Γιάννης Σμαραγδής: Τιμητική βράβευση από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

Γιάννης Σμαραγδής: Τιμητική βράβευση από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

Στο πλαίσιο των κινηματογραφικών βραδιών και με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Καζαντζάκης», στο Άλσος Περιστερίου.

paxatoyridis-Smaragdis_2
Σε μια λιτή τελετή, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών βραδιών και με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Καζαντζάκης», στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Περιστερίου.
Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης έχει αφιερώσει το έργο του στην κινηματογράφηση σπουδαίων Ελλήνων από τον Καβάφη, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο με την ταινία «El Greco», τον άγνωστο αλλά τόσο σπουδαίο Έλληνα Βαρβάκη και τον «Παγκόσμιο Έλληνα» Νίκο Καζαντζάκη.

paxatoyridis-Smaragdis

Ο Γιάννης Σμαραγδής παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα -με το σύμβολο του Δήμου Περιστερίου για την τεράστια προσφορά του, στον κινηματογράφο, στη χώρα μας και σε παγκόσμιο επίπεδο- ευχαρίστησε τον Ανδρέα Παχατουρίδη για τη μεγάλη τιμή -όπως είπε- από ένα Δήμαρχο με μεγάλο έργο στην πόλη του, ιδιαιτέρως στον ανθρωπιστικό τομέα και γι’ αυτό είναι ο πιο δημοφιλής. Επιπλέον, υποσχέθηκε να παρουσιάσει στο Περιστέρι τη νέα του ταινία για τον Ιωάννη Καποδίστρια, μόλις ετοιμαστεί.
Μάλιστα μιλώντας για τη νέα του ταινία «Καποδίστριας», τόνισε για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας: «Σε όλη του τη ζωή μόνο προσέφερε -να όπως ο Δήμαρχός σας- και είχε ‘’μια ροπή προς το καλό’’… Μακάρι οι κυβερνήτες του μέλλοντος αλλά και οι άνθρωποι ευρύτερα να ακολουθήσουν την καλοσύνη του και την ανιδιοτέλειά του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης