«Απόβαση» εφοριακών με laptop σε ακριτικά νησιά

els

Για βοήθεια -και όχι για ελέγχους- στους κατοίκους της άγονης γραμμής

Ένα άλλο –πιο ανθρώπινο- πρόσωπο από αυτό που μας είχε συνηθίσει η εφορία, επιχειρεί να διαμορφώσει η ΑΑΔΕ. Μετά το μπαράζ ελέγχων στα νησιά για την έκδοση αποδείξεων (ακόμα και στο «ερημικό» Γαιδουρονήσι) η ΑΑΔΕ επιστρέφει στην άγονη γραμμή, θέλοντας να δείξει ότι η Φορολογική Διοίκηση δεν θυμάται τους ακρίτες κατοίκους της «ξεχασμένης Ελλάδας» μόνον τα καλοκαίρια, αλλά και τον χειμώνα φροντίζει να βρεθεί κοντά τους για να επιλύσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εφορία.

Από το Σάββατο κλιμάκια εφοριακών εξοπλισμένοι με λαπτοπ και τεχνογνωσία θα βρίσκονται «εν πλω» στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Από τις 29 Οκτωβρίου κλιμάκιο εφοριακών της Ρόδου μαζί με τον Περιφερειάρχη Πειραιά, Ρήγα Μπάρκουλα θα επισκεφθούν την Πάτμο, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι και τη Σύμη, ενώ σειρά παίρνει και η Χάλκη.

Στόχος των εφοριακών είναι να λύσουν επί τόπου προβλήματα των κατοίκων που δεν μπορούν να επιλυθούν εξ αποστάσεως μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, αλλά και να βοηθήσουν όσους φορολογούμενους χρειάζονται βοήθεια σε φορολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν.

Φόροι από κληρονομιές και μεταβιβάσεις ακινήτων, δηλώσεις ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και AirBNB, αποστολή στοιχείων τιμολογίων (ΜΥΦ-ΚΦΑΣ) κλπ είναι μερικά μόνον από τα φορολογικά θέματα στα οποία οι λιγοστοί κάτοικοι των νησιών συχνά δυσκολεύονται ή αναγκάζονται να μετακινηθούν από νησί σε νησί για να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ:


1) Θα συσταθούν κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογούμενους.


2) Εξετάζεται, σε δεύτερη φάση, να εγκατασταθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε συγκεκριμένους χώρους, ενδεχομένως σε δημαρχεία, όπου μέσω skype οι φορολογούμενοι θα συνδέονται με την εφορία τους ή τα κεντρικά της ΑΑΔΕ, όπου θα μπορούν να ζητούν βοήθεια για θέματα που άπτονται της φορολογικής νομοθεσίας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων.


3) Θα δημιουργηθούν τέσσερις ηλεκτρονικοί οδηγοί με τα εξής θέματα:


α) Ζητήματα που αφορούν σε μισθωτούς υπαλλήλους,


β) Αγορά και πώληση ακινήτων,


γ) Πρώτη φορά φορολογούμενος


δ) Πώς μπορώ να πληρώσω τους φόρους.


Οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τα ερωτήματά τους ηλεκτρονικά και θα λαμβάνουν απάντηση εντός της ημέρας από την αρμόδια διεύθυνση που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ για τον σκοπό αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Από την ΚΑΣΟ

Θα έρθετε από ΚΑΣΟ ?? ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ..ΈΧΟΥΜΕ ΑΠΟΡΕΙΕΣ.

Ο Ναύαρχος

Συγχαρητήρια ....κοντά στον ανήμπορο κοντά στον ναυτικό μας κοντά στους ήρωες νησιώτες μας ..Σας περιμένουμε. Επιτρέπεται ένα ουζάκι να σας κεράσουμε??

takis

στο ΚΚΕ θα πανε που δεν δεχονται ελεγχο?

Σταμάτης

Ας ελπίζουμε ότι ήρθε το τέλος για παραβάτες επιχειρηματίες και παράνομους ελεύθερους επαγγελματίες, με τις αντικανονικότητες τις φορολογικές, ασφαλιστικές, τραπεζικές, συνταξιοδοτικές, υγειονομικές, αγορανομικές, πολεοδομικές, εργασιακές, για αποκατάσταση της τάξης και ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

9f32bc35bc1c03d4563c9be9360aee87_XL

Την απόφασή του να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για το Ελευσίνα Θήβα Υλίκη, που βρίσκεται ψηλά στον προγραμματισμό των έργων υποδομής της ΝΔ, εξήγησε τις προηγούμενες μέρες στην βουλή, ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

5
7ba208085cf37c903c3ccfb8798d7936_XL

Η αιμορραγία που προκαλεί το παρεμπόριο τόσο στη νόμιμη αγορά όσο και στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εξακολουθεί να είναι τεράστια. 

1
92c7ae63ae7f8a3866b3919bf0ef0eb8_XL

Σε ιστορικά υψηλά για το πρώτο δίμηνο του έτους ανήλθαν οι τουριστικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 440 εκατ. ευρώ και σημειώνοντας υψηλό διψήφιο ποσοστό ανόδου.

4773603

«Υποχρεωτική η αιτιολόγηση της απόλυσης», ως μέτρο προστασίας των εργαζομένων - «Δέσμευση και όχι προεκλογική παροχή» η κατάργηση του υποκατώτατου και η αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε η υπουργός Εργασίας

9