Νταβός: «Η Ρώμη θα πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα» διαβεβαιώνει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

20505194

Ο Τζοβάνι Τρία διαβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα - «Δεν θα χρειαστούν διορθωτικά μέτρα» 

Η Ιταλία θα πετύχει τον στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα φέτος και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για διορθωτικά μέτρα για να αποφευχθεί μια υπέρβαση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η Ρώμη στοχεύει σε έλλειμμα 2,04% του ΑΕΠ, αλλά με την οικονομική ανάπτυξη να επιβραδύνεται πολλοί αναλυτές αναμένουν να είναι υψηλότερο εκτός κι αν υιοθετηθούν νέα μέτρα λιτότητας.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για διορθωτικό πακέτο», δήλωσε ο Τρία στο Reuters. «Τα διορθωτικά μέτρα σε μια περίοδο οξείας οικονομικής επιβράδυνσης, που έχουν την τάση να επιτείνουν την επιβράδυνση, θα ήταν ενάντια σε κάθε λογική», πρόσθεσε.

Η Τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το ΑΕΠ πιθανόν συρρικνώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.

«Υπάρχει σημαντική επιβράδυνση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας που είναι ο οικονομικός και μεταποιητικός κινητήριος μοχλός της Ευρώπης, και υπάρχει επίσης ισχυρός αντίκτυπος στην Ιταλία», δήλωσε ο Τρία.

Ο Τρία δήλωσε επίσης ότι δεν βλέπει συστημική απειλή από τις τράπεζες Monte dei Paschi, Carige ή Popolare di Bari αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τα προβλήματα των Banca Carige, Monte dei Paschi και Popolare di Bari έχουν τροφοδοτήσει εκ νέου τους φόβους για γενικότερη αστάθεια στον εύθραυστο τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας, οδηγώντας τη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας στο να επιδιώξει μια μακροχρόνια λύση.

«Πρόκειται για τρεις πολύ διαφορετικές περιπτώσεις… και καμία από αυτές δεν μπορεί να ενέχει συστημικό κίνδυνο», δήλωσε ο Τρία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.