Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση στον Γενικό Δείκτη ενόψει του Eurogroup

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση στον Γενικό Δείκτη ενόψει του Eurogroup

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 696,56 μονάδες χάνοντας 1,12%

xrimatistirio-athinas-dyo
Σε πωλήσεις μετοχών προχώρησαν οι επενδυτές σήμερα στην Αθήνα, ωστόσο οι αγοραστές προς το τέλος της συνεδρίασης εξισορρόπησαν την πρωινή άσχημη εικόνα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 696,56 μονάδες χάνοντας 1,12%. Μετά την χθεσινή μείωση του ΑΕΠ η αγορά υπαναχώρησε προεξοφλώντας μια αποτυχία για την εκταμίευση της δόσης την ερχόμενη εβδομάδα κατά το Eurοgroup.

Η βασική, όμως, ανησυχία της αγοράς δεν είναι η εκταμίευση της δόσης – για την οποία ποσώς ενδιαφέρεται και η κυβέρνηση αφού διαθέτει το υψηλό απόθεμα κεφαλαίων. Αυτό, όμως, που απασχολεί τους ξένους επενδυτές είναι πότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της θητείας της.

Εάν η αγορά αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι, δεν θα να γίνουν εκλογές τότε θα αρχίσει αποτυπώνει αρνητικά τις εξελίξεις στις τιμές των μετοχών. Μέχρι τώρα, βεβαίως, αυτό δεν έχει γίνει και η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών από τα χαμηλά τους υποψιάζει τους περισσότερους πως έχει αρχίσει ήδη η προεξόφληση μιας πολιτικής αλλαγής. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της προεξόφλησης είναι μετά από μεγάλο διάστημα εμφανίστηκαν αγοραστές για τις τράπεζες.

Με πτώση 5,06% η μετοχή της Alpha bank στα 1,20 ευρώ. Με πτώση 3,85% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,548 ευρώ. Πτώση 2,74% η Eurobank στα 0,6205 ευρώ. Πτώση 3,36% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,38 ευρώ.Με κέρδη 3,92% η ΔΕΗ στα 1,538 ευρώ. Άνοδος 0,75% για τον ΟΤΕ στα 10,75 ευρώ. Με πτώση 1,27% ο ΟΠΑΠ στα 8,955 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 40,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,8 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών στις μετοχές της Alpha bank, ΔΕΗ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης