Ολοκληρώθηκε η αγορά της Cyta Hellas από τη Vodafone Hellas

CYTA

Το συνολικό deal έκλεισε στα 118,1 εκατ. ευρώ

Την ολοκλήρωση της επενδυτικής διαδικασίας για τη Cyta Hellas με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στη Vodafone Ελλάδας, ανακοίνωσε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).

Όπως έχει ανακοινωθεί, το συνολικό ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 118,1 εκατ. ευρώ και η εξέλιξη αυτή «αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, που διήρκησε τους τελευταίους μήνες. Κυρίαρχο μέλημα του διοικητικού συμβουλίου της Cyta, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιήθηκαν οι υπηρεσίες έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για παροχή χρηματοοικονομικών, νομικών και στρατηγικών συμβουλών».

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόεδρος της Cyta κ. Ρένα Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι «προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην ελληνική αγορά». Όπως τόνισε η κα Ρουβιθά, «πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit».

Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

john petropoulos

συνεχιζουμε κανονικα στο υπαρχον συμβολαιο εως τη ληξη του.μετα παμε στην νεα εταιρια η οπου αλλου θελουμε.

Nikos

Τους υπάρχοντες πελάτες της cyta αυτό πόσο τους επηρεάζει ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

χρεη

Μετά από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στοιχεία στα οποία αποκαλύπτεται ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

15