LIVE

Κορωνοϊός

Τι προβλέπει η εγκύκλιος Βρούτση για την κατάργηση του «φακελώματος» των εργαζομένων

vroutsis-n1

Η εγκύκλιος έχει αναδρομική ισχύ απο τις 17 Μαΐου οπότε και τέθηκε σε ισχύ η επίμαχη διάταξη από την τότε υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Στη δημοσιότητα έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Εργασίας την εγκύκλιο που υπογράφει ο Γιάννης Βρούτσης με την οποία καταργείται το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των εργαζομένων καθώς καταργείται ο βάσιμος λόγος απόλυσης, η υποχρέωση δηλαδή του εργοδότη να αναφέρει στο Σύστημα Εργάνη τους λόγους για τους οποίους απέλυσε έναν εργαζόμενό του

Η εγκύκλιος Βρούτση έχει αναδρομική ισχύ απο τις 17 Μαΐου οπότε και τέθηκε σε ισχύ η επίμαχη διάταξη από την τότε υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ετσι, πλέον η καταγγελία της σύμβασης θεωρείται νόμιμη ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από την αιτία, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στον Ποινικό Κώδικα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «με την εγκύκλιο αυτή ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου προστασίας της εργασίας, το οποίο είχε διαταραχθεί - σε βάρος, μάλιστα, των ίδιων εργαζομένων - από τις προαναφερθείσες διατάξεις του ν.4611/2019 που ψηφίστηκαν λίγες μέρες πριν από τις πρόσφατες εκλογές.

Συγκεκριμένα, καθορίζεται η επαναφορά στο προϊσχύον πλαίσιο προστασίας της εργασίας που θεμελιώνεται στις διατάξεις του Συντάγματος, του Αστικού Κώδικα και των νόμων 2112/20 και 3198/55, σε ευθυγράμμιση με το πνεύμα και του γράμμα του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, προστατεύοντας ιδίως τους εργαζόμενους από τους κινδύνους που συνεπάγονταν οι καταργούμενες ρυθμίσεις, όπως:

α) την ηλεκτρονική καταγραφή των λόγων ενδεχόμενης απόλυσης τους και, κατά συνέπεια, την βέβαιη υπονόμευση της μελλοντικής επαγγελματικής τους πορείας

β) την οιαδήποτε μελλοντική αμφισβήτηση σχετικά με το δικαίωμα λήψης αποζημίωσης λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους

γ) την εξώθησή τους σε συνεχείς δικαστικές εμπλοκές

Επιπλέον, διασφαλίζονται πλέον τα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργασιακή ειρήνη, οι προσλήψεις και οι θέσεις εργασίας, αποτρέπεται η σύγχυση εφαρμογής εργασιακών διατάξεων, επανέρχεται η κανονικότητα στην αγορά εργασίας και υποστηρίζεται η αναπτυξιακή δυναμική, σύμφωνα πάντα με το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Νομοθέτη και τη νομολογία των δικαστηρίων».

Διαβάστε την εγκύκλιο του υπουργου Εργασίας ΕΔΩ

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «η εγκύκλιος θα καταργήσει το πρωτοφανές και μεσαιωνικό μέτρο της ηλεκτρονικής καταγραφής του λόγου της απόλυσης, ή "ηλεκτρονικό φακέλωμα", όπως θα μπορούσε να το πει κάποιος».

Απαντώντας στην τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου, που αφήνει να εννοηθεί ότι με την κατάργηση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιείται η αυθαιρεσία στις απολύσεις, ο υπουργός έδωσε την εξής απάντηση: «Έχω ήδη απαντήσει για αυτό το ζήτημα στη Βουλή. Πρόκειται για την κατάργηση ενός άρθρου το οποίο ήρθε προεκλογικά. Γιατί δεν είχε φέρει αυτή τη διάταξη η κυβέρνηση επί 4,5 χρόνια αφού ήταν τόσο φιλοεργατική; Η ρύθμιση αυτή δεν υπάρχει στην ιστορία του εργατικού δικαίου ούτε της Ελλάδας ούτε κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Έφεραν μία διάταξη στο τέλος της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη και τώρα ισχυρίζονται ότι αυτή η διάταξη θα έσωζε τις απολύσεις».

Όπως εξηγεί ο υπουργός Εργασίας, με τα στοιχεία που παρουσίασε στη βουλή αποδείχτηκε ότι οι απολύσεις αντιθέτως αυξήθηκαν.

«Επιστρέφουμε σε ένα πλαίσιο εργατικού δικαίου της χώρας που επί 100 χρόνια παρείχε πολύ καλή προστασία, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, στους εργαζόμενους, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης και προσθέτει: «Μαζί με τον βάσιμο λόγο απόλυσης, η πρώην κυβέρνηση στον ιδεοληπτικό της οίστρο να εμφανίσει μια εργατοφιλική εικόνα προς την πλευρά της αγοράς εργασίας προχώρησε σε ένα ακόμη απαράδεκτο βήμα, του οποίου η αναφορά του συμπίπτει μόνο με το 1746, στη Γαλλία, όταν υπήρχε το βιβλιάριο του Εργαζόμενου. Υποχρέωσαν τους εργοδότες, όταν γινόταν ο βάσιμος λόγος απόλυσης, να περιγράφουν και τα αίτια για τα οποία απέλυσαν. Έχω αναφέρει μια σειρά από παραδείγματα τα οποία θα ακολουθούν τον εργαζόμενο στον υπόλοιπο εργασιακό του βίο μέσα στην Εργάνη, όπως είναι π.χ. ότι είναι οκνηρός και πλημμελής στα καθήκοντά του, ότι έχει ιατρικά προβλήματα, απουσιάζει αδικαιολόγητα, δεν έχει σωστή συμπεριφορά απέναντι στους άλλους εργαζομένους, ότι δεν είναι συμβατός με την λειτουργία της επιχείρησης. Είναι πρωτοφανές να καταγράφονται τέτοια πράγματα στο ιστορικό ενός ανθρώπου που απολύεται»

«Αυτό μέχρι εχθές δεν το ήξερε ο κόσμος, ούτε ο κόσμος που απολύθηκε. Αυτή η άθλια διάταξη που ενσωματώνει μέσα στην Εργάνη ηλεκτρονικά πεδία που απαιτεί να συμπληρώνονται από τον εργοδότη για τους λόγους απόλυσης, θα καταργηθεί σήμερα και με αναδρομική ισχύ. Με αυτήν την περιγραφή, οποιοσδήποτε εργαζόμενος θα πήγαινε να χτυπήσει την πόρτα ενός επόμενου εργοδότη για να βρει δουλειά, πολύ απλά θα του έλεγε, "άνοιξέ μου την καρτέλα σου, να δω τι έγραφε ο πρώην εργοδότης σου για σένα". Κι όταν θα διάβαζε ότι είναι μειωμένων ικανοτήτων ή οκνηρός, φυσικά θα προτιμούσε κάποιον άλλον».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Νεοδημοκράτες, γιατί τον ψηφίσατε μαζί με τον Σύριζα ???

Νεοδημοκράτες βουλευτές, γιατί ψηφίσατε μαζί με τους Συριζαίους αυτόν το Νόμο πρίν λίγους μήνες ??? Γιατί τώρα αναιρείτε αυτή σας την ψήφο ??? Μήπως γιατί το απαίτησαν κάποιοι πλουτοκράτες και βιομήχανοι ???

Έκαστος στο είδος του

Η κυβέρνηση εκπληρωνει τις επιταγές του ΣΕΒ. Πως νομίζετε ότι θα χτίστει το Ελληνικό και οι υπόλοιπες επενδύσεις (??)? Με εργατικό πλαίσιο υπέρ του εργαζόμενου; όχι βέβαια. Θα ζήσουμε μεγάλες εποχές ρουφιανιας, μια από τις θεμελιωδεις αξίες της κυβέρνησης.

Στην κορυφαία χώρα στα

θέματα προστασίας των εργαζομένων, στην Γερμανία, χώρα που έχει θεσπίσει Εργατικά Δικαστήρια (Εργατοδικεία) η ΜΗ (και μάλιστα) ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΛΟΓΟΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ !!! Μη προσπαθείτε να κάνετε το κρέας, χόρτο. Δεν τρώμε ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!

!!!

Στην κορυφαία χώρα(όπως γράφεις) Γερμανία ισχύει περίπου οτι και στην Ελλάδα προ του γελοίου νόμου του Σύριζα!! Εαν απολυθείς και έχεις αδικηθεί μπορείς να πας στο δικαστήριο και να κερδίσεις!! Η μεγάλη διαφορά που έχουμε είναι ότι εκεί σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει βγει η απόφαση ενώ εδώ θέλει μ.ο 8 χρόνια. Μάντεψε τι θα γινόταν με τον "βασιμο λόγο" απολύσης του Σύριζα, τα 8 χρόνια θα γίνονταν 20!!!

κακος υπαλληλος

εγω συμφωνω απολυτα με τον προηγουμενο νομο....φυσικα και πρεπει αν ο υπαλληλος ειναι του ξυσηματος να τον διωχνει ο εργοδοτης και να δινει και φακελο στον επομενο εργοδοτη.....ομως ρε παιδια εχω μια απορια...γιατι σε κανενα μαγαζι που εχω παει για δουλεια δεν μου ειπε κανενας εργοδοτης γιατι τα βροντηξε και εφυγε ο προηγουμενος??? και στο φιναλε εγω σε ποιον θα δωσω "συστατικη επιστολη" για τον εργοδοτη που δεν κολαει ενσημα δεν πληρωνει δωρα και επιδοματα δεν δινει αδειες στους εργαζομενους κ.τ.λ ??? εεε???? που????

sdf

μα βρε φίλε αυτό ακριβώς είναι το θέμα. πως μπορεί ο επόμενος εργοδότης να εμπιστεύεται τον προηγούμενο στη χώρα των απατεώνων και των λαμογιών. Σε σημαντικό ποσοστό τεσπα...λες και δεν ξέρει ο ένας εργοδότης πόσα λαμόγια εργοδότες υπάρχουν...

Σύγχρονη απασχόληση

Κ έτσι τα γραφεία ευρέσεως εργασίας θα προτιμώνται, με ιστορικό κ συστατικές επιστολές. Χωρίς αυτά, ψάξε, ψάξε για δουλειά. Ευτυχώς υπάρχει το δημόσιο. Σιγουράντζα.

Cris

Γράφει λοιπόν ο εργοδότης για κάποιον από εμάς που κρίνουμε με ευκολία: Ανεπαρκής, απουσιάζει τακτικά επικαλούμενος διάφορους λόγους, αντιπαραγωγικός, δεν προσεγγίζει τους πελάτες με ενδιαφέρον και γενικά δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του. Πείτε μου ποιός θα μας ξαναπροσλάβει; Αν η προηγούμενη Κυβέρνηση θεωρούσε ότι ο νόμος ήταν καλός, γιατί τον έφερε ένα μήνα πριν τις εκλογές, ενώ κυβερνούσε επί 4,5 χρόνια;

Γιατί;

Επειδή ήθελε να πετάξει στάχτη στα μάτια των κορόιδων που πιστεύουν ακόμη μετά από τόσα χρόνια ότι είναι δήθεν φιλεργατικοί, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι τους νοιάζει αποκλειστικά και μόνο το τομάρι τους και η νομή της εξουσίας!

ΠΙΝΟΚΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΜΗΝΑ

Πρωτον: Αν αυτα που γραφει ειναι ψέμματα, τον ξεσκίζεις στο δικαστηριο γιατι εκει θα ερωτηθεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τι του ανέθεσες και δεν το εκανε η πουε εβρισε ποιον πελάτη/συνάδελφο κλπ. Αν ειναι αλήθεια και τον Βρουτση πραγματι τον πηρε ο πόνος για τους ανίκανους/αδιαφορους υπαλληλους κλπ εχει δυο λύσεις: Α) Να ερωτάται ο υπάλληλος: Αν απολυθεις, θες με βάσιμο λόγο η χωρίς; (εκει να δουμε τι θα διαλέξουν). Ετσι αν εχεις εναν ικανο υπάλληλο που ομως δεν καθται στο αφεντικό η δεν δεχεται να επιστρεψει τα δωρα χριστουγεννων η να δεχεθει μειωση μισθού η τολμαει να ζηταει αμοιβή για υπερωρίες η δεν δεχεται να μαιμουδιασει τα στοιχεια για να οροδιαφυγει ο επιχειρηματιας, θα προτιμήσει βάσιμο λογο κι ας στιγματιστώ. Αν οχι, μη βασιμο. Που ειναι το προβλημα; Δηλαδη αν καποιος δεν θελει την ¨προστασία¨του πατερούλη Βρούτση, πρεπει να την εχει σωνει και καλά για το καλο του; Δευτερον, ο λογος απολυσης κοινοποιειται μόνο στο ΣΕΠΕ και μπορει ΜΟΝΟ ο υπαλληλος να τον δει και γιά να τον παρει πρεπει να δηλωσει οτι θα κάνει αγωγή. ΜΟΝΟ τοτε. Αν θελουμε να το κανουμε ακομα πιο σιγουρο, μπορει να δει το λογο απολυσης, αλλά η επιθεωρηση εργασιας θα την κοινοποιει ΜΟΝΟ στο δικαστηριο κατοπιν αγωγής. Ετσι οταν ο νεος εργοδοτης θα ζηταει τον λογο απολυσης ο (σωστα) απολυμένος τεμπέλης εργαζομενος θα λεει ¨μονος μου εφυγα γιατι ηθελα κατι νεο" και δεν μπορω να σας το φερω γιατι δεν το εχω. Για ακομα καλυτερη προστασία δεν θα ειναι βασιμος λογος απολυσης το οτι ειπα ψεμματα αναφορικά με την προηγουμενη εργασια μου γιατι κατα τον Βρουτση δεν του πεφτει λογος του νεου εργοδότη . Αλήθεια πως νομιζετε οτι ο Βρουτσης προστατευει τον εργαζομενο που απολυθηκε λογω τεμπελιας από τον νεο εργοδοτη να κανει ενα τηλεφωνο στον παλιο και να ζηταει πληροφοριες; Κατι που ηδη γινεται για αβασιμα απολυμένους (π.χ. δεν δεχτηκε μειωση μισθού)

Και γιατι τον ψηφισε η ΝΔ;

Δεν ξερω αν η κυβερνηση ειχε προβληματα με την τροικα μεχρι Αυγουστο του 18 αλλα και μετα, αλλα να σου θημησω οτι η ΝΔ προεκλογικά ΨΗΦΙΣΕ το νομο και ελεγε στο προγραμμα της "απαρεγγλιτη τηρηση της εργατικής νομοθεσιας" Αρα ειναι σε καλο δρομο για να κανει τον ΣΥΡΙΖΑ να φαινεται αξιόπιστος!

Σχολιαστής 1ου Θέματος

Παρέλαβε χάος αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τά καταφέρει ξανά και σε αυτό το θέμα.

Πας να κλεισεις τις επιχειρησεις Βρουτση;

Δηλαδη ο αχρηστος και επιζημιος εργατης θα μου τιναξει στον αερα την επιχειρηση και αφου κανεις δεν ξερει το ποιον του θα παει παρακατω να κανει τα ιδια. Αυτοι ειναι οι αριστοι της ΝΔ. Σαν δεν ντρεπεστε...

Όλα δικά σου δε γίνεται.

Θες εργαζόμενο καλο, εργατικό, τίμιο,να σου κάνει τζίρο, επικοινωνιακο , υπεύθυνο και ωραίο;;; ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ! Αν θες να τον έχεις δούλο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και να του δίνεις 500ευρω το 12ωρο,, , πάρε τότε τον πρώτο τυχοντα άσχετο.

ενσημα του κολλας?

ενσημα του κολλας? τον πληρωνεις υπερωριες και υπερεργασιες οπως οριζει ο νομος? δωρα και επιδοματα τα δινεις να φανουν στην τραπεζα και μετα τα ζητας πισω? κυριακες πληρωσες ποτε σου? αι ρε σαχλαμαρα

Να ζητάς συστατική επιστολή

από προηγούμενο εργοδότη ρε μεγάλε ή να ζητάς στοιχεία επικοινωνίας για να επικοινωνήσεις με τον προηγούμενο εργοδότη. Ο εργαζόμενος αν είναι σοβαρός επαγγελματίας θα στα δώσει. Έτσι γίνεται παγκοσμίως, γιατί εμείς πάλι να κάνουμε άσκοπα και ηλίθια πειράματα με φακελώματα στο Εργάνη κλπ. Καλώς καταργήθηκε η διάταξη.

Βρουτση ρεζιλα τσιράκι του ΣΕΒ

αυτό που έκανες θα στο πληρώσει ο Θεός, τομάρι.

Αριστερουλη

φακέλωμα τέλος αυτά που ξέρατε θα τα ξεχασετε

ΛΟΛ

Χαλάρωσε μεγάλε!! Γιατί τόσο μίσος με τον άνθρωπο; Μπορείς να διαφωνείς και πιο πολιτισμένα!!

θεσπρωτος

Δεν θα σε φακελωνουν ..., θα σε παιρνουν για δουλεια , ετοιμον φακελωμενον , αν εισαι δικος .... τους , θα σε παιρνουν για δουλεί-α , ( για μαυρον ...με μισθο 400 ευρω , με εξι μερες δουλεία ) ....αξιοκρατικα !!! δικαια !!! και ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ !!!!! Θα βολευτουν και οι ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ..!!! , που τοσα χρονια ηταν σε προγραμμα αυστηρης διαιτας .

Cris

Τι έγινε γύρισες μετά από 40 μέρες θρήνου; Ο Αλέξης ο Βαρκελωνάτος γύρισε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης