Επισπεύδει την έκδοση ομολόγου η Εθνική Τράπεζα

Επισπεύδει την έκδοση ομολόγου η Εθνική Τράπεζα

Πιθανή η πρώτη έξοδος στις αγορές μέσα στο καλοκαίρι, αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές - Το ακριβές ύψος της έκδοσης δεν έχει προσδιοριστεί - Στόχος της διοίκησης Μυλωνά να πετύχει καλύτερο επιτόκιο από αυτό της Πειραιώς

trapess
Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι δρομολογεί την έξοδό της στις αγορές η Εθνική Τράπεζα με την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, μετά και το crash test που πέρασε με επιτυχία αυτές τις ημέρες η Τράπεζα Πειριαώς.

Η διοίκηση της τράπεζας έχει προαναγγείλει την έκδοση ομολόγων αυτής της κατηγορίας, συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ έως το 2023, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού.

Η πρώτη απόπειρα είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, ωστόσο τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση Μυλωνά φαίνεται να επανεξετάζει το χρονοδιάγραμμα, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στις αγορές αυτό το διάστημα για τους ελληνικούς τίτλους.

Το ακριβές ύψος της έκδοσης δεν έχει προσδιοριστεί και θα είναι συνάρτηση της κατάστασης που θα διαμορφωθεί στις αγορές αμέσως μετά τις εκλογές, οπότε και γίνονται οι σκέψεις για την κίνηση αυτή, εφόσον υπάρξουν συνθήκες πολιτικής σταθερότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης