Telegraph: Η Ελλάδα θα ζητήσει περισσότερα χρήματα από την ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit

juncker_tsipras

Τι δείχνει έγγραφο της ελληνικής πλευράς που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα – Η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας που θα ακολουθήσει 

Η Ελλάδα έχει προειδοποιήσει τις Βρυξέλλες ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ η χώρα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με έγγραφο εργασίας της ελληνικής πλευράς που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ θα αφήσει ένα κενό ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Ένωσης, τον οποίον η Βρετανία θα δεχθεί να το καλύψει μόνο αν λάβει μια λειτουργική εμπορική συμφωνία με τους «27».


Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η ΕΕ εμφανίζεται έτοιμη ακόμα και για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας χωρίς καμία συμφωνία με τους 27, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει «ειδική αντιμετώπιση».

«Σε περίπτωση που η ΕΕ κάνει αυτήν την επιλογή (Brexit χωρίς συμφωνία), η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει μια ειδική συμφωνία με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, δεδομένου ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το λογαριασμό εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας μέσω εθνικών πόρων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομική και πολιτική αστάθεια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Όλιβερ Μας, σύμβουλος του ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το Brexit.


Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που επωφελούνται από τον κοινό προϋπολογισμό της Ένωσης. Το 2016 η χώρα μας έλαβε 5,8 δισ. ευρώ, αλλά όπως αναφέρει το έγγραφο εργασίας της ελληνικής κυβέρνησης που επικαλείται η εφημερίδα, «σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία ΕΕ – Μεγάλης Βρετανίας και το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει χωρίς να καταβάλει τα 40 δισ. ευρώ που ζητούν οι Βρυξέλλες, τότε «η ελληνική κυβέρνηση ενδέχεται να μην τηρήσει όλες τις συμφωνίες μείωσης δαπανών που έχει συνάψει με τους εταίρους της».

Ωστόσο, η ΕΕ επιμένει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με πιέσεις μεμονωμένων κρατών – μελών που θα παραβίαζαν τους κοινούς κανόνες της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Κι άλλα λεφτά από την ΕΡ στην Ελλάδα ;;; Τι θα τα κάνουμε τοοοοοοσα λεφτά, ρε παιδιά!!

Εδώ και μια δεκαετία, περίπου, οι Έλληνες αιφνιδιάζονται με τα χρήματα που τους μεταφέρονται, από Ενωσιακά κονδύλια και σε εξωφρενικά ποσά, κάθε τρεις και λίγο!! Η γενναιόδωρη και πονόψυχη Γερμανική Ευρώπη βάλθηκε να μας πνίξει στο τάληρο !! Παιδιά σώνει ... να κάνετε κράτει λίγο, γιατί δεν ξέρουμε που να τα τοποθετήσουμε .. κάθε Έλληνας έχει προσλάβει από δύο επενδυτικούς συμβούλους !!!! Κρατήστε και κάτι για τη Γερμανία ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0a39a2d5750d76af07b941d896b0d419_XL

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά εκφράζει τους προβληματισμούς του για τις νέες ρυθμίσεις και επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις οφειλών και δανείων να εστιάζουν στους εισοδηματικά αδύναμους

af73692fe6d7b4f8b5e89ab306873ed3_XL

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας εξηγεί στο «business stories» πώς η χώρα του ξεπέρασε την κρίση με συρρίκνωση Δημοσίου, ανακατανομή πόρων και υγιή αναδιάρθρωση της οικονομίας

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

6
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό.