ΟΑΕΔ - Εποχικό επίδομα: Σήμερα η δεύτερη πληρωμή - Ποιοι το δικαιούνται

ΟΑΕΔ - Εποχικό επίδομα: Σήμερα η δεύτερη πληρωμή - Ποιοι το δικαιούνται

Η πληρωμή των δικαιούχων του εποχικού επιδόματος 2019 θα γίνεται κάθε Παρασκευή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους

OAED
«Τρέχει» η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από δικαιούχους για να τους καταβληθεί το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ για το 2019.

Η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του ειδικού εποχικού επιδόματος, οι οποίοι έκαναν αίτηση τις πρώτες ημέρες έναρξης της ημερομηνίας υποβολής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η δεύτερη πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.

Η δεύτερη πληρωμή για το εποχικό επίδομα 2019 αφορά σε εκείνες τις αιτήσεις που έχουν εγκριθεί και δεν πληρώθηκαν στην πρώτη πληρωμή.

Ειδικότερα

Η πληρωμή των δικαιούχων του εποχικού επιδόματος 2019 θα γίνεται κάθε Παρασκευή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν καταθέτουν την αίτηση, απαιτούνται περίπου έως και 15 μέρες για την πιστοποίηση των στοιχείων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει

Κλείσιμο
α) Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 15:00, για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και

β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 23:59) για όσους τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά (www.oaed.gr).

Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εργάσιμη μέρα (3/12/2019).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος

Δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος είναι εργαζόμενοι των εξής κλάδων:

Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες, χορευτές - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενών σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις-μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Τα δικαιολογητικά για τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα και την άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της Γ.Γ.Π.Σ. και του υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Πληροφορίες σε σχέση με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του εποχικού επιδόματος και τα δικαιολογητικά είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης