120 δόσεις: Στη νέα πάγια ρύθμιση και όσα χρέη δεν εντάχθηκαν

eforia-ar

«Παράθυρο» για 3,7 εκατομμύρια οφειλέτες με χρέη 180 δισ. ευρώ

Και τα παλαιά χρέη θα ενταχθούν τελικά στη νέα πάγια ρύθμιση των έως και 48 δόσεων που ξεκινά από 1.1.2020. Ενώ το νομοσχέδιο στη διαβούλευση έλεγε πως «οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται για οφειλές που βεβαιώνονται στις Δ.Ο.Υ., τα ελεγκτικά κέντρα και τα τελωνεία μετά την 1.1.2020», η διατύπωση αυτή απαλείφθηκε για να χωρέσει ο νόμος περισσότερους. Αντί να (περι-) ορίσει ποιους περιλαμβάνει, η τελική διάταξη «ξεχωρίζει» μόνον ποιους… αποκλείει!

Με τα νέα δεδομένα «εξαιρούνται και δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατά την 1.11.2019 ήταν σε ισχύ». Δηλαδή και οι 8 στους 10 οφειλέτες (3,7 από 4,3 εκατ. ΑΦΜ) που δεν εντάχθηκαν στις 120 δόσει που τώρα μόλις ξεκίνησαν και τηρούν.

Δείτε πώς θα υπολογίζεται ο αριθμός και το ύψος των δόσεων της ρύθμισης ΕΔΩ

Για τους όρους υπαγωγής, το άρθρο για την αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης από 12 σε έως 48 καθορίζει ότι:

- Ελάχιστη δόση θα είναι τα 30 ευρώ το μήνα

- Η ετήσια δόση για τα νοικοκυριά θα ξεκινά από 1% του ετήσιου εισοδήματος (προκειμένου για τρίτεκνους και πολύτεκνους) ή από 4% κατ’ελάχιστον για όσους δεν έχουν παιδιά. Θα φτάνουν όμως εως και στο 25% για εισοδήματα 100.000 ευρώ και άνω.

- Το επιτόκιο θα είναι πιο «αλμυρό» και θα ξεπερνά το τραπεζικό (για να μη συμφέρει να πληρώνουν όσοι χρωστούν την τράπεζα αντί την εφορία) ειδικά για όσους ζητήσουν πάνω από 12 δόσεις.

- Για τις επιχειρήσεις η δόση κυμαίνεται ως ποσοστό επί του τζίρου.Ειδικότερα, με βάση την διάταξη που κατατέθηκε χθες:

1. α. Οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, τα Ελεγκτικά Κέντρα και τα Τελωνεία, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974, Α’ 90, Κ.Ε.Δ.Ε.), τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, ΦΕΚ Α΄170 Κ.Φ.Δ.) και τον Τελωνειακό Κώδικα, δύνανται, κατόπιν αίτησης των οφειλετών, πριν ή μετά τη λήξη της προθεσμίας καταβολής αυτών, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως εξής:

(i) σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις,

(ii) έως σαράντα οκτώ (48) μηνιαίες δόσεις, εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από φόρο κληρονομιών, από φορολογικό και τελωνειακό έλεγχο, καθώς και για μη φορολογικές και τελωνειακές οφειλές, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στα επόμενα εδάφια

β. ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης για οφειλές που ρυθμίζονται σύμφωνα με την ανωτέρω υποπερίπτωση α) (ii) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις καθορίζεται από τη Φορολογική Διοίκηση με βάση την ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη, κατά τα επόμενα, υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης της υποπερίπτ. δ’.

Για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα, με βάση

-τον μέσο όρο του συνολικού εισοδήματός τους (ατομικό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό) κατά τα τελευταία τρία φορολογικά έτη πριν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση για τα οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ή

-το συνολικό εισόδημα (ατομικό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό) του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εφόσον αυτό είναι μεγαλύτερο, και το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής ως εξής:

Το συνολικό εισόδημα πολλαπλασιάζεται τμηματικά με προοδευτικά κλιμακωτό συντελεστή, όπως αυτός ορίζεται στο επόμενο εδάφιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (17)

WASSUP MONEY MONEY MONEY

Οι Έλληνες χρωστάνε γιατί,,,, ο γιος του Δρακουμέλ έχει να πληρώσει τους λαθραίους για την καλοπέραση, τζάμπα φαγητά, τζάμπα σπα, τζάμπα ρεύμα, τζάμπα μηνιάτικο, τζάμπα στριπτίζ Γιουσούφ, τζάμπα νέο αιφον, τζάμπα ρουχαλάκια μάρκες, τζάμπα λεφτά, τζάμπα τα πάντα εις βάρος των Ελληνων

Στάση πληρωμών ....

Σεισάχθεια !!

Καζακστανκης

Ακόμη ακους τις βλακείες του τύπου που λέει τα Σκόπια Μακεδονία;

Σεισάχθεια ααααααα!

Κάθε ευρώ μετά το 10% φορολογίας ( τόσα χρειάζεται το κράτος για παιδεία, ασφάλεια, υγεία, υποδομές), ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ. Μας κλέβουν και το υπομένουμε.

Kazakov

Εσύ που ακούς κατι αριστερους να λένε ιστορίες για αγρίους, μάθε ότι ιο δικός σου που σου τάζει σεισάχθειες, αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία όπως όλοι οι κουκουέδες και ότι τους Έλληνες τους αποκαλεί Μακεδονομάχους ...

Η μαύρη αλήθεια για τα σαθρά κόμματα είναι ότι....

Μεγάλη ασέβεια είναι τό ότι,οι προηγούμενοι, οι άθεοι Συριζαίοι ,είχαν δώσει εντολή να μη δημοσιεύει η ΕΛΑΣ στοιχεία συγκεντρωτικά για τίς αυτοκτονίες Ελλήνων βιοπαλαιστών, κάθε τρίμηνο και κάθε εξάμηνο !! Το ίδιο κάνει και η ΝΔ!!! Δείξτε λίγο σεβασμό στη μνήμη των αθώων θυμάτων του πολιτικού συστήματος.. και αφήστε την ΕΛΑΣ να δημοσιεύει στοιχεία συγκεντρωτικά για τίς αυτοκτονίες Ελλήνων , μήπως και διορθωθούν,...οι αδιόρθωτοι..... που ευθύνονται γιαυτό το θλιβερό γεγονός !!!!

Ελλάδα SOS

Στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών που έγινε πριν από 10 μήνες περίπου ,ένας Έλληνας καθηγητής στην ομιλία του, (μου διαφεύγει το όνομα του)τόνισε ότι,όσες φορές( 4 )στο παρελθόν, η Ελλάδα βρέθηκε σε παρόμοια με τη σημερινή θέση, η κατάληξη ήταν πάντα , Εθνική τραγωδία !!!! Αφού και τώρα όπως δείχνουν τα πράγματα με μαθηματική ακρίβεια σέ Εθνική Τραγωδία οδηγούμαστε, θα πρέπει οι ανώτατοι δικαστές και οι εισαγγελείς ,από τώρα να ετοιμάζουν το πλάνο για την τιμωρία όλων των ενόχων !!!!!!!!

Μικρομεσαίος

Στάση πληρωμών τώρα, χθες, άμεσα !!!

θα παρετε,,,,,

τα μεζεα μου

Μικρομεσαίος

Μια από τά ίδια και εκ μέρους μου !!!

Οσο ειναι ζωντανο το τερας της ΑΑΔΕ, η Ελλαδα ειναι τελειωμενη

Μια πουλημενη πατόκορφα χωρα χωρις ηγετιδα ταξη αλλα ένα πολτο κρατικοδίαιτων οφσορ ( αριστεροδεξιων ) που φτιαχτηκαν από τον κομματικο σωληνα και ον δανεισμο του κρατους . ( Δεν κληρονομώ» από 3 στους 4 στην Αθήνα ) και δίπλα ( Σοκ! 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019 ) και πιο διπλα ( Με χρέη στην εφορία 4,3 εκατ. Έλληνες ) και παραδιπλα ( Το 3% πληρωνουν το 90% των φορων ) Η χωρα κατακτηθηκε εκ των εσω και χωρις τουφεκια με το colpo grosso του χρεους και των μαζι τα φαγαμε , του Αντρεα και επιγονων , μιζαροντας τους καταλληλους και διορίζοντας τους υπάκουους εξασφαλίζοντας την σιωπη τους δια της αργομισθίας ! Οι μισοι Ελληνες σαν ( χρεοφειλέτες ) διαμεσου της ( προοδευτικης ) φορολογιας και χωρις ενημεροτητα σας το βεβαιωνουν . Οι κατακτητες/δανειστες , μεσω του στρατου κατοχης των δημοσιων υπαλληλων θα παρουν ότι εχει αξια αφου οι αριστεροι αυτοφορακηδες των πρασινομπλε υποθηκευσαν την χωρα χωρις την παραμικρη αντισταση . Οπλικα και στρατιωτικες προμήθειες είναι πλεον σελα στον γαιδαρο συν προμήθειες για πλουτισμο σε καποιους μεσάζοντες ,συν μισθους σε μερικες ακομη εκατοντάδες δημοσιους υπαλληλους του στρατου κατοχης των δοσιλογων .Τα λογια είναι πλεον περιττα . Ο σωζων εαυτον σωθητω πλεον και όπως μπορει ο καθενας αφου δεν υπαρχει οργανωμενη αντισταση παρα μονον βαλβιδες ασφαλειας αυτων που μας εδεσαν χειροπόδαρα . Μια χουφτα καλοπληρωμενοι και μιζαρισμενοι προδοτες η ( πολιτικοι ) φεραν σε περας δουλεια μεραρχιών παντζερ και μοιρων αεροπλάνων και χωρις τα θυματα να βγαλουν ουτε κιχ ! Μια τελειωμενη χωρα που δεν εχουν τιμωρηθεί οι υπευθυνοι ,αλλα αντίθετως εχουν τα λεφτα εξω και πληρωνονται μισθους και συνταξεις ακομη εις υγειαν των κοροιδων !Ο πατος θα ειναι απατος στον αποπατο . Οσοι θελετε να γλυτώσετε καρδιακα και εγκεφαλικα που φερνει η επαφη με ψευτες ηλιθιους η παρτακηδες τρεξτε μακρυα και μην κοιτατε πισω..Καλυτερα να χασετε την περιουσια σας και να γλυτώσετε την υγεια σας...

ΣυνδικαΛΗΣΤΗΣ ,ΛΗΣΤΗΣ...... ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ....

Πολύ σαπίλα στο δημόσιο..... Σας το λέω εγώ που υπήρξα δημόσιος κηφήνας , λαμόγιο κανονικό !!! ( Τό λέω καθαρά ,δε ντρέπομαι !!)

Έχεις δίκιο

ΑΑΔΕ σημαίνει Βρυξέλλες. Δηλαδή βρωμο-γερμανοί που μας ρουφάνε το αίμα.

dim

Δεν είναι φοβερά ειρωνικό να φορτώνεις τον κόσμο με ένα σκασμό χρέη τα περισσότερα πρόχειρα,τυχαία,αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά, και μετά να ψάχνεις τρόπους (αφού κατάλαβες ότι τον έχεις εκτελέσει) να τον "ανακουφίσεις" με ένα "δανεισμό" 10ετίας ?Παρόλαυτα,στο θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε τη 10ετία αυτή, καλά κάνουν και εφαρμόζουν τέτοια μέτρα να σταματήσουν να πνίγουν τον κόσμο και να του δώσουν έστω μια πλασματική ανάσα.Κατά την ταπεινή μου πληρώνουμε ένα αμαρτωλό παρελθόν με ένα σαθρό τραπεζικό σύστημα,ένα ποταπό πολιτικό σκηνικό πολύ κατώτατο των προσδοκιών της χώρας,ένα επικίδυνο υπέρογκο αντιπαραγωγικό δημόσιο και ένα κάκιστο επιχειρείν όλα αυτά αλληλένδετα και μερικώς διεφθαρμένα.Το δυστύχημα είναι ότι μετά από 10 χρόνια ραπίσματος,πολλοί συνεχίζουν στην ίδια λογική.Πρέπει όμως να σταματήσουν να ψάχνουν τέτοια μέτρα και να επιβάλλουν μέτρα τα οποία δεν θα δημιουργούν αυτόν τον πνιγμό.Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρέπει να αλλάξει νοοτροπία ο ελληνικός λαός σε ότι αφορά τη φορολογική συνείδηση και μόνο το κράτος μέσω ενός καθαρού σύγχρονου ελεγκτικού/εισπρακτικού μηχανισμού μπορεί να κάνει κάτι γιαυτό.Γενικά επικρατεί ένα κλίμα ατιμωρησίας σε όλο το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί το οποίο οφείλει κάποια κυβέρνηση κάποτε να το μαζέψει και του παρόντος και του παρελθόντος (και να αφήσουν τις μλκιες περί παραγραφής,τελικά σε αυτή τη χώρα παραγράφονται τα πάντα με σύμμαχο μια δικαιοσύνη βραδύστροφη).Το πρόβλημα είναι απότι έχω καταλάβει με τις ελάχιστες γνώσεις μου και όλης της Ευρώπης,ας πρωτοτυπήσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης και να βάλει το πρόβλημα στο τραπέζι,μην περιμένουμε και αυτό από τους ξένους,ειδικά όταν σε εμάς είναι έντονο το πρόβλημα.Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένα για να εξορθολογιστούν τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα τα εξής:μείωση δημοσίου κατά 30% έστω σταδιακά (+βουλευτών από 300 σε 200 και απολαβών τους),πάταξη φοροδιαφυγής/διαπλοκής/διαφθοράς/παραοικονομίας/μη απόδοσης φόρων στο 50% σε βάθος 5ετίας,εύρεση κακοπληρωτών και είσπραξη χρεών,νοικοκύρεμα των οικονομικών τους οι τράπεζες (είναι αδύνατον να μοιράζονται ακόμα υπέρογκοι μισθοί,υπέρογκες εθελούσιες,να καταλαμβάνονται μεγάλοι πολυτελείς χώροι),επιτάχυνση της δικαιοσύνης,οι χρόνοι είναι μη αποδεκτοί,έλεγχοι στις λίστες που έλαβαν και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα θεώρησε ότι δεν έλαβε (χθες διάβαζα ότι υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών για offshore πλέον και με τα ονόματα φυσικών προσώπων,θέλω πραγματικά να δω τι θα ελέγξουν οι δικοί μας (είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα βρουν τίποτα..).

Aλ6ς

Ρε συ Άλεξ-έγιεφ. 180δις δια 3,7εκ, είναι ίσα 50χιλ περίπου ανά οφειλέτη ή 5χιλ; ΕΣΥ που ξέρεις προπαίδεια κι είσαι γάτος στα μαθηματικά, πες μας κι εμάς!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης