«Απόβαση» εφοριακών με laptop σε ακριτικά νησιά

els

Για βοήθεια -και όχι για ελέγχους- στους κατοίκους της άγονης γραμμής

Ένα άλλο –πιο ανθρώπινο- πρόσωπο από αυτό που μας είχε συνηθίσει η εφορία, επιχειρεί να διαμορφώσει η ΑΑΔΕ. Μετά το μπαράζ ελέγχων στα νησιά για την έκδοση αποδείξεων (ακόμα και στο «ερημικό» Γαιδουρονήσι) η ΑΑΔΕ επιστρέφει στην άγονη γραμμή, θέλοντας να δείξει ότι η Φορολογική Διοίκηση δεν θυμάται τους ακρίτες κατοίκους της «ξεχασμένης Ελλάδας» μόνον τα καλοκαίρια, αλλά και τον χειμώνα φροντίζει να βρεθεί κοντά τους για να επιλύσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εφορία.

Από το Σάββατο κλιμάκια εφοριακών εξοπλισμένοι με λαπτοπ και τεχνογνωσία θα βρίσκονται «εν πλω» στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Από τις 29 Οκτωβρίου κλιμάκιο εφοριακών της Ρόδου μαζί με τον Περιφερειάρχη Πειραιά, Ρήγα Μπάρκουλα θα επισκεφθούν την Πάτμο, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι και τη Σύμη, ενώ σειρά παίρνει και η Χάλκη.

Στόχος των εφοριακών είναι να λύσουν επί τόπου προβλήματα των κατοίκων που δεν μπορούν να επιλυθούν εξ αποστάσεως μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis, αλλά και να βοηθήσουν όσους φορολογούμενους χρειάζονται βοήθεια σε φορολογικά θέματα που αντιμετωπίζουν.

Φόροι από κληρονομιές και μεταβιβάσεις ακινήτων, δηλώσεις ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και AirBNB, αποστολή στοιχείων τιμολογίων (ΜΥΦ-ΚΦΑΣ) κλπ είναι μερικά μόνον από τα φορολογικά θέματα στα οποία οι λιγοστοί κάτοικοι των νησιών συχνά δυσκολεύονται ή αναγκάζονται να μετακινηθούν από νησί σε νησί για να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ:


1) Θα συσταθούν κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογούμενους.


2) Εξετάζεται, σε δεύτερη φάση, να εγκατασταθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε συγκεκριμένους χώρους, ενδεχομένως σε δημαρχεία, όπου μέσω skype οι φορολογούμενοι θα συνδέονται με την εφορία τους ή τα κεντρικά της ΑΑΔΕ, όπου θα μπορούν να ζητούν βοήθεια για θέματα που άπτονται της φορολογικής νομοθεσίας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων.


3) Θα δημιουργηθούν τέσσερις ηλεκτρονικοί οδηγοί με τα εξής θέματα:


α) Ζητήματα που αφορούν σε μισθωτούς υπαλλήλους,


β) Αγορά και πώληση ακινήτων,


γ) Πρώτη φορά φορολογούμενος


δ) Πώς μπορώ να πληρώσω τους φόρους.


Οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τα ερωτήματά τους ηλεκτρονικά και θα λαμβάνουν απάντηση εντός της ημέρας από την αρμόδια διεύθυνση που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ για τον σκοπό αυτόν.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Από την ΚΑΣΟ

Θα έρθετε από ΚΑΣΟ ?? ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ..ΈΧΟΥΜΕ ΑΠΟΡΕΙΕΣ.

Ο Ναύαρχος

Συγχαρητήρια ....κοντά στον ανήμπορο κοντά στον ναυτικό μας κοντά στους ήρωες νησιώτες μας ..Σας περιμένουμε. Επιτρέπεται ένα ουζάκι να σας κεράσουμε??

takis

στο ΚΚΕ θα πανε που δεν δεχονται ελεγχο?

Σταμάτης

Ας ελπίζουμε ότι ήρθε το τέλος για παραβάτες επιχειρηματίες και παράνομους ελεύθερους επαγγελματίες, με τις αντικανονικότητες τις φορολογικές, ασφαλιστικές, τραπεζικές, συνταξιοδοτικές, υγειονομικές, αγορανομικές, πολεοδομικές, εργασιακές, για αποκατάσταση της τάξης και ενίσχυση της οικονομίας της χώρας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kristalina2

Το Ταμείο αναφέρει ότι σχεδόν το 40% του εταιρικού χρέους σε οκτώ μεγάλες χώρες -ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί, εάν υπάρχει επιβράδυνση, έστω και κατά το ήμισυ σοβαρή σε σχέση με αυτή πριν από μια δεκαετία -κατάρρευση Lehman Brothers

komision

«Οι θεσμοί έχουν ήδη συζητήσει εκτενώς τον προϋπολογισμό για το 2020 με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος» ανέφερε αξιωματούχος της Επιτροπής

syntakseis-arhtro

H κυβέρνηση θα περιμένει το σύνολο των αποφάσεων του ΣΤΕ προκειμένου να εκτιμηθεί το συνολικό κόστος των αναδρομικών στον προϋπολογισμό - «Κλειδωμένα» θεωρούνται τα αναδρομικά για το 10μηνο από τον Ιούνιο του 2015 έως την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016 

3