Χειμερινές εκπτώσεις: Δέκα χρήσιμες συμβουλές για σωστές αγορές

201601062034294230

Οι εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος συνιστά στους καταναλωτές να αγοράζουν με βάση τις οικονομικές δυνατότητές τους και τις πραγματικές ανάγκες τους

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις.

Αυτό όμως που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών θα είναι οι τιμές και η ποιότητα των προϊόντων της αγοράς.

Σε ανακοίνωση του λοιπόν ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας Μιχάλης Τσιφάκης προτρέπει τους καταναλωτές να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στις παρακάτω 10 συμβουλές:

1) Να αγοράζουν με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

2) Να συγκρίνουν επισταμένως τις τιμές και την ποιότητα των ειδών πριν και μετά την έναρξη των εκπτώσεων. Με απλά λόγια θα πρέπει να υπάρχουν στις βιτρίνες και στα ράφια των καταστημάτων τα ίδια είδη και θα πρέπει στις πινακίδες να υπάρχει η αρχική τιμή πριν την έκπτωση και αυτή μετά την έκπτωση.

3) Πριν ξεκινήσουν τις αγορές πρέπει να ιεραρχήσει κάνοντας λίστα αγορών, έτσι ώστε να μην ''παρασυρθούν'' από αγορές που δεν είναι απαραίτητες για το νοικοκυριό του.

4) Κερδισμένος καταναλωτής θα είναι αυτός που η αγοραστική του συμπεριφορά θα είναι ορθολογική και θα κάνει την πλέον σωστή επιλογή σύμφωνα με ότι "πρέπει" και όχι με το ότι "θέλει"...

5) Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου κι αυτό αν μη τι άλλο σημαίνει ότι ο καταναλωτής δεν πρέπει να βιάζεται χρονικά ... απεναντίας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν επιλέξει τα χρήσιμα ι' αυτόν είδη και για το νοικοκυριό του !

6) Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο αλλά και το αυτονόητο, οι εκπτώσεις πρέπει να είναι απολύτως πραγματικές και όχι πλασματικές, γι αυτό η νομοθεσία προβλέπει αυστηρά τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

7) Ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνεται από τους εμπόρους σε εμφανές σημείο του καταστήματος εάν δύνανται να πραγματοποιεί αλλαγές των ειδών που αγοράζει κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

8) Ο καταναλωτής να ζητάει απόδειξη ταμειακής μηχανής, γιατί αφενός αποδεικνύεται η αγορά του προϊόντος σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού είδους και αφετέρου αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.

9) Να ζητάει πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζει είδη με δόσεις.

10) Nα καταγγέλλει στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή [τηλ. 1520] τις περιπτώσεις των πλασματικών εκπτώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

λάθος

Την Δευτέρα θα έχουμε 14 και όχι 15

ΠΟΙΟΣ τους ΕΛΕΓΧΕΙ

Σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονίκων αλλά και λευκών συσκεύων κατά την εβδομάδα εκπτώσεων προ BLACK FRIDAY τιμή κουζίνας προ εκπτωσης 349 ευρώ, τιμή μετά την εκπτωση 299 ευρω. Πήγα την BLACK FRIDAY και ακουσον, ακουσον η ΙΔΙΑ κουζινα εγραφε τιμή κουζίνας προ εκπτωσης 419 ευρω, τιμή μετά την εκπτωση 319 ευρω και το καπάκι της κουζίνας εξτρα αλλα 40 ευρώ !!!!!!! Αρα ποιος ελεγχος οπως λέει η παράγραφος 6 του αρθρου (6) ( Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με το νόμο αλλά και το αυτονόητο, οι εκπτώσεις πρέπει να είναι απολύτως πραγματικές και όχι πλασματικές, γι αυτό η νομοθεσία προβλέπει αυστηρά τα πρόστιμα για τους παραβάτες.)........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2D4D48AB-E0FB-3E67-EA96-C2851690475D

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 0,53 μονάδων 

DEI_4

Για λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια κάνουν λόγο κύκλοι του ΥΠΕΝ, μετά την έλλειψη προσφορών για τον διαγωνισμού - «Όσοι χαρακτήριζαν “πετράδια της ΔΕΗ” τις λιγνιτικές μονάδες ήταν εκτός τόπου και χρόνου»

12