ΕΡΓΑΝΗ: Με ευέλικτες μορφές εργασίας οι περισσότερες προσλήψεις και τον Φεβρουάριο

ergani

Πάνω από το 50% των προσλήψεων τον Φεβρουάριο έγιναν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης – Τον Φεβρουάριο εφαρμόστηκε και η αύξηση του κατώτατου μισθού 

Τις ευέλικτες μορφές εργασίας φαίνεται ότι προτιμούν οι εργοδότες και τον μήνα Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ». Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναλύοντας μερικώς (και κατά το δοκούν) τα στοιχεία του συστήματος, που δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση στις αναγγελίες πρόσληψης.

Σύμφωνα με την Εργάνη, τον Φεβρουάριο, το 54,46% των προσλήψεων έγιναν με ευέλικτες μορφές εργασίας, ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό με το 2018,  Ειδικότερα, το 41,356% έγιναν με μερική απασχόληση, το 13,1% με εκ περιτροπής, ενώ το 45,54% έγινε με σύμβαση πλήρους απασχόλησης.

Οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν στις 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270. Προκύπτει δηλαδή αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά σε ειδικότητες, οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν σε «υπαλλήλους γραφείου», με 5,4 χιλιάδες «καθαρές» θέσεις εργασίας, ακολουθούν οι «ανειδίκευτοι εργάτες, με 2,8 χιλιάδες και οι σερβιτόροι με 2,2 χιλιάδες.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου πανηγύρισε την αύξηση των προσλήψεων, συνδέοντας τα στοιχεία με την αύξηση του κατώτατου μισθού, γεγονός που «διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας. Αντιθέτως, επιβεβαιώνει τη θέση της Κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέρα από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skilakakis-ne1

Μόνο τον Αύγουστο τα συνολικά έσοδα σημείωσαν υπέρβαση ύψους 287 εκατ. ευρώ - Αχρείαστη λιτότητα 11,4 δισ. ευρώ επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2016-2018 - Η πιθανότητα εφάπαξ θετικών μέτρων στο τέλος του έτους - Αισιόδοξος ο Σκυλακάκης για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ φέτος

3
staikouras

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράφει τις επιστολές προς τον ESM και τον EFSF για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβότερου μέρους των δανείων του Ταμείου στην Ελλάδα – Με την πρόωρη αποπληρωμή θα εξοικονομηθούν 75 εκατ. ευρώ

2