Save Mufasa: Οργή για τη δημοπρασία σπάνιου λευκού λιονταριού προκειμένου να πουληθεί σε κυνηγούς κεφαλών

Save Mufasa: Οργή για τη δημοπρασία σπάνιου λευκού λιονταριού προκειμένου να πουληθεί σε κυνηγούς κεφαλών

Η ιστορία του Mufasa έχει ευαισθητοποιήσει περισσότερους από 200.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υπογράψει στην εκστρατεία για τη διάσωσή του

mufasa
Θύελλα αντδράσεων έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός σπάνιου λευκού λιονταριού, το οποίο ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί κυνηγοί τροπαίων, στη Νότια Αφρική. Το γεγονός αποτέλεσε αφορμή να ξεκινήσει μία παγκόσμια εκστρατία για τη σωτηρία του.

Το υπέροχο αυτό αιλουροειδές, που ακούει στο όνομα Mufasa, κατασχέθηκε πριν από τρία χρόνια, όταν ακόμη ήταν μωρό, μαζί με ένα ακόμη λιονταράκι τη Σοράγια.

Φιλόζωοι θέλησαν να τον μεταφέρουν σε κέντρο φροντίδας, ωστόσο οι αρχές της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσαν ότι θα πουληθεί σε δημοπρασία.

Λόγω του ότι ο Mufasa είναι στείρος η μόνη αξία -όπως λένε- που θα μπορούσε να έχει είναι να αγοραστεί από εταιρεία κυνηγών κεφαλών και έπειτα να θανατωθεί.

Να σημειωθεί ότι στον κόσμο υπάρχουν λιγότερα από 300 λευκά λιοντάρια σαν τον Mufasa και μόλις 13 ζουν στην άγρια φύση.

Η ιστορία του Mufasa έχει ευαισθητοποιήσει περισσότερους από 200.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υπογράψει στην εκστρατεία για τη διάσωσή του.

Κλείσιμο
Το καταφύγιο άγριας ζωής, όπου φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια το λιοντάρι, μαζεύει χρήματα για τον δικαστικό αγώνα εναντίον της δημοπρασίας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης