Τραπεζικό ράλι στη Wall Street

wall_str_09

Oι αμερικανικοί δείκτες βρήκαν το δρόμο προς την άνοδο - Σε ρόλο οδηγού οι τράπεζες, με τη JP Morgan να ενισχύεται 2,7%, η Goldman Sachs 2%, η Bank of America 2,8% και η Citigroup 2%

Έχοντας αφήσει προσωρινά στην άκρη τις εμπορικές εντάσεις, οι επενδυτές εστίασαν στα ισχυρά μακροοικονομικά, και με το πετρέλαιο να «σιγοντάρει», οι αμερικανικοί δείκτες βρήκαν το δρόμο προς την άνοδο.

Σε ρόλο οδηγού οι τράπεζες, με τη JP Morgan να ενισχύεται 2,7%, η Goldman Sachs 2%, η Bank of America 2,8% και η Citigroup 2%.

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο άνω των 300 μονάδων, στις 24.776 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,9% υψηλότερα στις 7.756 μονάδες, ενώ ο S&P σημείωσε άνοδο 0,9% στις 2.784 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης έχει γυρίσει σε θετικό έδαφος για το 2018, ενώ οδεύει σε κλείσιμο πάνω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών.

Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές αξίας $34 δισ. Το Πεκίνο απάντησε με την επιβολή δασμών σε 545 αμερικανικά προϊόντα. Ωστόσο, η έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση, που έδειξε ότι δημιουργήθηκαν 213.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, αντιστάθμισε τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις από τους δασμούς.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο εμφανίζει άνοδο 0,34% στα 74,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,27% στα 1.259 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1779 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,85%.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4588069

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο χθεσινό Eurogroup το γερμανογαλλικό σχέδιο για έναν κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης - Οι υπουργοί χαιρέτισαν μεν την πρωτοβουλία, ζητούν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις

ecb

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεπάγεται και την καθυστέρηση στην καταβολή της πρώτης δόσης των 4,8 δισ. ευρώ

9