Wall Street: Ήπια άνοδος με ώθηση από το λιανεμπόριο

Wall Street: Ήπια άνοδος με ώθηση από το λιανεμπόριο

Οι δείκτες κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη τους και μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση του Ιουλίου

wall57
Με ήπια άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες της Wall Street λαμβάνοντας ώθηση από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών του λιανεμπορίου που τόνωσαν το επενδυτικό αίσθημα.

Συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη κατά 0,93% στις 26.204,7 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,83% στις 2.924,46 μονάδες ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,90%, κλείνοντας στις 8.020,21 μονάδες.

Τόσο η Target όσο και η Lowe ανακοίνωσαν αποτελέσματα του β’ τριμήνου, καλύτερα των αναμενόμενων από τους αναλυτές, με τις μετοχές τους να καταγράφουν άνοδο κατά 16% και 10% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποτελέσματα των δύο μεγάλων εταιριών λιανεμπορίου καθησυχάζουν τους φόβους των εμπόρων για πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σε αυτό συνηγορούν και οι δηλώσεις του CEO της Bank of America στο CNBC που εκτίμησε ότι «ο Αμερικανός καταναλωτής είναι αρκετά ισχυρός ώστε να διατηρήσει την ανάπτυξη της οικονομίας. Κερδίζει περισσότερα χρήματα και το πιο σημαντικό είναι ότι δαπανά περισσότερα χρήματα».

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed του Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η Fed είχε μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για «μεσοκυκλική προσαρμογή» και όχι για επιστροφή στις εποχές χαλάρωσης και παροχής κινήτρων.

Κλείσιμο
Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης