Πετρέλαιο: «Φρένο» στα κέρδη μετά από ανοδικό σερί

Πετρέλαιο: «Φρένο» στα κέρδη μετά από ανοδικό σερί

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,67% στα 63,46 δολ. ανά βαρέλι

oil_pla_monday
Πτώση σημείωσε σήμερα Δευτέρα (15/4) το πετρέλαιο, μετά τα σημαντικά κέρδη της περασμένης εβδομάδας, έχοντας πλέον σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη του +30% κατά το τρέχον έτος.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,19 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,67% στα 63,46 δολ. ανά βαρέλι.

Μέχρι στιγμής, το αμερικανικό αργό έχει ενισχυθεί κατά +32% για το 2019, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για τον Brent διαμορφώνεται στο +41%, εν μέσω των περικοπών που πραγματοποιούν στην παραγωγή τους ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία.

Από την έναρξη του έτους έως και σήμερα, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ έχουν μειώσει την παραγωγή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ αναμένεται να συναντηθούν ξανά τον ερχόμενο Ιούνιο, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συμφωνίας.

Νωρίτερα, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές του ΟΠΕΚ, ανέφερε ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες ενδέχεται να αποφασίσουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας, εφόσον δεν έχουν επιλυθεί οι κρίσεις στη Λιβύη, τη Βενεζουέλα και το Ιράν.

Όσον αφορά την παραγωγή στις ΗΠΑ, η εταιρεία Baker Hughes ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εξέδρες γεωτρήσεων στη χώρα αυξήθηκαν κατά δύο, την ίδια στιγμή που η συνολική παραγωγή της χώρας ανέρχεται πλέον στα 12,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης