Δανάη Μπάρκα: Μεγάλη πρεμιέρα, MEGA-λο στοίχημα

Δανάη Μπάρκα: Μεγάλη πρεμιέρα, MEGA-λο στοίχημα

Σήμερα έχει πρεμιέρα. Τηλεοπτική. Το κορίτσι που μοιάζει να είναι η χαρά της ζωής υποδέχεται τους τηλεθεατές στο νέο του σπίτι, στο MEGA, κάθε πρωί στις 10.00 με την εκπομπή «Πάμε Δανάη!». Μη ρωτάς αν έχει άγχος. Τρέμει. Μη ρωτάς αν χαίρεται. Πετάει!

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
barka-arthro
Γελάει δυνατά, μιλάει γρήγορα με beat ράπερ, δουλεύει ατελείωτες ώρες κι αυτή που δεν ξυπνούσε πριν από το μεσημέρι τώρα πλέον θα ξυπνά χαράματα.
Είναι η Δανάη, 27 ετών, Σκορπιός. 

Είναι αυτή που σε ηλικία 6 ετών μπήκε πρώτη φορά σε δραματική σχολή συνοδεύοντας τη μητέρα της.
Η έφηβη που στις Πανελλήνιες έγραψε στην κόλλα της: «Επειδή εγώ θέλω να γίνω ηθοποιός και θα τα καταφέρω, βάλτε μου έναν παραπάνω βαθμό και ελάτε να με δείτε στις παραστάσεις μου. Πείτε ότι είστε εσείς και θα σας δώσω πρόσκληση».
Είναι η γυναίκα που, όπως έχει δηλώσει, «έχω φάει πολλή ταμπέλα. Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από μια οθόνη που με έβριζαν χωρίς να με ξέρουν, γιατί είμαι “κόρη ηθοποιού και θα τα βρω όλα έτοιμα”».

Φέτος κάνει βουτιά στα βαθιά και πλέον είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από μια οθόνη, να επικοινωνεί με τον κόσμο. Λίγα 24ωρα πριν από την πρεμιέρα της και μετά από αναβολές, ατελείωτα SMS και τηλεφωνήματα καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε. «Εχω τρελό άγχος, απερίγραπτη αγωνία, αλλά και πολύ μεγάλη χαρά», λέει ξέπνοη σχεδόν. «Παράλληλα έχω και απίστευτη όρεξη για δουλειά. Είμαι περίεργη να δω πώς θα αντιδράσει το κοινό στο αληθινό παρεάκι που έχουμε φτιάξει. Είναι μεγάλο το βήμα αυτό που κάνω και επίσης το να εκτίθεσαι καθημερινά έχει τη γοητεία του αλλά και τη δυσκολία του. Κάνω προσπάθειες να μένω ψύχραιμη ώστε να περάσει στον τηλεθεατή η χαρά μου και όχι το άγχος μου».

Κλείσιμο
CL8B9313a
Λάθος η ερώτηση για το τι είναι αυτό που την αγχώνει. Είναι μεγάλη η λίστα. «Αυτό που μέχρι στιγμής με έχει δυσκολέψει είναι... όλα! Αρχικά το θέμα της έκθεσης. Μετά ότι πρέπει να έχω τον έλεγχο όσων λέγονται στον αέρα. Το να ακούω από το ακουστικό ενώ θα πρέπει να μιλάω ταυτόχρονα. Το να δαμάσω τον αυθορμητισμό μου γιατί η τηλεόραση θέλει μέτρο και αυτοσυγκράτηση. Οι ανάσες που θα παίρνω... Αλήθεια αυτά που με αγχώνουν είναι τελικά πάρα πολλά».

Βρίσκεται καθημερινά 12 ώρες στα πλατό, στο μοντάζ και βοηθά παντού γιατί θέλει να μάθει τα πάντα για την τηλεόραση και κάθε βίντεο της εκπομπής να έχει τη σφραγίδα της. Τρέχει σε γυρίσματα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Αυτό που της λείπει από κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές είναι η κατανόηση: «Μου λείπει το να σκέφτονται οι άνθρωποι πριν μιλήσουν. Να σκέφτονται ότι όλα αυτά που λένε για έναν άνθρωπο μπορεί να επηρεάσουν πέρα από τον ίδιο και την οικογένειά του. Μου λείπουν η ευαισθησία, η ανθρωπιά και η αλήθεια. Το χιούμορ το έξω καρδιά, το λαϊκό. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιον αγαπημένο παρουσιαστή. Θα έλεγα ότι αγαπώ να βλέπω παρουσιαστές προσιτούς, αληθινούς, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Οταν είχα χρόνο, ας πούμε, έβλεπα με μεγάλη χαρά την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά ή της Ελένης Μενεγάκη».

Ο Νίκος Μουτσινάς, μάλιστα, ήταν από τους πρώτους που έμαθε ότι αναλαμβάνει το πρωινό του MEGA. «Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και του είπα: “τι πάω να κάνω, Θεέ μου;”. Ηταν γλυκός, υποστηρικτικός και κατευναστικός».

Η Κατερίνα Καινούργιου, από την άλλη, ήταν αυτή που, αν και τηλεοπτικά απέναντί της, της ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Οταν τη ρωτώ αν υπήρξαν άλλες... γειτονικές ευχές η απάντησή της είναι ultra διπλωματική: «Νομίζω ότι μέσω Instagram όλοι λίγο πολύ έχουμε ευχηθεί “καλή αρχή” σε όλους».

Ριάλιτι δεν έχει δει ποτέ. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω και της το λέω, ειδικά φέτος που έχει γίνει και μεγάλος ντόρος «Ποτέ δεν έβλεπα ριάλιτι, αλήθεια, δεν με άφηναν οι δικοί μου όταν ήμουν μικρή, οπότε κατά συνέπεια έχω καλλιεργήσει άλλη αισθητική, με αποτέλεσμα να μη δω και στη συνέχεια, μεγαλώνοντας», ξεκαθαρίζει.

CL8B8834a
Πριν αποδεχτεί την πρόταση του Πέτρου Μπούτου είχε αρνηθεί τα τελευταία 4 χρόνια πολλές τηλεοπτικές προτάσεις. «Δεν θα μιλήσω ποτέ δημόσια για δουλειές που αρνήθηκα γιατί το θεωρώ άκομψο. Κάθε χρόνο είχα 2-3 προτάσεις από κανάλια αλλά αντιστεκόμουν γιατί φοβόμουν την έκθεση. Στον Πέτρο Μπούτο, όμως, δεν μπορείς να πεις εύκολα όχι. Εννοείται ότι πριν πάρω την τελική απόφαση είχα μιλήσει με τη μητέρα μου, τον Πάνο (σ.σ.: τον σύντροφό της Πάνο Αδαμόπουλο), τον Χρήστο (σ.σ.: τον ηθοποιό και δεύτερο πατέρα, όπως τον αποκαλεί, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη) και φυσικά με τις κολλητές μου. Είχα και θα έχω πολλούς φόβους και ενδοιασμούς αλλά no risk no story».

Στο τρέιλερ του «Πάμε Δανάη!» πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η γιαγιά της. «Η γιαγιά μου είναι όλα μου! Η ιστορία μου, το μεγάλωμά μου, το DNA μου. Κοιμόμουν στην αγκαλιά της σε όλη την παιδική μου ηλικία. Είναι η πιο γιατρευτική αγκαλιά. Ηθελα να είναι στο τρέιλερ και με τον Μίνω βρήκαμε τρόπο να συμμετέχει με κάποιον τρόπο και στην εκπομπή - θα τα δείτε όλα σύντομα. Η συμβουλή που μου έχει δώσει και την τηρώ όλα αυτά τα χρόνια είναι απλή και ουσιαστική: vα είμαι καλός άνθρωπος». Κι αν κάτι λείπει αυτή τη στιγμή από τη ζωή της είναι ο παππούς της. Αλλιώς έχει τα πάντα. «Εχω την υγεία μου, έχω ανθρώπους να αγαπάω, έχω δουλειά, έχω όνειρα, έχω συμμάχους και θάλασσα 20 λεπτά από το σπίτι μου. Αυτά είναι τα σημαντικότερα για μένα».

Η λέξη που χαρακτηρίζει την παιδική της ηλικία είναι: «ευτυχία. Αυτή η λέξη περιγράφει τα χρόνια εκείνα και την οικογένεια την οποία δημιούργησε η μαμά μου. Επαιρνα από παντού αγάπη χωρίς να με νοιάζει το ποιος, πού και γιατί. Εχω δύο μπαμπάδες, μία μαμά, γιαγιά -είχα παππού- και τους φίλους της μαμάς που συνεισέφεραν όταν εκείνη δούλευε. Εχω ίσως παραπάνω από δύο μπαμπάδες. Εχω μεγάλη οικογένεια. Οικογένεια δεν είναι τα συνδεδεμένα με αίμα άτομα μόνο. Οικογένεια είναι μια μικρή κοινότητα ανθρώπων με στόχο την αγάπη, την αλήθεια και την ένωση. Και όταν συμβαίνει είναι ονειρικό». Δηλώνει άνθρωπος που έχει πάρει πολλή αγάπη γι’ αυτό και η ίδια την δίνει απλόχερα.

Η διασημότητα της μητέρας της Βίκυς Σταυροπούλου ήρθε ξαφνικά στη ζωή τους, όταν η ίδια ήταν μικρή. Στη συνέχεια, πολλές φορές πριν από το όνομά της προηγήθηκε το «α, η κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου». Ξεπερνιέται αυτό άραγε; «Οχι ακόμα, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει ή αν θέλω να το ξεπεράσω. Είμαι κόρη της Βίκυς. Είμαι περήφανη γι’ αυτό. Τις κακεντρέχειες δεν τις αφήνω να με επηρεάζουν γιατί προέρχονται από ανθρώπους ίσως δυστυχισμένους και κακούς, με τους οποίους δεν θέλω να ασχολούμαι. Θα είμαι πάντα η κόρη της Βίκυς και μακάρι να την κάνω τόσο περήφανη όσο έχει κάνει εμένα η ίδια όλα αυτά τα χρόνια».

Είχε την ευλογία να ζήσει εκ του σύνεγγυς την ποιήτρια Κική Δημουλά. «Δεν μπορώ να περιγράψω σε δυο λόγια αυτή τη σχέση. Είναι ένας θησαυρός που έχω καθώς ήταν πολύ κοντά μας. Ευτυχώς πίσω της άφησε την οικογένεια της και ιδιαίτερα την κόρη της που για μένα είναι “η θεία Ελση” με την ίδια υπέροχη ενέργεια και αγκαλιά. Η Κική Δημουλά είναι η κληρονομιά όλης της Ελλάδας και είμαι ευλογημένη που την είχα στη ζωή μου. Τη λάτρευα και θα τη λατρεύω πάντα - για να μένει ζωντανή και να συνεχίζεται το έργο της», λέει.

Δηλώνει παιδί που ευχαριστήθηκε παιχνίδι στις αλάνες. Δεν μεγάλωσε με το κινητό στο χέρι ωστόσο είναι εξαιρετικά ενεργή στα social media, όπου προσπαθεί πάντα να περνά θετικά μηνύματα. Δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη διατροφή της, δεν είναι μανιακή με την άσκηση και είναι απόλυτα συμφιλιωμένη με την εικόνα της: «Ασκούμαι κατά καιρούς - έχω κάνει πολλά αθλήματα οπότε έχω καλή σχέση με το σώμα μου και αντιλαμβάνομαι κινήσεις και τεχνικές αλλά είμαι τεμπέλα σε αυτό το κομμάτι. Εχω επαναπαυτεί και απλά κάποιες στιγμές με πιάνει τρέλα, ξεκινάω διατροφή έναν μήνα και μετά με κερδίζει η μαγειρική. Ξέρετε, ως άνθρωπος έμαθα να προσέχω μυαλά και λιγότερο εικόνες. Αρα κι εγώ αφού βαριέμαι να φροντίσω το έξω μου -μέχρις κάποιων ορίων φυσικά- φροντίζω να καλλιεργώ το μέσα μου. Είναι ωραίο να συμφιλιωνόμαστε με το μέσα μας αφού μια ζωή θα την περάσουμε με τον εαυτό μας. Οφείλουμε να μας αγαπάμε».

Η αγένεια, οι άνθρωποι που κατακρίνουν εύκολα, η ξινίλα και τα νεύρα μπορούν να της χαλάσουν τη διάθεση και να την κάνουν να μελαγχολήσει. «Επίσης το κουτσομπολιό και η κακεντρέχεια. Δεν αντέχω τίποτα από όλα αυτά».

CL8B8897a
Ο μεγαλύτερός της φόβος είναι «η βία του θανάτου. Αν πρέπει κάποιος να φύγει από τη ζωή, θα ήθελα να μην ταλαιπωρηθεί. Θέλω να προλαβαίνουν οι άνθρωποι να γεράσουν».

Την περίοδο της καραντίνας την πέρασε με την κολλητή της στο σπίτι και με πολύ φαγητό, όπως λέει, περπάτημα και γέλιο. «Μας έσωσαν τα βιβλία, τα social media και οι βιντεοκλήσεις. Συνειδητοποίησα επίσης όλο αυτό το διάστημα ότι είμαστε απίστευτα μικροί απέναντι στη φύση και ότι πρέπει να φροντίζουμε περισσότερο τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Και τους ανθρώπους. Να αγαπάμε τους ανθρώπους μας και τους συνανθρώπους μας. Είμαστε ένα όλοι».
Ονειρεύεται μια τηλεόραση με αποδοχή στη διαφορετικότητα και τη διαφορετική άποψη και αυτό θέλει να υπάρχει και στην εκπομπή της, πέρα από τα παιχνίδια και το χιούμορ.

Βέρα Περιστεριώτισσα, μιλά σχεδόν με οπαδική χαρά για τη γειτονιά της. Με διορθώνει. «Το Περιστέρι δεν είναι γειτονιά, είναι ιδέα. Εχουμε τον καλύτερο δήμαρχο στη χώρα, με διαφορά. Εχει αλλάξει την πόλη, την αγορά, το άλσος. Είμαι δεμένη με το Περιστέρι, είναι ωραία η αίσθηση της γειτονιάς όπως παλιά. Να χαιρετάω τον μανάβη, τον ανθοπώλη... Είμαι λίγο γιαγιαδίστικης νοοτροπίας σ’ αυτά». Πού επενδύει περισσότερο, στη φιλία ή στον έρωτα; «Στην αγάπη. Είτε φιλική είτε ερωτική. Η αγάπη είναι κινητήριος δύναμη. Είναι ανάσα. Είναι αυτό που μπορεί να φτιάξει τον κόσμο. Προφανώς στους φίλους μου λέω άλλα απ’ ό,τι στον Πάνο αλλά και τα δυο είναι εξίσου σημαντικά».

Το θέατρο παραμένει ο μεγάλος της έρωτας απλά φέτος θα απιστήσει για λίγο. Ξεκάθαρα όμως για λίγο.
Οσο για τα μελλοντικά της όνειρα, είναι ατελείωτα: «Ονειρεύομαι να αλλάξω τους κακούς σε καλούς. Να βοηθήσω ώστε να γίνει λίγο καλύτερος αυτός ο κόσμος. Ονειρεύομαι να ανοίξω έναν παιδικό σταθμό γιατί για να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει να επενδύσεις στα παιδιά. Να δημιουργήσω ένα τεράστιο αγρόκτημα για να έρχονται άνθρωποι στα γεράματά τους να ζουν εκεί και να περνούν όμορφες στιγμές, με εθελοντές να τους φροντίζουν, με μουσικές βραδιές, με σινεμά, με εκδρομές. Ονειρεύομαι να μην υπάρχουν ασθένειες. Να μην υπάρχουν άνθρωποι μόνοι, να κάνω πολλά παιδιά. Ονειρεύομαι να καταφέρω να γεράσω ωραία».

Ειδήσεις σήμερα: 

Χρυσοχοΐδης στο ΘΕΜΑ: Θα κάτσω στη Μόρια μέχρι να βάλουμε τάξη, όπως στα Εξάρχεια

Καθαρίστηκε άμεσα το μνημείο της Marfin που βανδαλίστηκε στην πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω κορωνοϊού και Ιανού - Δείτε τη λίστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK