XA: «Βουτιά» 2,19% στο κλείσιμο - Πτώση έως 7,3% οι τράπεζες

XA: «Βουτιά» 2,19% στο κλείσιμο - Πτώση έως 7,3% οι τράπεζες

Ο Γενικός Δείκτης έφτασε τις 710,24 μονάδε.

chrimatistirio
Με μια ακόμη ηχηρή βουτιά στις τραπεζικές μετοχές οι ξένοι επενδυτές στέλνουν το μήνυμα ότι δεν πείθονται από την ελληνική οικονομία, μια ημέρα μετά την δημοσίευση του μειωμένου ΑΕΠ ( σε σχέση με τις εκτιμήσεις). Επιπλέον, κάποιες φήμες για συγχώνευση τραπεζών δίχως κεφάλαια οδηγούν διαλυτικά και σε ρευστοποιήσεις μετοχών.

Οι τράπεζες διαλύθηκαν σημειώνοντας πτώση μέχρι και 7,3% και ο Γενικός Δείκτης έχασε 2,91% φθάνοντας τις 710,24 μονάδες.

Γιατί, όμως, ξεπουλούν τις τραπεζικές μετοχές φέρνοντας τις τιμές σε επίπεδα χαμηλότερα από τις τιμές των αυξήσεων του 2015.

Οι τράπεζες, στο εξάμηνο του 2018 εμφάνισαν μια πρόοδο στην μείωση των “κόκκινων” δανείων, αλλά τα έσοδα του παραμένουν χαμηλά, όπως έδειξαν τα πρό προβλέψεων έσοδα. Οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ήδη αναιμική οικονομία – η οποία δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο μ ένα Τουρισμό ο οποίος είναι αυτός που θα ήθελε η χώρα.

Με λίγα λόγια, το παρόν πρόγραμμα δεν βγαίνει και οι επενδυτές το γνωρίζουν καιρό. Περιμένουν μήπως δημιουργηθεί κάποια προσδοκία από την αντιπολίτευση, γιατί από την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία προοπτική εξαιτίας της παροχολογίας.

Η μετοχή της Alpha bank έχασε 6,32% με την Alpha Bank στα 6,32%. Η Εθνική βούλιαξε με πτώση 7,23% στα 2,18 ευρώ ( ή 0,21 προ reverse split)
Κλείσιμο
. Mε πτώση 3,42% η μετοχή της Eurobank στα 0,705 ευρώ. Βουτιά 6,61% για την Πειραιώς στα 2,12 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 51,2 εκατ.ε ευρώ, με πακέτα 1 εκατ. ευρώ σε Alpha και Εθνική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης