Υποχωρούν στερλίνα και ευρώ

xri12

Υποχωρεί το ευρώ μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, πτωτικά και η στερλίνα ενόψει της ψηφοφορίας για το Brexit

Πτώση κατέγραψε σήμερα το ευρώ ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας το 2018, εντείνοντας τους φόβους για ευρύτερη επιβράδυνση στην Ευρώπη.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% το 2018, τον ασθενέστερο σε πέντε χρόνια. Λίγο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ, το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό πέντε ημερών στο 1,1423 δολάριο.

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένη την προσοχή τους στην ισοτιμία της στερλίνας, την ώρα που η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να χάσει την αποψινή κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία της αναφορικά με το Brexit.

«Οι κερδοσκόποι στοιχηματίζουν ότι μια αποτυχημένη ψηφοφορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανή καθυστέρηση του Brexit από τις 29 Μαρτίου έως τον Ιούλιο για να επιτραπεί η διενέργεια νέων εκλογών ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα», σχολίασε ο Φίλιπ Γουί, αναλυτής της DBS, σε σημείωμά του. Άλλοι αναλυτές αναμένουν ότι η λίρα θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα εάν η Μέι χάσει με μεγάλη διαφορά, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει τη Βρετανία πιο κοντά σε μια χαοτική έξοδο από την ΕΕ.

Η στερλίνα σημείωσε πτώση 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,2848 δολάριο ενόψει της ψηφοφορίας αλλά παραμένει κοντά στο υψηλό 2 μηνών του 1,2930 που σημείωσε χθες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0a39a2d5750d76af07b941d896b0d419_XL

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά εκφράζει τους προβληματισμούς του για τις νέες ρυθμίσεις και επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις οφειλών και δανείων να εστιάζουν στους εισοδηματικά αδύναμους

af73692fe6d7b4f8b5e89ab306873ed3_XL

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας εξηγεί στο «business stories» πώς η χώρα του ξεπέρασε την κρίση με συρρίκνωση Δημοσίου, ανακατανομή πόρων και υγιή αναδιάρθρωση της οικονομίας

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

6
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό.