Σάκης Τανιμανίδης: Survivor business

Σάκης Τανιμανίδης: Survivor business

Δεν είναι απλός παρουσιαστής, αλλά ένα επικοινωνιακό boeing, ένας entrepreneur αξιώσεων και, γιατί όχι, η πιο ΥΟLO έκδοση Σαλονικιού που έχουμε γνωρίσει

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
sakis_tanimanidis_arthro
Το σύνθημά του είναι «You Only Live Once» και η τεχνική για τα προσωπικά του τρίποντα έχει να κάνει με το ταλέντο του να μην εγκαταλείπει στις δυσκολίες. Τον αγαπήσαμε μέσα από το «World Party», στην ΕΤ-3 και στον ALPHA και έγινε η πιο οικεία περσόνα της τηλεόρασης μέσα από την απόλυτη επιτυχία του «Survivor» στον ΣΚΑΪ. Στο ενδιάμεσο, ο 38χρονος Σάκης Τανιμανίδης σχεδίασε με το συμπαντικό μοιρογνωμόνιο τη ζωή του. Ερωτεύτηκε και σε λίγο καιρό παντρεύεται τη Χριστίνα Μπόμπα, δημιούργησε μια εταιρεία τηλεοπτικών και διαφημιστικών παραγωγών, την Baby Blue Project, το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο εμπειριών World Party Traveller, καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη και τώρα ετοιμάζει και το μεγάλο του πρότζεκτ, το Museum of Illusions (ΜΟΙ)!

Ιnstagram, business και κουμπαριές

To Mουσείο των Ψευδαισθήσεων, που θα είναι έτοιμο προς τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Μοναστηράκι, θα είναι μια συναρπαστική οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Μπαίνοντας στο ΜΟΙ παύεις να είσαι παθητικός επισκέπτης, αλλά γίνεσαι το έκθεμα ή ο πρωταγωνιστής στα Insta stories που κάνουν θραύση. Γιατί σε αυτό το μουσείο δεν επιτρέπεται απλώς, αλλά επιβάλλεται να έχεις κάμερα, κινητό και να καταγράφεις όσα βλέπεις και όσα ζεις. Δεν είναι λίγο ξαφνικά να βρεθείς πάνω στον «Τιτανικό» ή στη Βαρκελώνη, δίπλα στον Αντόνιο Μπαντέρας ή στο «Καμπ Νου» ανάμεσα σε χιλιάδες οπαδούς. Ούτε εκεί που στέκεσαι να νιώθεις ξαφνικά ότι πατάς στο ταβάνι ή ότι όλοι στην παρέα σου είναι τόσο μικροσκοπικοί όσο ένας αναπτήρας.
sakis_tanimanidis_mesa
Ο Σάκης στο υπό κατασκευή Μουσείο των Ψευδαισθήσεων με συνεργάτες του
sakis_tanimanidis_mesa4
Στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων ο επισκέπτης γίνεται πρωταγωνιστής

Ο Σάκης Τανιμανίδης είναι ενθουσιασμένος με το νέο αυτό project, καθώς εγκαινιάζει με αυτό και τη συνεργασία του με τον κουμπάρο του Μίλτο Καμπουρίδη, τον επιχειρηματία από την Κύπρο με τα τρία πτυχία από το ΜΙΤ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Μαρίνα Βερνίκου θα παντρέψουν τον Σάκη με τη Χριστίνα στη Σίφνο, την πρώτη μέρα του Σεπτέμβρη. Οι δύο άντρες αποφάσισαν να συνεργαστούν, με την αρχή να γίνεται από το ΜΟΙ, ενώ στα σχέδιά τους είναι μετά την Αθήνα, να επεκταθούν σε Μαϊάμι, Μπανγκόκ, Κωνσταντινούπολη και σε άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπου ήδη αναζητούν ακίνητα, ενώ στο άμεσο μέλλον θα τους δούμε να συνεργάζονται και σε άλλους τομείς, όπως ο ξενοδοχειακός.
sakis_tanimanidis_mesa2
Με το Gala στο χέρι, στο σκάφος του Μίλτου Καμπουρίδη, τον φίλο, κουμπάρο και πλέον συνεταίρο του
Εστίαση, ταξίδια και τηλεόραση

Κλείσιμο
Παράλληλα με το ΜΟΙ, τρέχουν και οι υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητές του.

Το Word Party Traveller είναι το ταξιδιωτικό γραφείο εμπειριών που απευθύνεται στον ταξιδιώτη και όχι στον τουρίστα και έχει ως σύνθημα: «Επένδυσε στις μελλοντικές αναμνήσεις σου». Μετά από λίγα χρόνια λειτουργίας έχει ήδη αποκτήσει τη δική του κοινότητα από world party travellers, οι οποίοι ζουν εμπειρίες μοναδικές, ανάμεσά τους και η World Party Cruise, με 1.000 νέους travellers να ζουν ένα 3μερο πάρτυ πάνω στο πλοίο.

Υπάρχουν φυσικά και τα customized trips που σχεδιάζονται για παρέες ή μεμονωμένα άτομα, από τον Αμαζόνιο και το Περού μέχρι τη Μαδαγασκάρη, τη Ζάμπια και το Χονγκ Κονγκ. Και οι δύο αυτές επιχειρήσεις ετοιμάζονται να επεκταθούν και στο εξωτερικό, σε Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Κίνα κ.α.

Βασική δραστηριότητα του Σάκη Τανιμανίδη παραμένει η εταιρεία Baby Blue Project που βασίζεται στα 5F που κυριαρχούν στη ζωή του: fast, flexible, fresh (σε ό,τι αφορά στην προσέγγιση), fair (σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή) και fun!
sakis_tanimanidis_mesa3
Με την πανέμορφη Χριστίνα Μπόμπα παντρεύονται την 1η Σεπτεμβρίου στη Σίφνο
Πρόκειται για την ίδια εταιρεία παραγωγής που έκανε το «Word Party» στον ΑLPHA και στην οποία αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται νέα formats για εκπομπές που θα δούμε σύντομα στην τηλεόραση αλλά και στο Διαδίκτυο, ενώ ήδη εργάζονται και πάνω σε διάφορα διαφημιστικά πρότζεκτ, κυρίως digital. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και μια ειδική ομάδα για την ανάπτυξη και δημιουργία καινοτόμων applications και ήδη είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν αρκετά από αυτά.

Βέβαια, οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του δεν τελειώνουν εδώ, αφού στη Θεσσαλονίκη διατηρεί δύο καταστήματα εστίασης και από του χρόνου δεν αποκλείεται να ανοίξει ακόμη ένα σε κάποιο νησί.

Το ρίσκο είναι ζωή

Οχι, κάθε άλλο παρά απλός τηλεοπτικός παρουσιαστής είναι ο Σάκης Τανιμανίδης. Είναι ο άνθρωπος που έχει μάθει να μην αντιδρά στα προβλήματα, αλλά να τα αντιμετωπίζει, ένας Πόντιος με ψυχή που διαφοροποιείται και από το κανάλι του και από τον Ατζούν Ιλιτζαλί, όταν επιλέγουν να προβάλλουν επεισόδιο με Ελληνες και Τούρκους να αγωνίζονται στο «Survivor» την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Εχει στην κατοχή του ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Babson College της Μασαχουσέτης και μέσα του μια μόνιμη δίψα για το παρακάτω. Οταν κλήθηκε να μιλήσει στο TEDx του Πανεπιστημίου του Πειραιά, εμφανίστηκε με τζιν βερμούδα, σαγιονάρες και μια σανίδα του σερφ για να δώσει σε άπταιστα αγγλικά τον δικό του ορισμό του ΥOLO. «Το να στέκεσαι στην ακτή και να κοιτάς δεν είναι ζωή. Η ζωή είναι στη θάλασσα που, ναι, έχει και κύματα και αν θέλεις να τα δαμάσεις πρέπει να ξέρεις σερφ. Το μεγαλύτερο ρίσκο στη ζωή είναι να μην πάρεις ποτέ κανένα ρίσκο. Για μένα το YOLO σημαίνει να παίρνεις ρίσκα που να είναι καλά υπολογισμένα ώστε να έχεις να κερδίσεις κάτι από αυτά. Οσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο τόσο μεγαλύτερο το κέρδος» είπε, αφού βέβαια πρώτα το είχε αποδείξει με τη δική του στάση ζωής.

Απόρριψη, επιμονή και επιτυχία

Πριν από 4-5 χρόνια ήταν πανελληνίως άγνωστος. Η ΕΤ-3 είχε απορρίψει δυο φορές την πρότασή του για το «World Party». Την τρίτη, και αφού είχε γυρίσει έναν πιλότο της εκπομπής στο Μπαλί με δικά του έξοδα, ο Σάκης ξαναχτύπησε την πόρτα της κρατικής τηλεόρασης, αυτή τη φορά ζητώντας το μίνιμουμ σε budget προκειμένου να πάρει το πράσινο φως. Του το έδωσαν. Κι έτσι ξεκίνησε το «World Party» μέχρι που δύο μήνες αργότερα ήρθε το μαύρο στην ΕΡΤ και αυτή, η τρίτη κακοτοπιά, ήταν πιο ηχηρή απ’ όλες. Ο Τανιμανίδης και ο φίλος και συνεργάτης του Γιώργος Μαυρίδης δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να εντάξουν το «World Party» στo δυναμικό του ALPHA. Από εκεί και πέρα η πορεία του -τηλεοπτικά και όχι μόνο- εκτοξεύτηκε.

Μπορεί οι τηλεκριτικοί να τον κατηγορούν για το φτωχό του λεξιλόγιο, κάποιοι να τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις επιχειρηματικές του κινήσεις, ο ίδιος όμως παραμένει ένας άνθρωπος αεικίνητος, περήφανος για την ποντιακή καταγωγή του, με ένα αψεγάδιαστο δημόσιο προφίλ μέχρι στιγμής, ένας Παοκτσής που αν και έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, αστειεύεται ότι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», ένα ταγμένο «παιδί της μαμάς» που καμαρώνει λέγοντας: «Αν το να λατρεύω τη μάνα μου, να είμαι χαρούμενος κάθε φορά που τη βλέπω, να χαίρομαι όταν λαμβάνω τη μητρική της αγάπη (αυτό το τελευταίο μεταφράζεται σε γεμιστά με φέτα) και να θέλω να την έχω δίπλα μου για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα, ονομάζεται “παιδί της μαμάς”, τότε ναι, είμαι κι εγώ ένα περήφανο “παιδί της μαμάς”».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ