Σαγκάη: Σημαντικές επιχειρήσεις από Ελλάδα και Κίνα στο επενδυτικό φόρουμ του Enterprise Greece

Σαγκάη: Σημαντικές επιχειρήσεις από Ελλάδα και Κίνα στο επενδυτικό φόρουμ του Enterprise Greece

Τα πρώτα βήματα στο μέλλον της εξωστρέφειας της Ελλάδας - Συνολικά 276 εκπρόσωποι από 157 κινεζικές επιχειρήσεις μετείχαν στο επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσε το Enterprise Greece στη Σαγκάη – Από την Ελλάδα μετείχαν 93 εκπρόσωποι από 62 εταιρείες

kina_epixeir
Από υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης και ιδιαίτερα σημαντικό εύρος επιχειρηματικών κλάδων από Ελλάδα και Κίνα χαρακτηρίστηκε το επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσε το Enterprise Greece υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Οικονομικής Διπλωματίας, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στη Σαγκάη.

Στις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ που διεξήχθη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα, συμμετείχαν 93 εκπρόσωποι από 62 συνολικά ελληνικές εταιρείες και συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς, σηματοδοτώντας μια ισχυρή επιχειρηματική παρουσία, που στήριξε και στηρίχθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Η συμμετοχή θεωρείται εντυπωσιακή. Καταξιωμένες ελληνικές επιχειρήσεις από ένα ευρύ πεδίο κλάδων όπως η ενέργεια και οι κατασκευές, τα τρόφιμα και ποτά, ο τουρισμός και τα ακίνητα, τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα καλλυντικά, οι τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, η ναυτιλία και ο ναυτιλιακός εξοπλισμός, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η πολιτιστική βιομηχανία, συμμετείχαν στις εργασίες του φόρουμ και πραγματοποίησαν συνολικά 315 συναντήσεις με εκπροσώπους κινεζικών φορέων και επιχειρήσεων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του φόρουμ.

Δυναμική η παρουσία εκπροσώπων κινεζικών επιχειρήσεων

Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα δυναμική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων κινεζικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο των πρωινών εργασιών του φόρουμ που περιλάμβανε χαιρετισμό και τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και εκπροσώπων του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου (MOFCOM) και της Ένωσης Επιμελητηρίων Σαγκάης, έγινε παρουσίαση των επιτυχημένων case studies τόσο της επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει COSCO στην Ελλάδα όσο και της Ελληνικής εταιρείας KLEEMANN από το Κιλκίς που έχει κάνει μια επένδυση 15 εκατ. ευρώ στην Κίνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα του φόρουμ μέχρι το τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Λούλη. Συγκεκριμένα από την πλευρά της Κίνας στο φόρουμ συμμετείχαν 276 εκπρόσωποι από 157 κινεζικές επιχειρήσεις και κινεζικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια των απογευματινών εργασιών των B2B συναντήσεων που περιλάμβαναν κατά κύριο λόγο τις διμερείς επιχειρηματικές επαφές, συμμετείχαν 213 εκπρόσωποι κινεζικών εταιρειών. Το σύνολο των κινεζικών εταιρειών που συμμετείχε στις διμερείς επαφές ανήλθε τις 132.

Κλείσιμο
Μεταξύ αυτών, συμμετείχαν σημαντικά ονόματα από την κινεζική αγορά όπως: Bank of China, China Development Bank, Juneyao Group/Junyao Air, COSCO Shipping, State Power Investment Corporation (SPIC), China Three Gorges International, Futong Group, ZTE, Huawei, Tencent Technology, Penglai Zhingbai Jinglu Ship Industry, Ningbo Tongzhou Ship Engineering.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης