Νταβός: «Η Ρώμη θα πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα» διαβεβαιώνει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

20505194

Ο Τζοβάνι Τρία διαβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα - «Δεν θα χρειαστούν διορθωτικά μέτρα» 

Η Ιταλία θα πετύχει τον στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα φέτος και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για διορθωτικά μέτρα για να αποφευχθεί μια υπέρβαση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η Ρώμη στοχεύει σε έλλειμμα 2,04% του ΑΕΠ, αλλά με την οικονομική ανάπτυξη να επιβραδύνεται πολλοί αναλυτές αναμένουν να είναι υψηλότερο εκτός κι αν υιοθετηθούν νέα μέτρα λιτότητας.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για διορθωτικό πακέτο», δήλωσε ο Τρία στο Reuters. «Τα διορθωτικά μέτρα σε μια περίοδο οξείας οικονομικής επιβράδυνσης, που έχουν την τάση να επιτείνουν την επιβράδυνση, θα ήταν ενάντια σε κάθε λογική», πρόσθεσε.

Η Τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το ΑΕΠ πιθανόν συρρικνώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.

«Υπάρχει σημαντική επιβράδυνση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας που είναι ο οικονομικός και μεταποιητικός κινητήριος μοχλός της Ευρώπης, και υπάρχει επίσης ισχυρός αντίκτυπος στην Ιταλία», δήλωσε ο Τρία.

Ο Τρία δήλωσε επίσης ότι δεν βλέπει συστημική απειλή από τις τράπεζες Monte dei Paschi, Carige ή Popolare di Bari αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τα προβλήματα των Banca Carige, Monte dei Paschi και Popolare di Bari έχουν τροφοδοτήσει εκ νέου τους φόβους για γενικότερη αστάθεια στον εύθραυστο τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας, οδηγώντας τη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας στο να επιδιώξει μια μακροχρόνια λύση.

«Πρόκειται για τρεις πολύ διαφορετικές περιπτώσεις… και καμία από αυτές δεν μπορεί να ενέχει συστημικό κίνδυνο», δήλωσε ο Τρία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.