Μήνυμα Σολτς: Ξεχάστε αλλαγές σε όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος

solts

"Είναι σημαντικό να υπάρχει χώρος για κινητικότητα, όταν βγει η Ελλάδα από τις αγορές, είναι σημαντικό όμως να κρατήσει τον λόγο της" είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών 

Κάθετα αντίθετος προς οποιαδήποτε αναστροφή των ψηφισθέντων  μέτρων για τη μεταπρογραμματική εποχή ήταν ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά συμφωνίες όπως αυτές για τα μέτρα των συντάξεων.


Σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών απάντησε αρχικά πως ο στόχος τώρα είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές και το συνολικό μεταπρογραμματικό πλαίσιο, μέρος του οποίου είναι και το ΔΝΤ, χτίζει εμπιστοσύνη σε όλους τους οικονομικούς παίκτες.


Είναι σημαντικό όμως για τον Γερμανό Υπουργό να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις συμφωνίες που υπεγράφησαν και αφορούν τη περίοδο μετά το τέλος του μνημονίου, απο καμία ελληνική κυβέρνηση. Προσέθεσε μάλιστα πως (ως Γερμανία) “έχουμε αρκετή εμπειρία από το παρελθόν και δεν νομίζω να θέλει κανείς να την προκαλέσει εκ νέου”.


“Θέλουμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση, όπως και τις βάσεις για μια μακροχρόνια επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και τη σταθερότητας”, συμπλήρωσε ο Γερμανός Υπουργός.


“Σαφώς είναι σημαντικό να υπάρχει χώρος για κινητικότητα, όταν βγει η Ελλάδα από τις αγορές, είναι σημαντικό όμως να κρατήσει τον λόγο της”, ολοκλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Chris13

Αφού είπε και ότι η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και είναι σε σωστό δρόμο, η ανάπτυξη έχει δυναμισμό και δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα. Αυτό το κομμάτι της δήλωσης είμαι σίγουρος ότι θα χάθηκε στη μετάφραση από ανθρώπινο λάθος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4588069

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Eurogroup το γερμανογαλλικό σχέδιο για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης - Οι υπουργοί χαιρέτισαν μεν την πρωτοβουλία, ζητούν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις

ecb

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεπάγεται και την καθυστέρηση στην καταβολή της πρώτης δόσης των 4,8 δισ. ευρώ

9