνωσε στην Ιταλία. Η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ δέχτηκε τη βοήθεια της μικρής εγγονής της, η οποία συμμετείχε ως ισότιμη συνεργάτις από το κάστινγκ των μοντέλων μέχρι το fitting των ρούχων. Ηταν το δίχως άλλο μια κοσμογονική εμπειρία για ένα κορίτσι που δεν μεγάλωσε απλώς ως πριγκίπισσα αλλά είναι πριγκίπισσα, αφού η σκούφια της από την πλευρά του πατέρα της κρατά από το Δουκάτο της Σουηβίας, ενώ στο γενεαλογικό δέντρο των προγόνων της συναντά κανείς τον Εντοάρντο Ανιέλι, γιο του θρυλικού ιδρυτή της Fiat, Τζιοβάνι Ανιέλι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ