Μεγάλου στο Bloomberg TV: Η Τράπεζα Πειραιώς κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών

Μεγάλου στο Bloomberg TV: Η Τράπεζα Πειραιώς κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές που έχει ο τραπεζικός κλάδος και η ελληνική οικονομία γενικότερα εξέφρασε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

megaloyu_main_again
Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές που έχει ο τραπεζικός κλάδος και η ελληνική οικονομία γενικότερα εξέφρασε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Ο Έλληνας τραπεζίτης έδειξε ότι υπολογίζει πολύ στο «σχέδιο Ηρακλής», το οποίο χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό βήμα» για την εξυγίανση του κλάδου, καθώς βοηθά σε καθοριστικό βαθμό τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να απαλλαγούν από το μεγάλο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

«Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων υποχρεώσεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, πλέον, με πιο γρήγορο ρυθμό από όσο αναπτύσσεται η ευρωζώνη, δημιουργούν μια εξαιρετικά θετική συγκυρία για τη χώρα» τόνισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν βοηθούν την προσπάθεια των τραπεζών για κερδοφορία, την ώρα που απασχολεί έντονα όλες τις τράπεζες της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι είναι επείγον να ασχοληθεί με αυτό η νέα ηγεσία της ΕΚΤ.

Ειδικότερα για την Τράπεζα Πειραιώς ο κ. Μεγάλου παρατήρησε ότι στους μετόχους της περιλαμβάνονται σημαντικοί θεσμικοί επενδυτές, με τους οποίους η διοίκηση του ιδρύματος έχει ανοικτό διάλογο και συνεχή επικοινωνία. Πρόσθεσε ότι η καλή πορεία της τράπεζας κι η επιστροφή της στην κερδοφορία αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής της, η οποία έχει σημειώσει μέσα στο 2019 άνοδο που ξεπερνά το 250%.

Δείτε εδώ την συνέντευξη

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης