Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη στα νησιά Φερόε: Σφάζουν φάλαινες για το κρέας τους

Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη στα νησιά Φερόε: Σφάζουν φάλαινες για το κρέας τους

Τουρίστες παρακολούθησαν το φρικιαστικό θέαμα και δεν δίστασαν να βγάλουν φωτογραφίες και «σέλφι» με φόντο τις σφαγμένες φάλαινες

falaina-feroe-ena
Κυνηγοί φαλαινών έσφαξαν 23 φάλαινες στα Νησιά Φερόε, κατά την διάρκεια ενός πανάρχαιου εθίμου που παρά τις αντιδράσεις φιλόζωων ανά τον κόσμο, συνεχίζεται ως τις μέρες μας.

Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη, όπως φαίνεται από τις εικόνες που χάρη στην βρετανική οργάνωση Sea Shepherd, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Παρά το ότι επρόκειτο για ένα φρικιαστικό θέαμα, πολλοί ήταν εκείνοι που γέμισαν τις αποβάθρες στο γραφικό κολπίσκο - μεταξύ τους και μικρά παιδιά. Αρκετοί μάλιστα ήταν και εκείνοι που σήκωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και απαθανάτησαν όσα έβλεπαν, ενώ έβγαλαν και «σέλφι»...

Οι φάλαινες Γλοβικέφαλοι (μαυροδέλφινα) σφαγιάστηκαν για το κρέας και το λίπος τους, κατά την διάρκεια αυτού του παραδοσιακού εθίμου, που κάποτε ήταν εξαιρετικής σημασίας για την επιβίωση του πληθυσμού των Νησιών Φερόε κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Η οργάνωση Sea Shepherd UK πάντως υποστηρίζει ότι ήταν η δέκατη φορά που διοργανώθηκε παρόμοιο κυνήγι φαλαινών φέτος και πως συνολικά από την αρχή του χρόνου έχουν σφαγιαστεί 536 φάλαινες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Horror scenes as 23 whales are butchered turning the sea red in Faroe Islands
Κλείσιμο

falaina-feroe-ena
falaina-feroe-dyo
falaina-feroe-eksi
falaina-feroe-pente
falaina-feroe-tessera
falaina-feroe-tria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης