Ιζαμπέλ Γκουλάρτ: Glam & sexy στη Μύκονο

Ιζαμπέλ Γκουλάρτ: Glam & sexy στη Μύκονο

«θα παντρευομουν τον Ιούλιο, αλλά ο γάμος αναβλήθηκε λόγω πανδημίας», λέει στο Gala το πρώην «αγγελάκι» της Victoria's Secret και δηλώνει ότι είναι απλά ένα «brazilian bikini  girl, που λατρεύει τη φέτα και τον...ταραμά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
goulart--arthrou_2
Κάθε ανάρτησή της στο Instagram συνοδεύεται από 1 εκατομμύριο likes. Σε εκατομμύρια μετριούνται επίσης οι followers αλλά και οι αμοιβές της. Η καλλονή με τα ψηλόλιγνα πόδια και τις ιδανικές αναλογίες ξεκίνησε από τις γειτονιές του Σάο Πάολο για να κατακτήσει τον διεθνή χώρο της μόδας. Και τα κατάφερε. Εχει περπατήσει στις πασαρέλες των Balenciaga, Givenchy, Valentino, Balmain, Dolce & Gabbana, Ungaro, Emilio Pucci και Chanel, έχει γίνει το πρόσωπο των καλλυντικών Mac, έχει κοσμήσει το εξώφυλλο του «Sports Illustrated», ενώ στο πλούσιο βιογραφικό της διαθέτει ακόμη έναν βαρύ τίτλο. Αυτόν του Αγγέλου της Victoria’s Secret, στα χρόνια της παντοδυναμίας του brand.

Συναντηθήκαμε στην υπέροχη βεράντα του «Cavo Tagoo» στη Μύκονο. Η ώρα ήταν ιδανική για έναν δροσερό φυσικό χυμό. «Είμαι απλά ένα Brazilian bikini girl», μου λέει με ζεστή φωνή και αντίστοιχη διάθεση. Το βραζιλιάνικο DNA της εξάλλου την κάνει οικεία και προσιτή. Στα πρώτα πέντε λεπτά έχει σπάσει ο πάγος. «Είχα ακούσει για τη Μύκονο εδώ και πολλά χρόνια από φίλους. Συνήθως τα καλοκαίρια πήγαινα στην Ισπανία και την Κυανή Ακτή. Τελικά ήρθα στη Μύκονο για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια και την ερωτεύτηκα. Εκτοτε έρχομαι με τον Κέβιν και καθόμαστε τουλάχιστον για δύο εβδομάδες». Με το βλέμμα της σαρώνει τον περιβάλλοντα χώρο, το γαλάζιο της θάλασσας, τις ακτίνες του ήλιου που αντανακλώνται στο νερό της πισίνας και απολαμβάνει το μοναδικό μεσογειακό φως. «Αγαπώ αυτή την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει το νησί. Μου αρέσει που κοιμάσαι αργά αλλά το πρωί έχεις την επιλογή να κάνεις σπορ, που μπορείς έχεις ωραία δείπνα και να απολαύσεις υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Στη Μύκονο η μέρα είναι μεγάλη και έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα».

Ωστόσο, οι επιλογές της είναι πιο συντηρητικές. «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξενυχτώ και δεν είμαι party animal», εξομολογείται. «Συνήθως περνώ τις ώρες μου με φίλους ή ακούγοντας μουσική στη βίλα μου. Μου αρέσει να παίρνω το πρωινό μου στην πισίνα που διαθέτει, να παίζω πινγκ πονγκ και να κάνω barbeque. Εξάλλου λατρεύω την ελληνική κουζίνα. Πω πω, τρελαίνομαι για ταραμά, για ελληνική σαλάτα και φέτα.
0X3A5432

Οταν πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ “Φλώρα” εδώ στη Μύκονο το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να αγοράζω ένα, δύο ή ακόμα και τρία κιλά φέτα. H φέτα πάει με όλα, με αυγά, με σαλάτα, με όλα...». Κι όμως, αυτή η λατρεία στη φέτα δεν αντικατοπτρίζεται στις αψεγάδιαστες αναλογίες της. «Δεν νομίζω ότι έχω το τέλειο σώμα», λέει εκπλήσσοντάς με. «Δεν υπάρχει τέλειο σώμα. Το θέμα είναι να αισθάνεσαι ωραία και άνετα με το κορμί που διαθέτεις. Να διατηρείς καλή σχέση με τον εαυτό σου, να σου αρέσεις και να σε αγαπάς. Κάνω ένα στρεσογόνο επάγγελμα, ταξιδεύω πολύ κι εκείνο που αποτελεί αντίβαρο σε όλα αυτά είναι το υγιεινό lifestyle. Οταν βρίσκομαι στο σπίτι τρέφομαι με ό,τι πιο υγιεινό υπάρχει. Τρώω λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνη, χωρίς λάδια και τηγάνια. Το κάνω αυτό γιατί ξέρω ότι στα ταξίδια δεν θα έχω αυτή τη δυνατότητα. Θα επιλέξω από έναν κατάλογο το πιο υγιεινό, θα κάνω και την παρασπονδία μου όμως. Είμαι προσεκτική χωρίς να γίνομαι υστερική. Θα φάω και πίτσα και μακαρόνια και κάποιο μπέργκερ. Ολα στη ζωή είναι θέμα ισορροπίας».

Ζει στο Παρίσι και ταξιδεύει συχνά. «Δεν μπορώ να σου περιγράψω αυτό που λέμε “ημερήσιο πρόγραμμα” γιατί η κάθε μέρα μου είναι διαφορετική. Βρίσκομαι με μια βαλίτσα στο χέρι και μετακινούμαι συνεχώς. Από τον χειμώνα της Ευρώπης βρίσκομαι συχνά μέσα στην ίδια εβδομάδα στο καλοκαίρι της Βραζιλίας. Για ένα διαφημιστικό ή editorial μόδας μπορεί και να δουλεύω 12 ώρες ασταμάτητα. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να ακολουθώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Για να μπορώ να αντεπεξέλθω σε αυτό το πρόγραμμα. Οταν φροντίζεις τον εαυτό σου το αποτέλεσμα σε ανταμείβει. Εχεις ένα κορμί πάντοτε σε φόρμα για φωτογραφήσεις και catwalks. Η ζωή ενός top model δεν κρύβει τίποτα extreme. Στην προσωπική μου ζωή είμαι κόρη, αρραβωνιαστικιά, φίλη. Προσπαθώ να ανταποκριθώ σε όλους τους ρόλους. Εργάζομαι συνεχώς ακόμη και όταν βρίσκομαι στο Παρίσι, αλλά τα απογεύματα θα βρεθούμε οι φίλοι για να παρακολουθήσουμε μια τηλεοπτική σειρά και να περάσουμε καλά».

Η συνεργασία της με τα μεγάλα brands αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο της επαγγελματικής ζωής της. «Οι συνεργασίες αυτές μού προσέφεραν μοναδικές δυνατότητες και μου χάρισαν αξέχαστες εμπειρίες. Αισθάνομαι ευλογημένη. Συνεργάστηκα με τα μεγαλύτερα fashion brands, πόζαρα στον φακό διάσημων φωτογράφων, εργάστηκα για τους καλύτερους. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη επίδειξη μόδας στην οποία συμμετείχα. Πώς θα μπορούσα να την ξεχάσω άλλωστε; Ηταν στη Βραζιλία, είχα στο σώμα body-painting και φορούσα μαγιό. Επρεπε να περπατήσω μέχρι ένα σημείο που είχε άμμο και έμοιαζε με παραλία όπου είχαν πάρει θέση οι φωτογράφοι. Δύο μέτρα πριν φτάσω σε αυτό το σημείο, έπεσε το πάνω μέρος του μαγιό μου και άρχισα να κρυώνω και να νιώθω άβολα.
000_DV1920111_2
0X3A4221_2

Κλείσιμο
Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μου συνέβη και δεν είχα την επαγγελματική εμπειρία για να το αντιμετωπίσω. Δεν ήξερα τι να κάνω. Γύρισα την πλάτη μου στο κοινό και κατευθύνθηκα στα παρασκήνια».

Φυσικά, από την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά σε ένα από τα αναμφισβήτητα highlights της καριέρας της, τη μακροχρόνια θητεία της ως Αγγελος της Victoria’s Secret. Επί δώδεκα συναπτά έτη -από το 2005 μέχρι και το 2016- η καλλίπυγος Βραζιλιάνα φορούσε τις αποκαλυπτικές δημιουργίες του πιο διάσημου ίσως brand εσωρούχων στον πλανήτη και μαγνήτιζε το βλέμμα του κοινού που παρακολουθούσε το φαντασμαγορικό σόου με το σέξι attitude και τα φτερά της. «Είναι το πιο δυνατό κομμάτι της καριέρας ενός μοντέλου. Αυτό είναι αλήθεια. Η εμπειρία αυτή είναι κάτι μοναδικό που δεν μπορώ να το περιγράψω.

Το σόου δεν είναι μια κλασική επίδειξη μόδας, είναι σαν μια θεαματική παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Περπατάς στην πασαρέλα με τη Ριάνα, την Κέιτι Πέρι και τόσους άλλους, με τη μουσική να ανεβάζει την αδρεναλίνη και τον ρυθμό. Τα σόου της Victoria’s Secret είναι υπερθεάματα όπου τα σκηνικά αλλάζουν μέσα σε δύο λεπτά. Ο κόσμος μπορεί να μην το καταλαβαίνει, τα μοντέλα όμως ζουν όλο αυτόν τον πυρετό στα παρασκήνια. Τα λατρεύω αυτά τα σόου. Αποτελούν σημείο αναφοράς. Συνετέλεσαν δε στην αναγνωρισιμότητα και την περαιτέρω εκτόξευση της καριέρας ενός μοντέλου. Τα μοντέλα της Victoria’s Secret αντικατοπτρίζουν τον δυναμισμό, την απελευθέρωση, την προσωπικότητα, τη δυνατή θηλυκή υπόσταση. Λατρεύω αυτό το θρυλικό brand και όσα μου έχει προσφέρει».
0X3A7923

Οταν της ζητώ να μου αποκαλύψει τον αγαπημένο της σχεδιαστή, της είναι δύσκολο να μου πει ένα μόνο όνομα. Αλλωστε η γκαρνταρόμπα της διαθέτει κομμάτια από σχεδόν όλους τους μεγάλους οίκους, ενώ τα ρούχα που επιλέγει να φορέσει κάθε φορά εναλλάσσονται ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Ωστόσο, επιμένω. Κάποια στιγμή αναφέρει τον αλησμόνητο Καρλ Λάγκερφελντ. «Συμμετείχα, θυμάμαι, σε σόου της Chanel και το fitting το έκανε ο ίδιος ο Λάγκερφελντ, σπάνια στιγμή. Στα καμαρίνια ο Καρλ καθόταν σε μια πολυθρόνα και με το που με είδε μου είπε: “Γεια σου, Ιζαμπέλ, πώς είσαι;”. Tρελάθηκα. Ο Λάγκερφελντ μου απευθύνθηκε με το μικρό μου όνομα. Αυτόν τον άνθρωπο τον ακολουθούσε ένας μύθος. Επρόκειτο για ένα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μόδας. Στα μάτια του κόσμου είχε την εικόνα του σταρ. Και πράγματι είχε star quality. Ως αύρα, περισσότερο, όχι ως συμπεριφορά. Στη δουλειά όλα τα έκανε εύκολα. Ο ίδιος ήταν απλός, επικοινωνιακός, ανθρώπινος. Ο Καρλ Λάγκερφελντ έβρισκε τρόπους ώστε να διευκολυνθεί η δουλειά των μοντέλων».

Η πολύτεκνη οικογένεια & ο γάμος που δεν έγινε

Η Ιζαμπέλ Γκουλάρτ γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1984 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. «Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι Βραζιλιάνα;», μου λέει, και το βλέμμα της φωτίζεται. «Είμαι μεγαλωμένη φορώντας μαγιό... Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πέντε αδελφούς και ακόμη μια αδελφή και διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια.
Λόγω των πολλών μελών το σπίτι μας ήταν πάντα γεμάτο κόσμο. Μας θυμάμαι μια ζωή να λέμε στη μητέρα μας ότι θα έρθουν φίλοι. Ησυχία στο πατρικό μου δεν υπήρχε ποτέ. Είμαι το δεύτερο στη σειρά παιδί, γεγονός που σημαίνει ότι στα αδέλφια μου ήμουν και... ολίγον μαμά. Ο πατέρας μου εργαζόταν βάφοντας σπίτια. Οταν άρχισα να πετυχαίνω στον χώρο της μόδας και να έχω οικονομική άνεση τον βοήθησα να ανοίξει ένα κατάστημα με υλικά για κατασκευή και συντήρηση κτιρίων. Το έκανα γιατί γνώριζα ότι βάφοντας και εισπνέοντας τις αναθυμιάσεις από τα υλικά που χρησιμοποιούσε κάποια στιγμή θα επιβαρυνόταν η υγεία του. Απίστευτος τύπος ο πατέρας μου», περιγράφει και συνεχίζει:
GettyImages-686803952

«Μεγάλωσα δύσκολα, αλλά τα πράγματα ήρθαν στη συνέχεια καλύτερα λόγω της καριέρας μου. Δεν ήθελα όμως να αλλάξει μόνο η δική μου ζωή. Η έγνοια μου ήταν να αλλάξει και η ζωή της οικογένειάς μου και να υπάρξει και άλλο μέλος της οικογένειας που να μπορεί να στηρίξει τους υπόλοιπους. Ετσι, βοήθησα τον αδελφό μου Ντούγκλας να σπουδάσει στην Αμερική λέγοντας: “την έγνοια και τη φροντίδα πρέπει να μπορεί να την αναλάβει και κάποιος άλλος”. Τώρα έχει όλα τα εφόδια για να γίνει αρχηγός της οικογένειας. Ετσι θα είμαι πιο ήσυχη. Την ημέρα της αποφοίτησής του δεν σου κρύβω ότι συγκινήθηκα και έκλαψα πολύ».

Τη ρωτώ για τον σύντροφό της, τον Γερμανό σούπερ σταρ της μπάλας της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και παλιότερα της Παρί Σεν Ζερμέν, Κέβιν Τραπ. «Προτού τον γνωρίσω αναρωτιόμουν πώς μπορεί να νιώσει κάποιος όταν συναντήσει τον σύντροφο της ζωής του; Οταν γνώρισα τον Κέβιν πήρα την απάντηση. Αισθάνθηκα κάτι που δεν είχα ξανανιώσει και εξακολουθώ να το νιώθω. Είναι ο καλύτερος συνοδοιπόρος ζωής που θα μπορούσα να έχω. Ευγενής, καλοσυνάτος, βάζει τους άλλους πάνω από τον εαυτό του. Δοτικός και πρότυπο επαγγελματία. Ζούμε μαζί στο Παρίσι. Δεν πάω συχνά στο γήπεδο γιατί και οι δυο μας έχουμε ένα πολύ αυστηρό επαγγελματικό πρόγραμμα. Οταν τον βλέπω να παίζει όμως από την κερκίδα ενθουσιάζομαι και γίνομαι πολύ εξωστρεφής».

Εχουν κοινά σημεία ή ισχύει ο νόμος της Φυσικής που λέει πως τα ετερώνυμα έλκονται; «Ηταν ευλογία το ότι οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν. Είμαστε αλληλοσυμπληρωματικοί. Ο ένας βοηθάει τον άλλον. Είναι σημαντικό αυτό αν σκεφτείς ότι και οι δύο κάνουμε κατά κάποιον τρόπο πρωταθλητισμό στον τομέα μας. Ηταν να παντρευτούμε στις αρχές του φετινού Ιουλίου, αλλά λόγω της παγκόσμιας πανδημίας τα πλάνα μας έπρεπε να αλλάξουν. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν ένιωθα άνετα με όλο αυτό που συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εξάλλου, θα έπρεπε να έρθουν συγγενείς και φίλοι από διάφορα μέρη του κόσμου και κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό με το lockdown». Γάμος δεν έγινε, έγινε όμως πάρτυ-έκπληξη στο «Cavo Tagoo», καθώς στις 8 Ιουλίου ο Κέβιν είχε τα γενέθλιά του. «Ηταν όπως το λες, πάρτυ-έκπληξη. Μίλησα με την ιδιοκτήτρια του “Cavo Tagoo”, τη Σούλα Λιάκου, που είναι χρόνια φίλη και το ετοιμάσαμε. Η Σούλα είναι μια γενναιόδωρη γυναίκα, με μία από τις πιο καλές καρδιές που έχω γνωρίσει. Σε χρόνο-ρεκόρ με βοήθησε να κάνω τα γενέθλια του Κέβιν μοναδικά. Ηθελα να τα γιορτάσουμε στο “Cavo Tagoo” γιατί εδώ έχουμε ζήσει ως ζευγάρι μοναδικές στιγμές».

7912_KEVIN_TRAPP_IZABEL_GOULART_1072020
Η Ιζαμπέλ Γκουλάρτ ανακάλυψε το άλλο της μισό στο πρόσωπο του Γερμανού σούπερ σταρ της μπάλας Κέβιν Τραπ. Το διάσημο ζευγάρι έχει συνδέσει τη Μύκονο με μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τής εκτός επαγγελματικών υποχρεώσεων ζωής του. Ιδίως στο ξενοδοχείο «Cavo Tagoo», όπου η Ιζαμπέλ ετοίμασε κι ένα πάρτυ-έκπληξη για τα γενέθλιά του
0242_KEVIN_TRAPP_IZABEL_GOULART_772020

Ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας, τη ρωτάω αν υπάρχουν σήμερα στη βιομηχανία της μόδας μοντέλα με το impact που είχαν η Σίντι Κρόφορντ, η Λίντα Εβανγκελίστα, η Ναόμι Κάμπελ και η Κλόντια Σίφερ. «Οι συγκεκριμένες έζησαν τη χρυσή εποχή του modeling, ήταν οι πρώτες που έγιναν αναγνωρίσιμες και σταρ και επομένως ήταν icons. Οι πρώτοι σε κάθε χώρο μένουν στην Ιστορία και γίνονται φωτεινός φάρος για τις επόμενες γενιές. Τις είχα πρότυπο στο ξεκίνημά μου, όπως άλλωστε και τη Ζιζέλ. Η ζωή βέβαια εξελίσσεται, οι κοινωνικές συνθήκες και τα πρότυπα αλλάζουν. Σήμερα βασικό ρόλο -μεταξύ άλλων- παίζουν και τα social media»

Φωτογραφίες: Kitana

GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ