ΑΑΔΕ: Σε αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

ΑΑΔΕ_2

Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τις online ταμειακές μηχανές και τη μέτρηση της απόδοσης των αποτελεσμάτων της φορολογικής διοίκησης, η Ελλάδα θα υποβάλει ερώτημα τεχνικής βοήθειας 

Ενημέρωση για τις βέλτιστες πρακτικές των ευρωπαϊκών φορολογικών Αρχών σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τις online ταμειακές μηχανές και τη μέτρηση της απόδοσης των αποτελεσμάτων της φορολογικής διοίκησης θα ζητήσει η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

Τρία πολύ σημαντικά θέματα για την ελληνική φορολογική διοίκηση έθεσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη συνεδρίαση του 1ου Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ενδο-Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων (ΙΟΤΑ), υπό την Ελληνική Προεδρία, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τις online ταμειακές μηχανές και τη μέτρηση της απόδοσης των αποτελεσμάτων της φορολογικής διοίκησης. Για τα θέματα αυτά, η Ελλάδα θα υποβάλει ερώτημα τεχνικής βοήθειας προς τις άλλες 43 φορολογικές διοικήσεις, μέλη του ΙΟΤΑ.

Τα ερωτήματα τεχνικής βοήθειας αποτελούν ένα βασικό εργαλείο συνεργασίας, καθώς το μέλος, που τα υποβάλει, ενημερώνεται για τις βέλτιστες πρακτικές, που έχουν ακολουθήσει τα υπόλοιπα Μέλη του ΙΟΤΑ επί συγκεκριμένων θεμάτων φορολογικού ενδιαφέροντος, ώστε να αξιολογήσει τα αποτελέσματά τους και, βάσει των δικών του αναγκών, να υιοθετήσει αυτές, που κρίνει ότι θα το βοηθήσουν στο σχεδιασμό του δικού του έργου.

Στο Συμβούλιο συζητήθηκαν ακόμα τα θέματα, που θα τεθούν σε προτεραιότητα κατά τη θητεία του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου, Πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Πιτσιλής, όπως η αναθεώρηση της στρατηγικής του Οργανισμού (όπως έχει συμφωνηθεί για την περίοδο 2018-2022), το Πρόγραμμα Εργασίας για το 2020, η διεθνής στρατηγική του ΙΟΤΑ, καθώς και η απαραίτητη αναθεώρηση του Καταστατικού του Οργανισμού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης