Στη Σουηδία θα κατασκευαστεί το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής

sweeden-auto-moto

Θα κυκλοφορήσει μόνο μία έκδοση που θα στοιχίζει 25.500 ευρώ - Θα χρησιμοποιηθούν οι πρώην εγκαταστάσεις της SAAB και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2020

Το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό όχημα (SEV) παραγωγής που αναπτύχθηκε από τον γερμανικό φορέα κινητικότητας Sono Motors πρόκειται να κατασκευαστεί σύντομα στη Σουηδία. Όπως ανακοίνωσε η Sono Motors, η πρώτη γενιά του Sion θα παραχθεί στο Trollhättan από την National Electric Vehicle Sweden.

Ουσιαστικά είναι το εργοστάσιο όπου παλιότερα χρησιμοποιούσε η Saab. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται τα επόμενα 8 χρόνια να βγουν από την γραμμή παραγωγής περίπου 260.000 οχήματα, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Το εργοστάσιο όπως και το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

"Στην National Electric Vehicle Sweden (NEVS) βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για εμάς", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sono Motors, Thomas Hausch και συνέχισε: "Μαζί, μοιραζόμαστε ένα όραμα της ευφυούς κινητικότητας και της διατήρησης των ανανεώσιμων πόρων. Εκτιμούμε επίσης την ειδική τεχνογνωσία του συνεργάτη μας με βάση την πολυετή πείρα τους στην παραδοσιακή ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων σε συνδυασμό με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία που έχει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης".

NEVS Will Manufacture The Sion in Sweden | Sono Motors


Η τεχνογνωσία για την κατασκευή του μοντέλου είναι είναι μεγάλη και η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αποτελέσει το βασικό πλάνο της μελλοντικής κινητικότητας μεγάλης μερίδας αυτοκινήτων στην προσπάθεια που γίνεται για μείωση των εκπομπών ρύπων. Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί εκτός από το να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο, να δίνει σε αυτό, κυρίως σε ώρες αιχμής βοηθώντας γενικότερα την ήδη βεβαρημένη κατάσταση. Η μπαταρία του οχήματος μπορεί να φορτιστεί δωρεάν από την ηλιακή ενέργεια έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί αυτόνομα για 34 χιλιόμετρα ή και να υπάρξει φόρτιση μέσω του ταχυφορτιστή έχοντας αυτονομία σε αυτή την περίπτωση 255 χιλιομέτρων.

Για το λανσάρισμά του στην αγορά, το Sion θα κυκλοφορήσει μόνο μία έκδοση που θα στοιχίζει 25.500 ευρώ, ενώ υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη και άλλων μοντέλων με βάση την πλατφόρμα του οχήματος. Ήδη αυτή την περίοδο γίνονται δοκιμαστικές διαδρομές σε ολόκληρη την Ευρώπη τεστάροντας πιθανά λάθη και αστοχίες. Ήδη για το μοντέλο υπάρχουν 9.800 προπαραγγελίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

monn_main

Το συμπέρασμα της μελέτης αλλάζει τα δεδομένα στη μελέτη του ηλιακού μας συστήματος - Η ασυμμετρία της Σελήνης, οι διαφορετικές όψεις και οι προσομοιώσεις που πιθανόν να λύνουν το μυστήριο

1